Az élet dicséretének friss évada is karácsonyi különkiadásba torkollik

  • Maradtak a hagyományoknál

Az élet dicsérete a nagyra becsült bestseller író, James Herriot állatorvosként megélt történetgyűjteményére épül, amely immáron a 4. évadjával tér vissza a képernyőkre, Közép-Kelet-Európában kizárólag az Epic Drama műsorán. A friss részeket az Egyesült Királyságban nemrég mutatták be, és azok ismét kivívták a kritikusok elismerését. A The Times „egy kis adag tévés napsütésként” beszél róla, a The Telegraph pedig azt állítja, hogy a forgatási helyszín „még mindig a legszebb hely (a fiktív) Nagy-Britanniában”. A britek által 2020-ban „legkedvesebb sorozatnak” kikiáltott, BAFTA-díjra is jelölt alkotás hat új része november 14-től minden kedden 21 órától érhető el hazánkban, és a végén – ahogy az lenni szokott – egy karácsonyi különkiadással zárul.

A negyedik évad időtlen mesékkel és szívmelengető történetekkel folytatódik a gyönyörű Yorkshire Dales-ben. 1940 tavaszán járunk, amikor a Skeldale rendelőben változás szele érződik. Európát már háború dúlja, James (Nicholas Ralph) és Helen (az Oscar-díjas Rachel Shenton) így elbizonytalanodik a családalapítást illetően, hiszen a fiatal állatorvost bármikor behívhatják a hadseregbe.

Tristan már bevonult és hiányát mindenki érzi, kiváltképp nagybátyja, a szeszélyes főállatorvos, Siegfried (Samuel West), aki pontosan tudja, mitől kell félni, hiszen ő megjárta már a háborút. Ekkor megérkezik az új állatorvosi gyakornok, Richard Carmody, aki nyomán csak úgy jönnek a bonyodalmak a házban.

Az élet dicsérete egy időtlen klasszikus, amelyet generációk szeretnek. A könyvek (amelyekben James Herriot a saját, állatorvosként megélt élményeit dolgozta fel) soha nem fogynak el, sőt globális kulturális jelenséggé váltak – nemzetközileg 80 millió példányt adtak el azokból. Mi lehet a titka? Herriot világa a közösségre és annak életünkben betöltött fontos szerepére helyezi a hangsúlyt. A közösség a modernitás kihívásainak nagyon is szükséges ellenszere, amely mindannyiunkat arra emlékeztet, hogy úgy válhatunk egy még nagyobb dolog részévé, ha tartozunk valahova.

- bdpst24.hu

Check Also

Mit várhatunk az új Európai Parlamenttől?

Az első őszi plenáris ülésen kirajzolódhat, mire számíthatunk a következő években. Az Európai Parlament egyike …