NESPRESSO JEGESKÁVÉ-RECEPTEK

Hűsítő nyári kávékoktélok a legforróbb napokra

A nyári hőségben semmi sem esik jobban, mint egy jéghideg, jól elkészített kávés ital. Ebből pedig szerencsére ezen a nyáron sem lesz hiány! A Nespresso Kaliforniai álom névre keresztelt jegeskávé-kollekciójának darabjaiból egy kis odafigyeléssel, no meg némi jéggel és pár extra hozzávalóval olyan kávékülönlegességeket készíthetünk otthonunkban, amellyel egy szempillantás alatt a kertipartik sztárjává válhatunk. 

Legyen szó klasszikus jegeskávéról fagylalttal, pikáns fűszerekkel megbolondított koktélokról, netalántán egy uborkás cold brew-ról, vagy éppen egy kirobbanó ízű görögdinnyés frissítőről, idén minden kávérajongónak jut valami különleges. Az alábbi recepteket elkészítve az ízélmény garantált!

JUICY WATERMELON FIZZ

HOZZÁVALÓK

  • 1 Nespresso Vertuo Juicy Watermelon Over Ice kávékapszula (80 ml)
  • 7 db jégkocka (egyenként 30 g)
  • görögdinnyekockák vagy -golyók (fagyasztott vagy friss)
  • 15 ml nádcukorszirup
  • 6-7 db mentalevél
  • 150 ml szénsavas víz

ELKÉSZÍTÉS

  1. Tegyünk 6 jégkockát és néhány görögdinnye-darabot egy kb. 500 ml-es átlátszó pohárba.
  2. Öntsünk rá a nádcukorszirupot, tegyünk a pohárba 6 friss mentalevelet, töltsük bele a szénsavas vizet, majd finoman keverjük össze.
  3. Tegyünk a Nespresso Barista receptkészítőbe vagy egy shakerbe 1 jégkockát, majd készítsünk rá 80 ml Nespresso Vertuo Juicy Watermelon Over Ice kávét. A receptkészítő fedelét zárjuk le, és válasszuk az Iced Nitro receptet. Ha shakert használunk, zárjuk le a fedelét, és rázzuk jól össze a jeget és a kávét.
  4. Óvatosan öntsük rá az italt a pohárban lévő keverékre. Díszítsük dinnyével és mentalevelekkel.

PINK BEACH MOCKTAIL

HOZZÁVALÓK

  • 1 Nespresso Vertuo Tropical Coconut Flavour Over Ice kávékapszula (230 ml)
  • 7 db jégkocka (egyenként 30 g)
  • 15 ml levendulaszirup
  • 1/3 teáskanál sárkánygyümölcspor (opcionális)
  • 80 ml 1,5% zsírtartalmú hideg tej
  • kókuszdiószeletek vagy kókuszpehely

ELKÉSZÍTÉS

  1. Tegyük a jégkockákat és a levendulaszirupot egy kb. 500 ml-es átlátszó pohárba.
  2. Keverjünk el a sárkánygyümölcsport a hideg tejben.
  3. Öntsük a színezett tejet a pohárba, és finoman keverjük el.
  4. Készítsünk a tejre 230 ml Nespresso Vertuo Tropical Coconut Flavour Over Ice kávét, majd díszítsük kókuszszeletekkel vagy kókuszpehellyel az ital tetejét.

SEASIDE BREEZE

HOZZÁVALÓK

  • 1 Nespresso Original Coconut Flavour Over Ice kávékapszula (40 ml)
  • 210 ml 1,5% zsírtartalmú tej
  • ½ teáskanál pillangóborsó-virágpor (opcionális)
  • 3 db jégkocka (egyenként 30 g)
  • 10 ml levendulaszirup

ELKÉSZÍTÉS

  1. Öntsünk a Nespresso Barista receptkészítőbe vagy egy shakerbe 120 ml tejet, és adjuk hozzá a pillangóborsó-virágport (opcionális). Zárjuk le a fedelet, válasszuk az Espresso On Ice Macchiato receptet, és nyomjuk meg az indítógombot. Ha shakert használunk, zárjuk le a fedelét, és rázzuk össze jó alaposan.
  2. Tegyük a jégkockákat egy 350 ml-es átlátszó pohárba, és öntsünk rá a levendulaszirupot.
  3. Öntsük a maradék hideg tejet a jégkockákra.
  4. Töltsük az ital tetejére az elkészült tejhabot, majd készítsünk a keverékre 40 ml espresso-t a Nespresso Original Coconut Flavour Over Ice kapszulából.

MINT & MATCHA NITRO 

HOZZÁVALÓK

  • 1 Nespresso Original Freddo Intenso kávékapszula (40 ml)
  • 5 db jégkocka (egyenként 30 g)
  • 10 g méz
  • 30 ml forró víz
  • 1 g matchapor
  • 90 ml szójaital
  • 1 mentaág

ELKÉSZÍTÉS

  1. Készítsünk 40 ml espresso-t a Nespresso Original Freddo Intenso kapszulából.
  2. Öntsük a kávét a Nespresso Barista receptkészítőbe vagy egy shakerbe, és tegyünk hozzá egy jégkockát. Zárjuk le a receptkészítő fedelét, válasszuk az Iced Nitro receptet, és nyomjuk meg az indítógombot, vagy ha shakert használunk, zárjuk le a fedelét, és rázzuk össze alaposan.
  3. Tegyük egy külön pohárba a mézet, a forró vizet és a matchaport. Keverjük össze, amíg minden összetevő egyenletesen elkeveredik.
  4. Öntsük egy 350 ml-es átlátszó pohárba a matchakeveréket, adjuk hozzá a jégkockákat, a szójaitalt és a friss, leveles mentaágat. Töltsük rá a keverékre a jegeskávét.

UBORKÁS-CITROMOS-BAZSALIKOMOS COLD BREW

 HOZZÁVALÓK

  • 1 Nespresso Vertuo Cold Brew Style Intense kávékapszula (355 ml)
  • 3 db jégkocka (egyenként 30 g)
  • 1 friss uborkaszelet
  • 1 friss citromszelet (kezeletlen)
  • 3 friss bazsalikomlevél

ELKÉSZÍTÉS

  1. Tegyük a jégkockákat egy kb. 450 ml-es átlátszó pohárba az uborkaszelettel, a kezeletlen héjú citromszelettel és a friss bazsalikomlevelekkel együtt.
  2. Készítsünk el 355 ml Nespresso Vertuo Cold Brew Style Intense kávét, és töltsük rá a pohár tartalmára.
  3. Finoman keverjük meg, és várjunk néhány percet, hogy az összetevők ízei kioldódjanak.

MANGÓS-VANÍLIÁS JEGES FRAPPÉ

 HOZZÁVALÓK 

  • 1 Nespresso Vertuo Ice Leggero kávékapszula (80 ml)
  • 7 db jégkocka (egyenként 30 g) 
  • 15 ml vaníliaszirup 
  • 140 ml mangólé

ELKÉSZÍTÉS

  1. Tegyünk 2 jégkockát a Nespresso Barista receptkészítőbe vagy egy shakerbe.
  2. Készítsünk el 80 ml Nespresso Vertuo Ice Leggero kávét, és öntsük a jégkockákra.
  3. Zárjuk le a receptkészítő fedelét, válasszuk az Iced Nitro receptet, és nyomjuk meg az indítógombot, vagy ha shakert használunk, zárjuk le a fedelét, és rázzuk össze alaposan.
  4. Egy kb. 500 ml-es átlátszó pohárba tegyük bele a maradék jégkockát, a vaníliaszirupot, és töltsünk rá a mangólevet.
  5. Keverjük meg finoman, amíg minden összetevő egyenletesen eloszlik, majd töltsük rá a keverékre a jegeskávét.

FÜGÉS-KARAMELLÁS JEGESKÁVÉ

 HOZZÁVALÓK

  • 1 Nespresso Vertuo Ice Forte kávékapszula (230 ml)
  • 7 db jégkocka (egyenként 30 g) 
  • 20 ml karamellszirup 
  • 80 ml barista zabital 
  • friss füge

ELKÉSZÍTÉS

  1. Tegyük a jégkockákat egy kb. 500 ml-es átlátszó pohárba, és öntsük rá a karamellszirupot.
  2. Töltsük hozzá a zabitalt, és finoman keverjük össze.
  3. Készítsünk el rá 230 ml Nespresso Vertuo Ice Forte kávét, és díszítsük a tetejét friss fügeszeletekkel.

NARANCSOS-ZSÁLYÁS FRISSÍTŐ

HOZZÁVALÓK 

  • 1 Nespresso Original Freddo Delicato kávékapszula (40 ml)
  • 4 db jégkocka (egyenként 30 g) 
  • 50 ml narancslé
  • 90 ml szénsavas víz 
  • 1 zsályaág

ELKÉSZÍTÉS

  1. Tegyünk 3 jégkockát egy kb. 350 ml-es átlátszó pohárba.
  2. Öntsük hozzá a narancslevet és a szénsavas vizet, majd finoman keverjük össze.
  3. Ütögessünk meg egy kis zsályaágat, és tegyük a pohárba.
  4. Készítsünk el 40 ml Nespresso Original Freddo Delicato espresso-t.
  5. Öntsük a kávét egy shakerbe, és adjunk hozzá 1 jégkockát. Zárjuk le a fedelét, és alaposan rázzuk össze, majd töltsük a pohárba a jegeskávét.

VANÍLIÁS KÁVÉSHAKE

HOZZÁVALÓK 

  • 1 Nespresso Original Freddo Intenso kávékapszula (40 ml)
  • 1 db jégkocka (30 g)
  • 2 gombóc vaníliafagylalt 

ELKÉSZÍTÉS

  1. Készítsünk el 40 ml Nespresso Original Freddo Intenso espresso-t.
  2. Tegyünk 1 jégkockát a Nespresso Barista receptkészítőbe vagy egy shakerbe, és öntsük rá az espresso-t. Zárjuk le a fedelet, válasszuk az Iced Nitro receptet, és nyomjuk meg az indítógombot. Ha shakert használunk, zárjuk le a fedelét, és rázzuk össze alaposan.
  3. Tegyük a vaníliafagylaltot egy kb. 350 ml-es átlátszó pohárba, és öntsük rá a jegeskávét.

- bdpst24.hu

Check Also

Budapestre érkezett a világhírű Monet – The Immersive Experience kiállítás

Megérkezett Budapestre a világhírű Claude Monet immerzív kiállítás (Monet – The Immersive Experience), amely számtalan …