Az IP WEST elsőként szerzett WELL minősítést meglévő épületként

Az IP WEST irodaház elsőként szerzett meglévő épületként WELL minősítést Magyarországon, egy átfogó felújítást követően. Az épület abból a szempontból is egyedülálló, hogy a WELL V2-es verziójában kifejezetten az ingatlan szolgáltatásaira és közös területekre létrehozott WELL Core minősítését nyerte el, ráadásul Gold fokozatot – értesült a Colliers stratégiai tanácsadó részlegétől az OGH hírügynökség.

A Dél-Buda alpiacon elhelyezkedő, 32 000 négyzetméteres IP WEST közös területei, beleértve a recepciókat és a 2000 négyzetméter kiterjedésű belső kertet a közelmúltban megújultak, emellett további szolgáltatások mint edzőterem, jóga és játékszobák kerültek kialakításra a dolgozók pihenésére és feltöltődésre fókuszálva. A felújítás során a WELL minősítéshez szükséges funkciók is beépültek – a recepcióknál megjelenik a művészet, kortárs festők műveinek képében, illetve a természet mind a növények, mind a felhasznált anyagok vonatkozásában. A lobby területeken található kijelzők segítik a bérlők hatékonyabb eligazodását, továbbá hasznos információkkal látják el őket a kültéri időjárási körülmények és előrejelzések, a beltéri levegőminőség, hőmérséklet és páratartalom tekintetében. A főrecepciónál egy könyvtársarok is kialakításra került, ahol különböző egészséges életmódról szóló könyvekbe pillanthatnak bele. 

„A Colliers büszke arra, hogy ESG tanácsadó csapata révén közreműködhetett ennek az egyedi teljesítménynek az elérésében. Ez a projekt is példa a WELL minősítés rugalmasságára, hogy nemcsak újépítésű, hanem meglévő épületek is képesek implementálni az olyan funkciókat, amelyek támogatják a dolgozók egészségét és jólétét.” – mondta el Szircsák Norbert, a Colliers ESG stratégiai tanácsadó részlegének vezetője.

A víz és a levegő minősége, a bel- és kültéri komfort, az akusztika és megvilágítás mind megfelelnek a WELL szigorú követelményeinek, amelyet az átadás után egy független szakértő vizsgálata erősített meg. Mindezeken felül az épület az üzemeltetési személyzet számára is komfortos munkakörülményeket biztosít.

A lépcsőház kiépítését egyedi grafikai megoldások és a lehető legnagyobb mértékű természetes bevilágítás ösztönözte. A vállalati megbeszélések támogatása, külső vendégek fogadása céljából új konferenciatermeket létesítettek. A kerekparral munkába járóknak a zárható tárolók mellett öltözők és zuhanyzók, valamint a kerékpár javításához szükséges szerszámok is rendelkezésre állnak. 

A WELL minősítési rendszere az emberi egészséget és jóllétet helyezi a középpontba az épített környezetben, összesen 10 kategóriát vizsgálva: levegő, víz, táplálkozás, fény, mozgás, hőmérséklet, hang, anyaghasználat, közösség és szellem. A minősítés elérése növelheti az épület lakóinak és dolgozóinak egészségét, jóllétét, illetve hozzájárul az ingatlan értékének növekedéséhez is.

————————————————
Forrás: Colliers / OGH hírügynökség

- bdpst24.hu

Check Also

Tatai lány vitte az olimpiai lángot

Hazánkat az a megtiszteltetés érte, hogy július 11-én, a franciaországi Sens városában Kollár Zsuzsanna tatai …