Béremelések és skandináv munkakultúra – díjazták a JYSK-öt

  • Top Employer díjat nyert a JYSK Magyarország

Másodjára részesült Top Employer díjban a JYSK magyarországi szervezete. A Top Employer Institute januárban hirdette ki a 2024-es minősítéseket, amely a szervezetek jobb munkakörnyezet iránti elkötelezettségét, illetve az erre irányuló HR politikáját és tevékenységét ismeri el. A JYSK-nek Magyarországon a retail üzletágban több mint 800 aktív munkavállalója van és kiemelt szerepet kap a skandináv munkakultúra a mindennapokban, Tavaly a vállalatnál decemberben 20 százalékos béremelésről döntöttek, két év alatt pedig ezzel 45 százalékkal nőttek a bérek. 

A Top Employer Institute a tavalyi év után idén is a legjobb munkaadó díját a JYSK hazai szervezetének szavazta meg. A Top Employer díjat olyan vállalatoknak és szervezeteknek ítélik oda, amelyek magas színvonalú HR gyakorlatokat alkalmaznak, és kiemelkedő munkavállalói feltételeket biztosítanak. A tanúsítványról alapos kutatómunka és számos kritérium alapján dönt a független, amszterdami székhelyű Top Employers Institute a Legjobb HR Gyakorlatok Felmérésének eredményei alapján. 

„A különleges idők a legjobbat hozzák ki az emberekből és a szervezetekből. Ezt első kézből tapasztaltuk az idei Top Employer Certification Programme során, hiszen a díjazottak valóban kivételes teljesítményt nyújtottak. Ezek a munkaadók mindig is megmutatták, hogy gondoskodnak dolgozóik fejlődéséről és jólétéről, ezzel hozzájárulva a munkavilág javításához” – mondta a Top Employers Institute vezérigazgatója, David Plink.

Házon belülről jön a vezetők többsége

A JYSK elkötelezett a dolgozói jólét és elégedettség előmozdítása mellett és hisz abban, hogy a munkavállalók egészsége és jólléte alapvető fontosságú a vállalat sikere szempontjából. 

A dolgozók magas színtű, prémium egészségbiztosítást és sporttagsági hozzájárulást is kapnak, a munkába járást pedig havonta kilométerenként 30 forinttal támogatja a JYSK. A munkatársak számos szakmai képzésen és oktatáson is részt vehetnek – például a targoncás jogosítvány megszerzését is támogatja a vállalat -, de mentorprogramok, tréningmodulok is elérhetőek, a vezetői beosztásra készülőknek pedig a Talent Akadémia, valamint az Üzletvezető gyakornoki program segít. A JYSK célja ugyanis az, hogy a jövőben a vezetők 80 százalékát házon belül nevezzék ki, így az áruházban dolgozók előtt is vonzó karrierút áll.

„A munkaerő megtartása a jelenlegi gazdasági környezetben még fontosabb lett, a versenyképességben kulcsszerepet játszanak a bérek és juttatások. A JYSK az elmúlt években több lépcsőben is emelte meg a dolgozók fizetését: a tavaly decemberi átlagos 20 százalékos béremeléssel együtt 2022 januárja óta az áruházainkban dolgozók bére átlagosan 45 százalékkal nőtt” – tette hozzá Nyeste Ági, a JYSK Magyarországért, Ausztriáért és Görögországért felelős HR vezetője. 

A JYSK 96 magyarországi áruházában, valamint az ecseri logisztikai központjában jelenleg több mint ezer munkavállalót foglalkoztat.

Az Aon és Kincentric munkavállalók megkérdezésén alapuló felmérésben pedig már három alkalommal nyerte el a Legjobb Munkahely díjat, valamint 2023 és 2024 januárjában is Top Employer minősítést is kapott. Idén pedig Magyarország 8. legjobb munkahelyének a JYSK magyarországi szervezetét a munkavállalók.

- bdpst24.hu

Check Also

Xzibit a budapesti VIRTU Restaurant-ban koccintott 50. születésnapján

Az amerikai rap legenda, Xzibit, európai turnéja keretében éppen Budapesten van, a koncert időpontja pedig …