Magyar csapat az európai pétanque élmezőnyében

Fantasztikus eredménnyel zárta a Klubcsapatok Európa-kupáját a Budapest Pétanque SE, ahol egészen a negyeddöntőig menetelve a megosztott 5. helyen fejezte be a versenyt huszonhét nemzet legjobb klubcsapatai között.

Magyar klubcsapat eddig még soha nem ért el ilyen előkelő helyezést nemzetközi versenyen. A franciaországi Saint-Yrieix-sur-Charente-ban november 9. és 12. között megrendezett versenyt a sportág alapköveit lerakó házigazda franciák nyerték, akik a döntőben a holland csapat felett győzedelmeskedtek. 

A Budapest Pétanque SE-t 2017-ben alapították a sportágat kedvelő és azt évek óta űző játékosok, akik minél népszerűbbé kívánják tenni Budapesten ezt a játékot. Az utóbbi években számos oktatással egybekötött programot szerveztek különböző közösségekben – többek között idős otthonokban és iskolákban, – de együttműködnek kerületi önkormányzatokkal is. Mind e mellett az egyesület versenyzési lehetőséget biztosít tagjai számára, akik között 11 évestől 75 évesig akadnak versenyzők.

A Budapest Pétanque SE rendszeresen tart edzéseket, melyre minden érdeklődőt szeretettel várnak. Rossz idő esetén a Népszigeten található csarnokban, míg jó időben Pesten a Városligetben és a Szoborparkban, Budán a Római parti Golyósban, a Vérmező park kavicsos sétányain, a Bikás Parkban, valamint a Fillér utca és a Pengő utca sarkán található pályákon biztosítanak rendszeres játéklehetőséget tavasztól őszig. Aki szívesen kipróbálná a játékot vagy megnézne egy meccset, a Budapest Pétanque SE Facebook-oldalán talál további információkat. 

Facebook-oldal: fb.com/budapestpetanque

- bdpst24.hu

Check Also

Konyhai és háztartási termékek karácsonyra a Rossmannból

Ideen Welt és Flink&Sauber kollekció a Rossmann-nál – Vásárolj, gyűjts pontokat és nyerj! Elindult a …