NAV: Légtartály némi extrával

Egy moldáv busz akadt fenn a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési Igazgatóság pénzügyőreinek ellenőrzésén Komárom-Esztergom vármegyében.

Az egyenruhások a Monostori hídon figyeltek fel egy buszra, ami Szlovákián keresztül tartott Anglia felé, mindössze hat utassal és egy utánfutót vontatott. A kerülőút úgyszintén szokatlan volt, ezért a járőrök gyanakodni kezdtek. A járműmonstrum átvizsgálásában az egyenruhásoknak Gucci szolgálati kutya segített, aki a légtartályánál azonnal jelzett. Kiderült, hogy a tartályt üzemen kívül helyezték és cigarettával tömték meg. A pénzügyőrök az összes csomagot átvizsgálták, ahonnan újabb csempészáruk kerültek elő (dohánytermékek, alkoholos italok és gyógyszerek).

Az ellenőrzéskor megállapították, hogy az illegális áruknak több „gazdája” van; a cigarettáért a két sofőr felel, míg a gyógyszerkészítmények és a közel hetven liter alkoholtartalmú ital az egyik utas kontójára írható.

Az egyenruhások a közel kétmillió forint értékű adózatlan és illegális termékeket lefoglalták. Jövedéki törvénysértés és gyógyszerrendészeti szabálysértés miatt indítottak eljárást. Az elkövetők több mint félmillió forint bírságra is számíthatnak.

- bdpst24.hu

Check Also

Íme 10 ideális helyszín a vidéki nyaralóhoz!

Szakértői tippek telekvásárláshoz és finanszírozáshoz  Az aktuális ingatlanpiaci környezet lehetőséget nyújt azok számára is, akik …