Grandiózus lufikiállítás nyílt Budapesten

  • a szuperprodukció világpremier is egyben

Megnyitotta kapuit Budapest legújabb szuperprodukciója, a LUFILAND kiállítás. A BOK Csarnokban látható attrakcióban 4000 négyzetméteren több, mint 500.000 környezetbarát lufiból épült fel többek között a Lánchíd, az Eiffel-torony, a Szfinx, a New York-i Szabadság-szobor és a pisai ferde torony mása. A kiállítást Guido Verhoef világhírű lufiszobrász álmodta meg, az elmúlt két hétben irányításával naponta közel 100 önkéntes dolgozott 18 országból azon, hogy felépüljön a grandiózus produkció.   

A LUFILAND látogatóinak igazi kalandban lehet részük, a kapun belépve először az űrben találják magukat, majd egy labirintuson keresztül öt kontinens csodáit fedezhetik fel. A legtöbb lufit – 190 ezer darabot – a labirintushoz használták fel, de több ezer léggömbből épült meg az egyiptomi piramis, valamint a maja templom is. Minden lufi környezetbarát anyagból készült. 

Guido Verhoef holland lufi designer 15 éves korában kezdett el a különleges alapanyagból szobrokat építeni, mára tökéletesre fejlesztette a technikát és világszerte ismerik a nevét. Munkáját további 20 mester segítette Budapesten, az itt elkészült szobrokat ilyen formában még soha sehol nem láthatta a közönség, világpremier született a magyar fővárosban. „Igazi mesebeli világot építettünk fel, szeretnénk, ha életreszóló élménnyel gazdagodnának a látogatók. A gyerekekre külön is gondoltunk, hiszen a kiállítás része az az ezer négyzetméteres “fun zone”, ahol nyugodtan szabadjára engedhetik kreatív energiáikat” – mondta el Guido Verhoef. 

A LUFILAND felépítése igazi logisztikai próbatétel volt, hiszen a világ 18 országából érkeztek önkéntesek – több tucatnyian Magyarországról -, hogy részesei legyenek az élménynek és segítsenek a lufiszobrok megalkotásában. A több, mint félmillió léggömböt egyenként fújták fel, hajtogatták, majd helyezték el a grandiózus alkotásokon. A kiállítás alatt képzett szakemberek gondoskodnak arról, hogy a lufikreációk mindig a legjobb formájukat hozzák. 

A LUFILAND limitált ideig, augusztus közepéig lesz látható a BOK Csarnokban.   

- bdpst24.hu

Check Also

KÉSZ Csoport: Tetriszezve lehet felfedezni az építőipart

Egyedi fejlesztésű online játékokkal ismerhetik meg az építőipar világát  Az építőipari munkafolyamatok ihlették a KÉSZ …