Tomán Szabina: „Most az üzleti érdekeket képviselem”

Tomán Szabina az egyik legsikeresebb hazai üzletasszony közel húsz szalonnal Magyarországon, és már külföldön is terjeszkedik. A vállalkozása mellett azonban fontosnak tartja saját kiteljesedését is, és próbál úgy működni, hogy a „nőies Szabina” se vesszen el a kemény tárgyalások sűrűjében. 

Tomán Szabinát egyedül nevelte édesanyja, és bár jelen volt életében az apukája is, de nem úgy, mintha együtt éltek volna. „Viszont nagyon szoros a kapcsolatom a bátyámmal. Ő volt a védelmezőm. Egy kislány életében fontos az önbizalom kialakulásában, amit egy apa tud adni a lányának, és ez pótolhatatlan” – árulta el a GLAMOUR magazinnak adott címlapinterjújában az üzletasszony, hozzátéve, hogy nagyon figyelt arra a lányainál, hogy az apukájukkal mindkettőjüknek tökéletes legyen a kapcsolata. „Sokat dolgoztam magamon, az instabilitáson, az apa hiányán. Amikor megértettem, hogy miért reagáltam korábban úgy, ahogy, milyen sémákat hoztam a párkapcsolatokba, akkor ez a helyére került. Előtte sokáig nem tudtam a nőiességemet úgy vállalni. Amióta mindezzel tisztában vagyok, próbálom kezelni, hogy a nőies Szabina ne vesszen el, a hétköznapi döntések, a kemény tárgyalások révén.”

Mint mondja, a családja és a barátai számára megmaradt annak a tizenöt éves hebrencs kislánynak. „Kialakítottam ezt a kettősséget. Tinédzserként is ki kellett állnom magamért, modellként a világ másik oldalán, ahogy most az üzleti érdekeket képviselem. Kell az alkalmazkodóképesség, kezelni kell tudni a kudarcokat, épülni belőlük és folyamatosan figyelni. Mindig is figyeltem arra, hogy úgy csináljam a dolgaimat, hogy velem ne legyen probléma.” 

Szabina folyamatosan igényli a megújulást, mint mondja, számára nincs kész és nincs vége. „Olyan dolgokat tanultam meg, amiket tudok kamatoztatni, és ezt a tudást új termékekbe, tervekbe fogom beépíteni. És azért leszek kicsit önzőbb a tavalyi év után, mert eddig nagyon sokat adtam. Ingyen mentorprogramokat tartottam, bármikor bárki felhívhatott, elhívhatott egy kávéra, teára, de ez a számokon megmutatkozott tavaly, mert visszaesésünk volt. Úgyhogy most visszahúzódom, és elkezdem a saját működésemet újraoptimalizálni, felépíteni. Itt vagyok ezekkel az álmokkal, a tudással, most a családom és a saját céljaim az elsők. És ugyanezért le kellett mondanom a reflektorfényről. Akkor tud adni az ember pénzt, tudást, önbizalmat, ha neki is megvan. Szeretném, ha az elmúlt évek tapasztalatai leülepednének, hogy megtaláljam, mi az irány. Ezt csak akkor fogom tudni, ha én újulok meg. Mert ennek a cégnek én vagyok a vezetője, ennek a két gyereknek én vagyok az anyja, és ennek a férfinak én vagyok a felesége. Ha én nem fogok tudni többet adni, akkor az egész a kukában fog landolni, és nem azért dolgoztam ennyit.”

A teljes interjú a GLAMOUR magazin júliusi-augusztusi számában olvasható.  

Fotókredit: GLAMOUR/ Zsólyomi Norbert

- bdpst24.hu

Check Also

Honest brokers: a magyar EU-elnökség prioritásai

A június 18-án bemutatott magyar elnökségi program elemzése Magyarország veszi át 2024. július 1-jén az …