Megőrizte első helyét az RTL vezetője Vidus Gabriella

  • Befolyásos médiások

Megőrizte első helyét a legbefolyásosabb médiavezetők 2024-es toplistáján   RTL-vezér – derül ki a Marketing&Média kommunikációs szaklap által összeállított rangsorból. Az idén 17. alkalommal elkészült lista második helyezettje Vaszily Miklós, a TV2 igazgatóságának elnöke, a dobogó harmadik fokára pedig ct, az Atmedia ügyvezetőjét választotta a 27 tagú zsűri.

Vidus Gabriella

A kereskedelmi televíziók évtizedek óta töretlen befolyásáról tanúskodik, hogy idén is a két meghatározó csatorna vezetője került a legbefolyásosabb médiavezetők listájának élére. A 17. alkalommal elkészített „TOP 50 – A legbefolyásosabb médiavezetők” rangsorát Vidus Gabriella (RTL) és Vaszily Miklós (TV2, Indamedia) vezetik 2024-ben, a harmadik helyre pedig Guttengéber Csaba került az Atmedia-tól. A médiaelitről készült toplista idén is a Marketing&Média szerkesztőbizottságából, valamint meghatározó újságírókból álló 27 tagú zsűri szavazatai alapján készült el.

Miközben a média- és a kommunikációs torta reálértéken csökkent 2023-ban, ráadásul a médiaköltésekben folyamatosan növekszik a nemzetközi szereplők aránya, a hazai befolyásos médiaszereplők listáján idén csak kisebb változások láthatóak. Simon Krisztián, a Marketing&Média főszerkesztője elmondta, hogy a legbefolyásosabb médiavezetők toplistáján nagy mozgások voltak az elmúlt évtizedben, azonban a lista élén szereplők viszonylag stabilan őrzik pozíciójukat.

Vaszily Miklós

Az idei lista újdonsága, hogy az ügyféloldal marketingesei egy módszertani változtatás miatt immár nem szerepelnek a top 50-ben, amelynek hatására jelentősen emelkedett a médiavállalatok súlya, 2024-ben a lista 64 százalékát tették ki. A média- és reklámügynökségek a 28 százalékát, míg a telekommunikációs vállalatok képviselői a 6 százalékát alkották a rangsornak.

A tíz legbefolyásosabb szereplő

Kiélezett piaci versenyben őrizte meg a zsűri döntése alapján első helyét Vidus Gabriella, az RTL vezetője. A hazai médiapiacon több mint két évtizede vezető szerepet betöltő Vaszily Miklós második helyezett, akinek befolyását nemcsak a TV2 Csoport, hanem az Indamedia Csoportban betöltött érdekeltsége is adja. A korábbi évekhez hasonlóan Guttengéber Csaba, az Atmedia Csoport vezérigazgatója foglalja el a harmadik helyet. Vállalata a 2010-ben induló kábeltévés sales house-ból mostanra piacvezető multimédiás kereskedőházzá vált. A lista negyedik helyére Pavel Stanchevet, a TV2 Csoport vezérigazgatóját választotta a zsűri. A tavalyi hetedik helyről ugrott előre, amelynek oka többek között, hogy irányítása alatt vált piacvezető társasággá a TV2 Csoport. Évek óta bérelt helye van a legbefolyásosabb 10 között Gulyás Jánosnak, a Wavemaker Hungary ügyvezetőjének. Szintén állandó szereplője az élbolynak Varga Zoltán, a Central Médiacsoport tulajdonos-vezérigazgatója. Médiavállalatának egyszerre vannak erős pozíciói a hazai digitális és nyomtatott piacon, és újabban sokat lehet hallani külföldi befektetéseiről is. A korábbi évhez hasonlóan az első tízben szerepel Rékasi Tibor, a Magyar Telekom első embere, illetve visszatért a top 10-be Bíró Pál, a Google magyarországi vezetője. Fischer Gábor, a TV2 Csoport programigazgatója tavaly és idén is a lista kilencedik helyét foglalja el és évek óta láthatjuk már a lista élbolyában Somlói Zsoltot, a Mindshare médiaügynökség ügyvezetőjét is.

Guttengéber Csaba

A „TOP 50 – A legbefolyásosabb médiavezetők” teljes lista a 2024. június 4-én megjelent Marketing&Média kommunikációs szaklapban olvasható.

A Marketing&Média „Top 50 – A legbefolyásosabb médiavezetők” listájáról

A Marketing&Media „Top 50 – A legbefolyásosabb médiavezetők” rangsora a lap szerkesztőbizottságából és meghatározó újságíróiból álló 27 fős zsűri szavazatai alapján készült el. A szerkesztőbizottság tagjai nem pontozták saját magukat, cégük tulajdonosait, más vezető munkatársait és a cégcsoporthoz tartozó egyéb érdekeltségek vezetőit. Csak azok kerülhettek fel a listára, akik a szavazás pillanatában is pozícióban voltak. A rangsor két forduló eredményei alapján állt össze. Az első körben a zsűritagok ajánlásai alapján készült egy 130 fős lista, amelyről 1–10-ig terjedő skálán titkosan szavazott a zsűri az egyes emberekre, több szempont alapján.

www.mmonline.hu 

- bdpst24.hu

Check Also

András Ferencre emlékezik a Magyar Mozi TV

A közelmúltban elhunyt András Ferencre emlékezik a csatorna.  Június 22-én és 23-án, azaz szombaton és …