Veszélyes lehet: csak a magyarok fele olvassa el a tisztítószerek címkéjét vásárlás előtt 

Tisztítószereket keresve a magyarok 67%-a vallja azt, hogy aktívan öko-barát vagy zöld termékeket választ, ugyanakkor 10-ből 8 háztartásban még mindig csak hagyományos, vagy hagyományos és környezetbarát szerek együttesét használják, derül ki a CYCLE által készített felmérésből. Bár a válaszadók több mint 96%-a tisztában van vele, hogy a hagyományos tisztítószerek káros és mérgező összetevőket tartalmazhatnak, a tisztítószerek összetevőit tartalmazó címkéket a vásárlásuk előtt azonban csupán a magyarok fele olvassa el rendszeresen.

A CYCLE országos felmérés keretében vizsgálta a hazai lakosság környezetbarát tisztítószer-használatát, a tisztítószerekkel kapcsolatos fogyasztói szokásokat, valamint arra is kitért, hogy mennyire tudatosak a vásárlók az összetevőkkel kapcsolatban. A vállalat a kérdőív eredményét arra is felhasználja, hogy olyan lehetőségeket találjanak és népszerűsítsenek, amelyekkel inspirálhatják az embereket az egészségesebb, zöldebb választásokra az élet minden területén.

Nem véletlen, hogy a cég ezt a témát kutatja, hiszen a CYCLE egy olyan tisztítószer, ami természetes, növényi alapú és újrahasznosított alapanyagokból készül, s mindennek alapja a szennyvíz. „A hagyományos háztartási tisztítószerek petrolkémiai összetevőkből állnak, amelyek rendkívül károsak lehetnek az egészségre. A CYCLE ezzel szemben nem tartalmaz mérgező összetevőket, ami jelentősen csökkenti a környezetre gyakorolt hatást és védi a felhasználók egészségét is” – hangsúlyozta Sunny Bhasin, a márka alapítója.

Bár hazánkban növekvő tendenciát mutat a környezetbarát és nem mérgező tisztítószerek iránti kereslet, a több mint 1 000 fő megkérdezésével készült kutatás eredménye is megerősítette, hogy fel kell hívni a figyelmet a mindennapi fogyasztási termékek összetevőinek veszélyeire, valamint minél tudatosabb döntések meghozatalára kell inspirálni a lakosságot.

A környezetbarát tisztítószergyártó azt is kutatta, hogy az emberek milyen jellemzők alapján választanak öko-tisztítószereket, illetve mi ösztönzi őket leginkább ezekre a döntésekre. Az eredmények alapján a vásárlók 42%-a a hatékonyságot és az eredményességet tekintette a legfontosabb szempontoknak. Emellett a válaszadók ötöde az összetevők természetességét és öko-barát jellegét emelte ki. A felmérés során az is kiderült, hogy az embereket elsősorban a saját és családjuk egészségének védelme ösztönzi a környezetbarát tisztítószerek vásárlására, a környezeti hatás csökkentése csupán a második helyre került, ezt 10-ből minden harmadik ember választotta. Érdekesség, hogy amikor környezetbarát alternatívákat választanak a kitöltők a hagyományos tisztítószerek helyett, a versenyképes ár éppen csak 3. helyezett a döntés meghozatalában.

A hagyományos petrolkémiai tisztítószerek potenciális egészségügyi kockázataival csak minden második magyar van tisztában a felmérés szerint, azonban látható, hogy az emberekben egyre nagyobb az igény az ilyen típusú edukációra. A válaszadók 43%-a egyértelmű jelzéseket szeretne minden olyan tisztítószeren látni, amelyek mérgező összetevőket tartalmaznak, illetve egyharmaduk az összetevők információinak egyszerű, gyors elérését is szeretné.

 „A CYCLE felmérés eredményei alapján cégünk kommunikációjában még inkább az edukációra, az összetevők fontosságára helyezzük a hangsúlyt. Ezt a lépést szolgálja a márka megújulása is, a még átláthatóbb megjelenés, még több információ. Arra biztatunk mindenkit, hogy csatlakozzon hozzánk és legyünk együtt a változás motorjai egy tisztább, egészségesebb jövőért” – tette hozzá Sunny.

További információk a CYCLE márkáról az alábbi linken érhetőek el: https://cycle.bio

- bdpst24.hu

Check Also

TECHXPO 2024: négynapos, nemzetközi technológiai show

rendeznek novemberben Budapesten  10 ezer látogatót várnak a szervezők az eseményre, melynek a Millenáris ad …