Az Emirates utaskísérői mindent tudnak a tökéletes megjelenésről

Az Emirates légiutas-kísérőinek megjelenése mindig professzionális, a világ bármely repülőterén járva is azonnal felismerhetőek. A méltán híres egyenruhát és a vörös rúzst ugyan sokan ismerik, de a mögöttük lévő szimbólumokat és trükköket már jóval kevesebben. Az Emirates – amely hamarosan toborzó nyílt napot tart Budapesten – lerántja a leplet utaskísérői megjelenéséről, többek között arról, hogy miért választhatnak 15 féle cipő közül.

Az Emirates-hez frissen csatlakozó légiutas-kísérők a többhetes felkészülés során külön képzésen sajátítják el a légitársaságra jellemző egyedi megjelenést, beleértve az arcápolási- és sminkrutint, valamint az öltözék helyes viselését. A jelenlegi egyenruhát a légitársaság belső tervezői a Simon Jersey brit vezető egyenruha-gyártóval közösen alkották meg, és 2008. július 28-án mutatták be az Emirates első A380-as repülőgépének ünnepélyes átadásakor.

Elegancia és kényelem a felhők felett

Mivel az utaskísérők munkájuk során csak ritkán ülnek le, rendkívül fontos, hogy cipőjük ne csak impozáns, de egyben kényelmes is legyen. Az Emirates légiutas-kísérői épp ezért maguk választhatják ki a saját cipőiket, amelyek tökéletesen megfelelnek az egyéni kényelmüknek és ízlésüknek. A kabinszemélyzet Spanyolországban gyártott, 100%-ban bőrből készült, összesen 15 típusú lábbeli közül választhat – különböző sarokmagasságban, szélességben, formában és stílusban. A női cipők és a hozzájuk tartozó bőr kézitáska legújabb kollekciója a korábbinál élénkebb pirosban tündököl, amely remekül kiegészíti a szoknya és az egyenruha hasonló árnyalatú szegélyét. Az Emirates 1985-ös megalapításakor a cipők piros színűek, ezt követően egy ideig barnák voltak, majd visszatért az erőt szimbolizáló vörös árnyalat. A női személyzet minden évben két pár bőrcipőt választhat – egy lapos talpú kabincipőt, amelyet a fedélzeti munka során viselnek, és egy közép- vagy magas sarkú cipőt. A férfi személyzet barna bőrcipőt hord, amelyet kilenc havonta cserélnek.

Tökéletes összhang és mögöttes tartalom

A légitársaság utaskísérőinek egyenruhája számtalan jelentéssel bír, amelyek az apró részletekben keresendők. A női légiutas-kísérők átható bézs árnyalatú egyenruhája a dubaji sivatag dűnéit szimbolizálja, a piros kalaphoz tartozó fátyol a helyi kultúrát, hét hajtása pedig az országot alkotó hét emirátust jelképezi, míg a kalapjukon lévő arany kitűzőn a légitársaság arab kalligráfiás logója látható – mivel az arany szín egyértelműen Dubajhoz kötődik, a légitársaság fennállása óta nagy hangsúlyt kap a márka megjelenítésében. Az egyenruha férfi változata barna öltönyt foglal magába, amelyet piros szegély, krémszínű ing és egy arany-piros-fehér-barna csíkos nyakkendő egészít ki. Az egyenruhák tervezésénél fontos szempont volt, hogy a légiutas-kísérők, bárhol is járjanak a világon, egy hosszú repülőút végén is tökéletesen nézzenek ki, így anyaguk víz- és foltálló, valamint gyűrődésmentes.

A ragyogó arcbőr és a rendezett frizura is az egyenruha része

A női légiutas-kísérők jellegzetes sminket viselnek, amelynek elengedhetetlen elemei a hangsúlyos szemek és a vörös rúzs. Ennek árnyalata nem csupán a kalapjuk színével harmonizál, de a többféle elegáns frizurához használható hajgumikkal is. Az Emirates férfi utaskísérőinek arca mindig frissen borotvált és hidratált, rövid frizurájuk mindig olyan benyomást kelt, mintha épp az utazás előtt léptek volna ki a fodrásztól. A légitársaság a mindig tökéletes megjelenéshez természetesen minden segítséget megad, kabinszemélyzete a dubaji exkluzív szépségközpontjának szolgáltatásait térítésmentesen vehetik igénybe. Az Emirates Beauty Hub a hét minden napján várja a légiutas-kísérőket, ahol a sminktanácsadás mellett a hölgyek és az urak teljeskörű tanácsadáson vehetnek részt a bőrápolással, hajápolással, táplálkozással és az életmóddal kapcsolatosan, továbbá részt vehetnek különböző rendezvényeken és mesterkurzusokon is.

Emirates légiutas-kísérőként az élet

Magukra öltve az elegáns egyenruhát és elkészítve a tökéletes sminket, az Emirates utaskísérői 76 ország több mint 130 városába utazhatnak, ahol tapasztalatot és számtalan élményt gyűjthetnek. Az utaskísérői pozíció előnyei közé tartozik a világszínvonalú juttatási csomag, amelybe többek között adómentes fizetés, dubaji bútorozott lakás, pihenőidő alatti ingyenes szállodai tartózkodás, fogászati-, egészségügyi- és életbiztosítás, lakás és munkahely közötti transzfer, kedvezményes repülőjegyek, továbbá a barátok és családtagok által érvényesíthető utazási kedvezmények is beletartoznak.

Már jelenleg is több száz magyar építi karrierjét a világ legnagyobb nemzetközi légitársaságánál, amely most Magyarországon toboroz utaskísérőket. Az Emirates Budapesten június 24-én, 9 órától a Courtyard by Marriott Budapest City Centerben tart toborzó Nyílt Napot. 

A részvételhez nincs szükség előzetes regisztrációra, de az érdeklődők már az eseményt megelőzően kitölthetnek egy jelentkezési adatlapot az Emirates karrieroldalán: www.emiratesgroupcareers.com/cabin-crew.

- bdpst24.hu

Check Also

Így készítsük fel négylábú kedvenceinket az irodában töltött időre

Hasznos tippek Korom Gábor kutyatrénertől Néhány évvel ezelőtt még csupán elvétve találtunk olyan irodát, ahol …