Lemaradt a londoni gépről egy román utas

  • Lemaradt a londoni gépről egy román utas, akit az M4-es autóúton ellenőriztek a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési Igazgatóságának járőrei.

A pénzügyőrök egy román kisbuszt állítottak meg az autóúton. Az utasokkal tele jármű Romániából tartott a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérre. A járőrök az autó átvizsgálása előtt nyilatkoztatták a sofőrt és utasait arról, hogy szállítanak-e cigarettát, amelyre egyhangúan nemmel feleltek.

Az egyenruhások az összes útiholmit megnézték: először egy sporttáskában és egy hátizsákban találtak negyven doboz cigarettát, majd két hatalmas bőröndben további kétezerharminc különféle márkájú dohányárut.

Az illegális csomagok egy 56 éves férfihoz tartoztak, aki azt mondta, hogy a füstölnivalót Romániában vásárolta, majd Londonban akarta eladni. Repülőgéppel szeretett volna odajutni, az árut pedig egy török férfi vitte volna busszal.

A pénzügyőrök a 2070 doboz, több mint négymillió forint értékű magyar zárjegy nélküli cigarettát lefoglalták, jövedéki törvénysértés és költségvetési csalás miatt indítottak eljárást. A férfi, akár hatmillió forint bírságra is számíthat.

- bdpst24.hu

Check Also

Széfbe zárt receptúra: pizzériát nyitott a Neverland, Pallag Dávid és Botos Tamás felelnek a konyháért

A szabadulószobáiról ismert Neverland új egységgel lett gazdagabb, ahol a kovászos nápolyi pizzáké a főszerep, …