Idén is meghirdette fenntarthatósági versenyét a Schneider Electric

Már lehet nevezni a Schneider Electric fenntarthatósági versenyére, a pályázatokat október 15-ig várják. A „Sustainability Impact Awards” kezdeményezés célja a fenntarthatósági törekvések támogatásában és megvalósításában élen járó partnerek, ügyfelek és beszállítók erőfeszítéseinek elismerése. 

A Schneider Electric, az energiamenedzsment és ipari automatizálási megoldások területén vezető multinacionális vállalat már harmadik alkalommal hirdette meg a „Sustainability Impact Awards” versenyét. A 2022-ben indult kezdeményezéssel a vállalat a partneri ökoszisztémájához tartozó, a fenntarthatóbb és az elektromos áram használatát jobban előtérbe helyező világ megteremtéséhez leginkább hozzájáruló piaci szereplőket kívánja elismerni. A pályázatokat 2024. október 15-ig lehet leadni, a globális győzteseket pedig 2025 elején jelentik be.

A pályázat és a kiválasztási kritériumok tükrözik a Schneider Electric fenntarthatósággal kapcsolatos integrált megközelítését. A pályázatok elbírálása során a hangsúly továbbra is az elektrifikációra, a csökkentésre és helyettesítésre irányuló dekarbonizációs erőfeszítéseken lesz. Ugyanakkor az értékeléskor vizsgálják azt is, hogy a stratégiaalkotásban, a digitalizációban és a dekarbonizációban mennyire jelennek meg az Elektromosság 4.0 korszak megteremtésére irányuló törekvések. Ez többek között olyan intézkedéseket jelent, mint az energiahatékonyság javítása, a digitális eszközök és technológiák bevezetése, valamint a jövőformáló hatás és az innováció egyéb példái.Az értékes elismerés mellett a díjazottak globális megjelenéshez is jutnak, ami új üzleti lehetőségekhez vezethet.

„Hiszünk abban, hogyha az innováció és az elkötelezettség összeér, akkor jelentős változásokat és tartós hatást érhetünk el. Ez a díj azokat a Jövőformálókat ünnepli, akik fáradhatatlanul és szenvedélyesen dolgoznak azért, hogy létrejöhessen egy fenntartható, elektromos és digitális világ” – mondta el Chris Leong, a Schneider Electric marketingigazgatója. 

„Ez a díj egyszerre ismeri el a személyes teljesítményt, a Henkel és a Schneider Electric közötti, a megoldásorientált fenntarthatósági program kialakítása érdekében végzett kivételes csapatmunkát, valamint a jobb holnap érdekében tett közös erőfeszítéseket” – tette hozzá a 2023-as globális díjat elnyerő Henkel globális kiemelt ügyfél-menedzsere, Pia Oelze.

A pályázatokat már most is le lehet adni, a jelentkezési határidő pedig 2024. október 15. (jelentkezni itt lehet).  Minden jelölés és beérkezett pályázat egy szűkebb, országos listára kerül, majd az országos győztesek a regionális döntőben folytatják, ahonnan a legjobbak kerülnek a globális körbe. A világszintű győzteseket 2025 elején jelentik be.

A múlt évben 60 országból több mint 400 pályázat érkezett. Az előző kiírás során tizenkét vállalat kapta meg a „Sustainability Impact Awards” elismerést, a díjazottakat 2024. április 3-án, a Schneider Electric párizsi innovációs csúcstalálkozóján jelentették be. 

Az előző pályázat magyarországi versenyén a „Sustainability Impact to my Customers” kategóriában a díjazottak között volt az IAG-Profigram Zrt. és a Civis Villszer Kft.. Ez utóbbi cég díjat nyert a „Sustainability Impact to my Enterprise” kategóriában is, melynek másik nyertese és egyben a „Sustainability Impact Award„ előző kiírásának magyarországi fődíjasa a Provim Kft. lett.

- bdpst24.hu

Check Also

Magyarországról erősít a Publicis Groupe CEE HR csapata

Komáromi Zsófiát nevezte ki a cég a régió Talent Transformation Partnerének A Publicis Groupe CEE …