Hűsítő nyári kávékoktélok a legforróbb napokra
A nyári hőségben semmi sem esik jobban, mint egy jéghideg, jól elkészített kávés ital. Ebből pedig szerencsére ezen a nyáron sem lesz hiány! A Nespresso Kaliforniai álom névre keresztelt jegeskávé-kollekciójának darabjaiból egy kis odafigyeléssel, no meg némi jéggel és pár extra hozzávalóval olyan kávékülönlegességeket készíthetünk otthonunkban, amellyel egy szempillantás alatt a kertipartik sztárjává válhatunk.
Legyen szó klasszikus jegeskávéról fagylalttal, pikáns fűszerekkel megbolondított koktélokról, netalántán egy uborkás cold brew-ról, vagy éppen egy kirobbanó ízű görögdinnyés frissítőről, idén minden kávérajongónak jut valami különleges. Az alábbi recepteket elkészítve az ízélmény garantált!
JUICY WATERMELON FIZZ
HOZZÁVALÓK
- 1 Nespresso Vertuo Juicy Watermelon Over Ice kávékapszula (80 ml)
- 7 db jégkocka (egyenként 30 g)
- görögdinnyekockák vagy -golyók (fagyasztott vagy friss)
- 15 ml nádcukorszirup
- 6-7 db mentalevél
- 150 ml szénsavas víz
ELKÉSZÍTÉS
- Tegyünk 6 jégkockát és néhány görögdinnye-darabot egy kb. 500 ml-es átlátszó pohárba.
- Öntsünk rá a nádcukorszirupot, tegyünk a pohárba 6 friss mentalevelet, töltsük bele a szénsavas vizet, majd finoman keverjük össze.
- Tegyünk a Nespresso Barista receptkészítőbe vagy egy shakerbe 1 jégkockát, majd készítsünk rá 80 ml Nespresso Vertuo Juicy Watermelon Over Ice kávét. A receptkészítő fedelét zárjuk le, és válasszuk az Iced Nitro receptet. Ha shakert használunk, zárjuk le a fedelét, és rázzuk jól össze a jeget és a kávét.
- Óvatosan öntsük rá az italt a pohárban lévő keverékre. Díszítsük dinnyével és mentalevelekkel.
PINK BEACH MOCKTAIL
HOZZÁVALÓK
- 1 Nespresso Vertuo Tropical Coconut Flavour Over Ice kávékapszula (230 ml)
- 7 db jégkocka (egyenként 30 g)
- 15 ml levendulaszirup
- 1/3 teáskanál sárkánygyümölcspor (opcionális)
- 80 ml 1,5% zsírtartalmú hideg tej
- kókuszdiószeletek vagy kókuszpehely
ELKÉSZÍTÉS
- Tegyük a jégkockákat és a levendulaszirupot egy kb. 500 ml-es átlátszó pohárba.
- Keverjünk el a sárkánygyümölcsport a hideg tejben.
- Öntsük a színezett tejet a pohárba, és finoman keverjük el.
- Készítsünk a tejre 230 ml Nespresso Vertuo Tropical Coconut Flavour Over Ice kávét, majd díszítsük kókuszszeletekkel vagy kókuszpehellyel az ital tetejét.
SEASIDE BREEZE
HOZZÁVALÓK
- 1 Nespresso Original Coconut Flavour Over Ice kávékapszula (40 ml)
- 210 ml 1,5% zsírtartalmú tej
- ½ teáskanál pillangóborsó-virágpor (opcionális)
- 3 db jégkocka (egyenként 30 g)
- 10 ml levendulaszirup
ELKÉSZÍTÉS
- Öntsünk a Nespresso Barista receptkészítőbe vagy egy shakerbe 120 ml tejet, és adjuk hozzá a pillangóborsó-virágport (opcionális). Zárjuk le a fedelet, válasszuk az Espresso On Ice Macchiato receptet, és nyomjuk meg az indítógombot. Ha shakert használunk, zárjuk le a fedelét, és rázzuk össze jó alaposan.
- Tegyük a jégkockákat egy 350 ml-es átlátszó pohárba, és öntsünk rá a levendulaszirupot.
- Öntsük a maradék hideg tejet a jégkockákra.
- Töltsük az ital tetejére az elkészült tejhabot, majd készítsünk a keverékre 40 ml espresso-t a Nespresso Original Coconut Flavour Over Ice kapszulából.
MINT & MATCHA NITRO
HOZZÁVALÓK
- 1 Nespresso Original Freddo Intenso kávékapszula (40 ml)
- 5 db jégkocka (egyenként 30 g)
- 10 g méz
- 30 ml forró víz
- 1 g matchapor
- 90 ml szójaital
- 1 mentaág
ELKÉSZÍTÉS
- Készítsünk 40 ml espresso-t a Nespresso Original Freddo Intenso kapszulából.
- Öntsük a kávét a Nespresso Barista receptkészítőbe vagy egy shakerbe, és tegyünk hozzá egy jégkockát. Zárjuk le a receptkészítő fedelét, válasszuk az Iced Nitro receptet, és nyomjuk meg az indítógombot, vagy ha shakert használunk, zárjuk le a fedelét, és rázzuk össze alaposan.
- Tegyük egy külön pohárba a mézet, a forró vizet és a matchaport. Keverjük össze, amíg minden összetevő egyenletesen elkeveredik.
- Öntsük egy 350 ml-es átlátszó pohárba a matchakeveréket, adjuk hozzá a jégkockákat, a szójaitalt és a friss, leveles mentaágat. Töltsük rá a keverékre a jegeskávét.
UBORKÁS-CITROMOS-BAZSALIKOMOS COLD BREW
HOZZÁVALÓK
- 1 Nespresso Vertuo Cold Brew Style Intense kávékapszula (355 ml)
- 3 db jégkocka (egyenként 30 g)
- 1 friss uborkaszelet
- 1 friss citromszelet (kezeletlen)
- 3 friss bazsalikomlevél
ELKÉSZÍTÉS
- Tegyük a jégkockákat egy kb. 450 ml-es átlátszó pohárba az uborkaszelettel, a kezeletlen héjú citromszelettel és a friss bazsalikomlevelekkel együtt.
- Készítsünk el 355 ml Nespresso Vertuo Cold Brew Style Intense kávét, és töltsük rá a pohár tartalmára.
- Finoman keverjük meg, és várjunk néhány percet, hogy az összetevők ízei kioldódjanak.
MANGÓS-VANÍLIÁS JEGES FRAPPÉ
HOZZÁVALÓK
- 1 Nespresso Vertuo Ice Leggero kávékapszula (80 ml)
- 7 db jégkocka (egyenként 30 g)
- 15 ml vaníliaszirup
- 140 ml mangólé
ELKÉSZÍTÉS
- Tegyünk 2 jégkockát a Nespresso Barista receptkészítőbe vagy egy shakerbe.
- Készítsünk el 80 ml Nespresso Vertuo Ice Leggero kávét, és öntsük a jégkockákra.
- Zárjuk le a receptkészítő fedelét, válasszuk az Iced Nitro receptet, és nyomjuk meg az indítógombot, vagy ha shakert használunk, zárjuk le a fedelét, és rázzuk össze alaposan.
- Egy kb. 500 ml-es átlátszó pohárba tegyük bele a maradék jégkockát, a vaníliaszirupot, és töltsünk rá a mangólevet.
- Keverjük meg finoman, amíg minden összetevő egyenletesen eloszlik, majd töltsük rá a keverékre a jegeskávét.
FÜGÉS-KARAMELLÁS JEGESKÁVÉ
HOZZÁVALÓK
- 1 Nespresso Vertuo Ice Forte kávékapszula (230 ml)
- 7 db jégkocka (egyenként 30 g)
- 20 ml karamellszirup
- 80 ml barista zabital
- friss füge
ELKÉSZÍTÉS
- Tegyük a jégkockákat egy kb. 500 ml-es átlátszó pohárba, és öntsük rá a karamellszirupot.
- Töltsük hozzá a zabitalt, és finoman keverjük össze.
- Készítsünk el rá 230 ml Nespresso Vertuo Ice Forte kávét, és díszítsük a tetejét friss fügeszeletekkel.
NARANCSOS-ZSÁLYÁS FRISSÍTŐ
HOZZÁVALÓK
- 1 Nespresso Original Freddo Delicato kávékapszula (40 ml)
- 4 db jégkocka (egyenként 30 g)
- 50 ml narancslé
- 90 ml szénsavas víz
- 1 zsályaág
ELKÉSZÍTÉS
- Tegyünk 3 jégkockát egy kb. 350 ml-es átlátszó pohárba.
- Öntsük hozzá a narancslevet és a szénsavas vizet, majd finoman keverjük össze.
- Ütögessünk meg egy kis zsályaágat, és tegyük a pohárba.
- Készítsünk el 40 ml Nespresso Original Freddo Delicato espresso-t.
- Öntsük a kávét egy shakerbe, és adjunk hozzá 1 jégkockát. Zárjuk le a fedelét, és alaposan rázzuk össze, majd töltsük a pohárba a jegeskávét.
VANÍLIÁS KÁVÉSHAKE
HOZZÁVALÓK
- 1 Nespresso Original Freddo Intenso kávékapszula (40 ml)
- 1 db jégkocka (30 g)
- 2 gombóc vaníliafagylalt
ELKÉSZÍTÉS
- Készítsünk el 40 ml Nespresso Original Freddo Intenso espresso-t.
- Tegyünk 1 jégkockát a Nespresso Barista receptkészítőbe vagy egy shakerbe, és öntsük rá az espresso-t. Zárjuk le a fedelet, válasszuk az Iced Nitro receptet, és nyomjuk meg az indítógombot. Ha shakert használunk, zárjuk le a fedelét, és rázzuk össze alaposan.
- Tegyük a vaníliafagylaltot egy kb. 350 ml-es átlátszó pohárba, és öntsük rá a jegeskávét.