KIVÁLÓSÁG-DÍJJAL ÜNNEPLI MUNKATÁRSAIT A BUDAI EGÉSZSÉGKÖZPONT A SEMMELWEIS-NAP ALKALMÁBÓL

Minden év július 1-jén, Semmelweis Ignác születésnapján ünnepeljük a Magyar Egészségügy Napját. Ebből az alkalomból a Budai Egészségközpont harmadik éve adományoz Kiválóság-díjat a kiemelkedő színvonalon dolgozó, elkötelezett munkatársai számára. Az idei ünnepségen kilencen részesültek elismerésben, heten a Budai Egészségközpont Kiválóság-díját, ketten pedig a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara Semmelweis-napi elismerő oklevelét vehették át. 

 A Budai Egészségközpont – Semmelweis Ignáchoz hasonlóan – korszakváltó vállalkozásba fogott, amikor az idei évben elindította a valós népegészségügyi igényekre reflektáló kórházfejlesztési beruházását. 

Dr. Csernavölgyi István, a Budai Egészségközpont vezérigazgatója köszöntőjében kiemelte: „Minden közösségben vannak fáklyavivők, akik szakmai tudásukkal, tapasztalatukkal, elhivatottságukkal, lojalitásukkal – az egészségügyről lévén szó – kedvességükkel, szenvedélyességükkel elől járnak és példát mutatnak munkatársaiknak, de a tágabban értelmezett szakmai közösségnek is. Ők azok a kulcsszereplők, akikre egy korszakváltó fejlesztést alapozni lehet. Az idén harmadszor átadásra került Kiválóság-díjakkal tisztelgünk a zászlóshajónknak tekintett mozgásszervi diszciplína, a gyógyításhoz alapvető információkat biztosító képalkotó diagnosztika egyéniségei előtt, valamint elismerésünket fejezzük ki a háttérterületek képviselőinek, akik nélkül komplex rendszereink, gyógyítói és adminisztrációs folyamataink működése, azok folyamatos fejlesztése elképzelhetetlen lenne.”

 A Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara által adományozott díjak pedig jól mutatják azt, hogy az intézetet a magyar egészégügyi rendszerben nemcsak számon tartják, hanem el is ismerik az itt zajló kivételes színvonalú gyógyítói-ápolói tevékenységet.

Ünnepi köszöntőjét követően Dr. Csernavölgyi István Ádámi-Nagy Andrea HR vezetővel közösen átadta a Budai Egészségközpont 2024-es Kiválóság-díjait és az elismerő díszokleveleket. 

A Semmelweis-nap alkalmából Kiválóság-díjban részesültek: 

  • Dr. Lajos Éva gerincgyógyász, ortopédus főorvos 
  • Dr. Jakab Gábor gerincsebész, ortopédus főorvos 
  • Dr. Sándor Judit radiológus főorvos
  • Botos Judit radiológia vezető asszisztens 
  • Kicsindi Gabriella adminisztrátor 
  • Dr. Gajzágó Fanni jogi előadó 
  • Almási Krisztina vezető ellátásszervező. 

A Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara Semmelweis-napi elismerő oklevelét Füzes Mária fertőtlenítő-sterilező munkatárs és Mechler Ildikó aneszteziológiai vezető asszisztens vehette át Juhász Piroskától, a MESZK budapesti területi alelnökétől

Az ünnepi esemény fényét emelte a Semmelweis című filmben az anyák megmentőjét alakító, Junior Príma-díjas színművész, Vecsei H. Miklós által előadott zenés-irodalmi műsor, melyben Cseh Tamás dalai és Márai Sándor írásának egy részlete hangzott el.

A Budai Egészségközpont vezetősége a díjazottak személyén keresztül fejezi ki elismerését munkavállalói közössége valamennyi tagjának, valamint a magyar egészségügyben működő összes kollégának a gyógyítói, ápolói és támogató területeken végzett elkötelezett, magas színvonalú és lelkiismeretes tevékenységükért.

- bdpst24.hu

Check Also

„Az elménk természetes törekvése, hogy a dolgokat teljesnek és befejezettnek érezze”

Ismerős az érzés, amikor egy kirakó fölött ülsz, aminek hiányzik az utlsó darabja? Vagy huppantál …