Hogyan készítsünk lélegzetelállító fesztiválsminkeket?

A nyár a színeké!

Megérkezett a várva várt nyár, vége a sulinak, beindult a fesztiválszezon és a felejthetetlen nyáresti bulik időszaka. A napsütés és a meleg idő kizökkentenek a monoton, szürke hétköznapokból, a szabadság és vidámság pedig nem csak lelkünket járhatja át, de öltözködésünkön és sminkünkön is visszaköszönhet. Itt az idő szabadjára engedni fantáziánkat és extrém színekkel, formákkal és technikákkal turbózni nyári sminkjeinket. Az AVON szépségszakértője, Károlyfi Edit elmesélte nekünk, hogyan készíthetjük el magunknak nyári smink kreációját, amellyel akár a legforróbb fesztiválon is kitűnhetünk a tömegből.

Könnyed arcsmink

A nyári meleg levegő és a fesztiválok forgataga könnyed arcsminkért kiált! Sminkalapunk elkészítésének első lépéseként, bőrtónusunk egységesítésére BB krémet vagy egy könnyed alapozót érdemes használnunk, amely hidratál, nem tömíti el pórusainkat, hagyja bőrünket szabadon lélegezni és természetes, élettel teli fényt kölcsönöz arcunknak. Az AVON szakértője ehhez az Avon Make Up + Care szérum hatású alapozót ajánlja, amely 82%-ban transzformatív bőrápoló összetevőket, C-vitamint, E-vitamint és antioxidánsokat tartalmaz, hosszan tartó hidratálást ígér és SFP30-al erősíti fényvédőnk UV sugarak elleni védekezését. A vékony és egyenletes alapozás után, egy ecset, vagy ujjbegyeink segítségével vigyük fel pirosítónkat orcánkra, így csempészve üdeséget sminkünkbe. Idén nagyon népszerű a pirosító kissé túlzó használata is, amelyhez arcunkon áthaladva orrnyergünkre és akár halántékunkra is feltapogathatjuk a színt, mintha csak a nap sütötte volna meg arcunkat. Ezt követően pedig vigyünk fel némi highlightert is arccsontunkra, orrunkra és ajkunk fölé, így fokozva még inkább bőrünk üde csillogását. Az Avon Ultra Colour 3 az 1-ben sminkpaletták között megtalálhatjuk az ideális pirosító és highlighter árnyalatot is, kompakt kiszerelésének köszönhetően pedig könnyedén magunkkal is vihetjük, hogy az este folyamán bármikor felfrissíthessük sminkünket.

Extrém szemek

Az AVON szekértője a kirobbanó színek ihlette sminkjének elkészítésekor a szemekre fókuszál, ugyanis az idei fesztiválszezonban a legextrémebb színek és alakzatok hódítanak. Szemsminkünket érdemes szemhéjunk alapozásával kezdenünk, hiszen ez nem csak a festék megtapadását segíti, de a színek is intenzívebben bontakoznak ki rajta. Bármilyen színt és formát is választunk, most kiélhetjük kreativitásunkat. Bátran készíthetünk színátmenetes füstös sminket, vagy tehetünk egy világosabb, csillogóbb árnyalatot szemhéjunk közepére, a lényeg, hogy minden szín legyen intenzív, élénk és ne felejtsük el alsó szemhéjunk színezését sem. Károlyfi Edit kedvencei idén a lebegő tusvonalak, amelyhez általában egy sötétebb, elütő színt használ, valamint az intenzíven csillogó, glitteres formulák, amelyeket legkönnyebben és leghatékonyabban ujjbegyeink segítségével tapogathatunk szemhéjunkra. Az AVON legújabb Ultra Colour szemfestékpalettái 3 különböző összeállításban kínálnak lehengerlő színeket a fesztiválszezonra. A lilás, rózsaszínes és zöldes árnyalatokkal kombináló paletták matt és intenzíven csillogó formulákat is tartalmaznak, rendkívül pigmentált és tartós eredményt biztosítanak. Színes szemsminkünket pedig egy igazán fekete vízálló szempillaspirállal érdemes megkoronázunk, amely még jobban kiemeli tekintetünket, emellett tartós formulával állja a legnagyobb meleg kihívásait is. Az AVON szakértője ehhez az Avon Exxtravert Extreme Volume vízálló szempillaspirált ajánlja. Szemsminkünk legyen a lázadás és az önkifejezés hírnöke!

Tartós ajkak

Ajkunk szempontjából inkább a tartósságon van a hangsúly, mintsem a színeken. Használjunk bármilyen árnyalatot, élénk színeket, matt, vagy fényes formulákat, a meleg levegő, a gyakori ivás, evés, az izzadás, vagy akár a fesztiválokon való éneklés, mind próbára teszik ajaksminkünket, amely így gyorsabban kophat, könnyebben elkenődhet. Bármilyen színt vagy formulát használunk is, az AVON szakértője a következő lépéseket ajánlja ajakfestésünk elkészítéséhez, hogy maximalizálhassuk tartósságát: első lépésként, nagyon fontos ajkaink megfelelő előkészítése, radírozzuk le felszínéről az elhalt hámsejteket, majd használjunk hidratálót, beszívódása után pedig alapozzuk le ajkaink teljes felületét. Ajakceruzával rajzoljuk meg a kontúrt és satírozzuk is el a száj teljes felületén, ezt követően pedig vigyük fel a rúzst, majd itassuk le a felesleget és vigyünk fel még egy réteget. Károlyfi Edit nyári kedvence az Avon Glimmerstick szájkontúrceruza és az Avon Lip Paint hidratáló folyékony ajakrúzs kombinációja, amelyek együtt tökéletes fedést és tartós eredményt biztosítanak, ráadásul a gyönyörűen csillogó és intenzíven hidratáló ajakrúzs 12 különböző színben érhető el, így a legextrémebbtől a legsemlegesebb árnyalatig mindent kipróbálhatunk.

www.avon.hu 

Az anyaghoz kapcsolódó termékek:

  • Avon Make Up + Care szérum hatású alapozó 2899 Ft
  • Avon Ultra Colour 3 az 1-ben sminkpaletta 2699 Ft
  • Avon Ultra Colour szemfestékpaletta 4999 Ft
  • Avon Exxtravert Extreme Volume vízálló szempillaspirál 3199Ft
  • Avon Glimmerstick ajakkontúrceruza 1299 Ft
  • Avon Lip Paint hidratáló folyékony ajakrúzs 2199 Ft

https://hu.avon-brochure.com/c07_hu_2024/

- bdpst24.hu

Check Also

Érzelemszabályozás a párkapcsolatban

hogyan ne “öljük meg” egymást a nyaralás alatt Forróság, nyár, nem fér be még egy …