Workshopot szervez a Magyarországi Facilitátorok Egyesülete

  • Káoszból eredmény
  • Vezetőknek, HR-eseknek, pedagógusoknak és egyetemistáknak szóló workshopot szervez a Magyarországi Facilitátorok Egyesülete a Nemzetközi Facilitációs Héten 

Október 17. és 19. között szervezi meg hatodik alkalommal a Magyarországi Facilitátorok Egyesülete a Nemzetközi Facilitációs Hetet. A programsorozat olyan kiemelt jelentőségű kérdésekre ad választ a szakembereknek, mint hogyan lesz a káoszból eredmény és rend? Mit is jelent az a közös rend, amivel minden érintett azonosulni tud, hogyan lehetünk elkötelezettek nap mint nap, újra és újra? A válasz pedig gyakran lényegesen egyszerűbb, mint gondolnánk.

A válasz a felmerült kérdésekre egy szó, ami sok mindent rejt magában: a facilitáció. A programsorozat három napja alatt a szervezők lehetőséget teremtenek arra, hogy a résztvevők saját élményt szerezhessenek a facilitáció nyújtotta látásmódról, kultúráról, megközelítésről, gondolkodásmódról, mindarról, ami hatékonyan képes csapatokat építeni, problémákat megoldani, kiutakat találni és a konkrét megvalósítást tervezni és találni, csapatmunkában, elkötelezetten. 

Az elmúlt néhány évben korábban elképzelhetetlen változásokat éltünk át, megjelent a hibrid munkavégzés, alapjaiban alakult át a munkaerőpiac, és jelentősen felértékelődött a munka-magánélet egyensúlya. A munkaerőpiacon egyre inkább fókuszba kerül a nem anyagi természetű motiváció, és nem utolsósorban zajlik egy jelentős generációváltás.

A változások mellett munkavállalóként pedig azt tapasztaljuk, hogy megbeszélések tucatjai töredezik szét a napjainkat, amelyek sokszor nem elég hatékonyak, nem viszik előre a folyamatokat. 

A Facilitációs Hét 2023-as workshopjain ezekre a kérdésekre összpontosítanak és mutatják meg, hogy a sokféle módszertan és megközelítés hogyan támogathatja a munkafolyamatok stabilizálását és segítheti elő a kollégák közötti megértés megtalálását. 

A facilitáció nem varázslat, de varázslatosan hatékony módja a csoportmunkának. A folyamat végén pedig pedig élményeket és eredményeket kapunk. 

Kiknek érdemes részt venni?

  • Olyan vezetőknek,  HR szakembereknek, pedagógusoknak, egyetemistáknak, akik csoportokkal, csapatokkal dolgoznak, rendszeresen tartanak megbeszéléseket, értekezleteket, összejöveteleket, workshopokat.
  • Akik azon törik a fejüket hogyan vonhatnák be még inkább munkatársaikat, hogyan tehetnék őket még elkötelezettebbé.
  • Akik olyan komplex és konfliktusos helyzeteket szeretnének kimozdítani a holtpontról, amelyeknek több-kevesebb sikerrel már többször megpróbáltak nekifutni.
  • Akik kíváncsiak, hogy miről is szól a facilitátori szerep.

Folyamatosan frissülő információkért, további részletekért, regisztrációs tudnivalókért látogass el a facilitacio.hu weboldalra.

Az eseményen lehetőség van szponzorációs jegyekkel támogatni a pedagógusokat annak érdekében, hogy ők is részt vehessenek azokon a szakmai előadásokon, amik megmutatják: a facilitáció gördülékenyebbé teszi a csoportos együttműködéseket. 

Találkozzunk a 6. Nemzetközi Facilitációs Héten!

A Magyarországi Facilitátorok Egyesületéről:

A Magyarországi Facilitátorok Egyesületének küldetése a facilitatív szemlélet, és vele együtt a facilitátori szerep népszerűsítése. 2021-ben az egyesület azzal a céllal jött létre, hogy tudatosítsa a facilitáció fontosságát és erejét, s széles körben elismertesse a facilitátori szerepet mint önálló értékteremtő szakmát. Az egyesület tagjai a szakma hazai és nemzetközi szintű minősítéssel rendelkező, elhivatott képviselői és gyakorlói. Széleskörű módszertani tudásuk és többéves szakmai tapasztalatuk minőségi garanciát biztosít.

Bővebben: https://facilitacio.hu

- bdpst24.hu

Check Also

A migráció kérdése az európai politika homlokterében

Egyre erőteljesebb fellépés az illegális bevándorlás leküzdésére Az uniós vezetők a mai naptól kezdődő kétnapos …