Fördős Zé elképesztő dolgokat kóstolt kínai utazása során

  • A lárva és a csirkeembrió sem tartozik a kedvencei közé, de Ázsiában ezt sem hagyhatta ki.

Bő egy hét alatt szinte végigszelte Kínát Fördős Zé és édesapja, Lajos, akikhez csatlakozott Li Mengyi is, a Konyhafőnök ezüstérmese. A trió végigkóstolta a legkülönfélébb és legínycsiklandóbb ételeket, hogy az ázsiai konyha szerelmeseinek elhozzák a legkiválóbb fogások receptjét. „Az utazás előtt napokig készültem, hogy mindent meg tudjak kóstolni. Három nagyvárost látogattunk meg, Pekingtől Sanghaj-ig, de jártunk az ázsiai ország Velencéjeként ismert, Szucsou városában is. Őrült tempót diktálva zabáltuk fel Kínát” – árulta el Fördős Zé, aki utazását nemcsak videósorozatban örökítette meg, de az ott tapasztaltakból inspirációt is gyűjtött. „Rengeteg különleges ételt kóstoltunk meg, köztük egy csirkeembriót és lárvát is, de nem ezekért mentünk.

Az ázsiai ételek azért nem erről szólnak. A konyhájuk sikerének titka az, hogy tele van olyan ízekkel, ételekkel, amelyek döntő többsége mindenki számára ízletes” – tette hozzá a Konyhafőnök zsűritagja, aki a téli szezonra is tartogat meglepetéseket a távol-keleti ízvilág kedvelőinek.

„Az utazás annyira sok élményt, fotót, ételötletet adott nekünk, hogy nemrég elkészült az Ázsiai kaják című szakácskönyv és a Street Kitchen téli magazint – az ünnepi receptek mellett – is kiegészítettük egy Felzabáltuk Kínát melléklettel, amely betekintést enged a távol-keleti ország gasztronómiájába, készültünk autentikus receptekkel és teszteltük Budapest legtutibb ázsiai éttermeit is.

Azon vagyunk, hogy a téli időszakot még színesebbé tegyük és ha nem is tud mindenki kiutazni, elhozzunk mindenkinek egy darabkát a távol-keleti gasztronómiából” – árulta el Fördős Zé.

- bdpst24.hu

Check Also

Hogyan ronthat az állandó kenegetés a száraz ajkaidon?

Az ajakápoló-paradoxon A hőmérséklet csökkenésével te is a fázó fülcimpák és a kicserepesedett ajkak érzését …