Gyermekkori emlékeket idézhetünk fel Kusnyár Eveline alkotásainak köszönhetően

  • a Hungarian Art & Business (HAB) szivárványos lépcsője mellett  

Július 4-én nyílt meg az MBH Bank Művészeti Alapítvány pályázatán nyertes művészek második kamarakiállítása, amelynek keretében a Hungarian Art & Business (HAB) a földszintjén lévő központi térben bemutatkozási lehetőséget biztosít meglévő vagy kifejezetten a helyszínre tervezett művészeti projekteknek. Az ’Art Wall Café’ elnevezésű pályázatot 8 egyéni művész és egy alkotópáros nyerte meg, akik közül ezúttal Kusnyár Eveline képzőművész alkotásai mutatkoznak be a nagyközönség előtt. A kamarakiállítást Bacsek Júlia művészettörténész nyitotta meg. 

Az MBH Bank Művészeti Alapítvány támogatásával működő Hungarian Art & Business küldetésének fontos pillére a magyar kortárs művészet támogatása, a tehetséges művészek felkarolása és számukra kiállítási lehetőség biztosítása. Ezen elv mentén az Alapítvány Art Wall Café nevű, 2024-ben kihirdetett pályázata lehetőséget nyújt meglévő vagy célzottan a HAB központi terébe tervezett képzőművészeti projektek kiállítására. 

A pályázatra bármilyen technikával megálmodott munkaterv benyújtható volt, de akár több alkotásból összeállított projekttel is lehetett jelentkezni. A szakmai zsűri által kiválasztott nyertes projektek pedig egymást követően, a szivárványos csigalépcső melletti, nagy területű falfelületen kapnak helyet közel egy éven keresztül. Így hathetente újabb és újabb művész vagy alkotópáros, név szerint Cseke Szilárd, Dékán-Deák Csenge és Gazsó Márta, Hajgató Terézia, Kala Bence, Kusnyár Eveline, Nagy Dániel, Takács Anett, Tóth Lea, illetve Závorszky-Simon Márton képeivel találkozhatnak a látogatók. Az Alapítvány emellett a művek installációjában és népszerűsítésében is támogatja a nyerteseket.  

Július 4-től Kusnyár Eveline Egy pillanat alatt című kamarakiállítása hívja különleges utazásra az érdeklődőket, amely a mindennapi cselekedetek mögötti boldog pillanatokat örökíti meg gyermeki szemszögből nézve. A művész gyermekeinek hétköznapjait és saját gyermekkorának emlékeit fűzi össze, amelynek szimbolikáját egy rendszeresen feltűnő nyúl alakkal jeleníti meg. Alkotásaiban a felhőtlen boldogság, a modern világ elvárásaitól és befolyásolásától még mentes világszemlélet megtapasztalását helyezi fókuszba. A festményein megjelenő alakok részletgazdag elemeit homogén színfelületekkel variálja, miközben különféle tárgyak, hímzések és személyes gyermekrajzok elemei is gyakran visszaköszönnek a vásznon. 

A kamarakiállítás megnyitóján Bacsek Júlia művészettörténész köszöntötte az érdeklődőket, majd maga a művész mutatta be az egyes darabokat és azok mögöttes tartalmát. A kiállított projekt augusztus 14-ig látogatható a HAB-ban. 

- bdpst24.hu

Check Also

Új fázisba került az angyalföldi BlueSide és a GreenTop lakóparkok kivitelezése

A földmunkák és az alapozás is befejeződött már az AVICO két angyalföldi lakóingatlanának fejlesztésénél. A …