Leslie Mandoki: Elfoglalta méltó helyét a Mandoki Soulmates új albuma hazánkban is

  • Elfoglalta méltó helyét a Mandoki Soulmates új albuma hazánkban is

A MAHASZ frissen megjelent, hivatalos album toplistájának élére került a Mandoki Soulmates legújabb lemeze, az „A Memory Of Our Future” – ezzel sok zenésznek bebizonyítva, hogy nemcsak egy pop kiadvány képes komoly eredményeket elérni Magyarországon. A nemzetközi szenzációs sikerlisták, a hazai sikerek és eredményei mellett olyan nemzetközi megtiszteltetés is érte a legendás zenekart, hogy a világ vezető audio show-jának exkluzív partnere lett.

A prog rock zászlóshajója, Leslie Mandoki és a vele egy vízen evező világsztárok alkotta csapat abszolút szembement a trendekkel: hiszen az új korongot analóg technikával rögzítették, ezzel egy kézműves értéket nyújtva a zenekedvelőknek. A szakma, és a sajtó is kiemelkedően csakis pozitív kritikákkal méltatta az új lemezt hazai és nemzetközi szinten egyaránt.

Különösen a Prog Rock hazájában Angliában és az egyesült államokban. Ám a frontember, Leslie számára az igazi örömhír az volt, amint megtudta, hogy hazájában is ünnepelt lett a lemez, mely a második helyen indított, majd átvette vezető helyét a MAHASZ által jegyzett album top 40 slágerlista fizikai hanghordozók eladásait mérő összesítőjén, ezzel tanúbizonyságot nyerve a közönség elismeréséről. „Hálás köszönetem a magyar zenekedvelő közönségünknek, hogy egy ennyire komoly albumot így értékelnek” – fejezte ki Leslie háláját a napokban.

A világhírű zenész, aki 1975 óta él Németországban és az Amerikai Egyesült Államokban mindig is pesti srácnak definiálja magát és magyarként olyat ért el ami eddig magyar rock zenésznek nem adatott meg. 40 ország hallgatja a zenéit, ráadásul az új Mandoki Soulmates-bakelit Európa egyik legnívósabb kiállítóterén kapott központi figyelmet. A vájtfülű audioguruknak megrendezett, müncheni HIGH END kiállításon ugyanis az ’A Memory Of Our Future’-t választották mintának annak egyedülálló, profi hangzása miatt. Így az 1100 kiállítóból összegyűlt világkonferencián ez a zenei élmény szólt minden hangszóróból. Az expo mottója „éljen soká az audio diverzitás”, mellyel Leslie Mandoki és az ő zenei precizitása, kifinomultsága példátlan harmóniát mutat.

Blood In The Water:

 

Több mint három évtizeddel megalakulása után a Leslie Mandoki által vezetett Mandoki Soulmates zenekar nemcsak zenei áttörést hozott az új „A Memory Of Our Future” című albumával, hanem precizitást is, mely a szenvedély csúcsát képviseli, egy igazi hangtechnikai mesterművet. A teljes korongot analóg eszközökkel rögzítették és állították elő a kezdetektől fogva az utolsó pillanatig, hűen megőrizve a művészi folyamat autentikus élményét az első hangtól a kész bakelitig. „Ez az analóg hangzás esztétikai mintája és etalonja, olyan, mint egy kézzel, töltőtollal írt levél a közönségünknek ezekben a vészterhes időkben. Még egy telefon kis hangszóróján is átjön ebben a digitális világban, ahol a legtöbben streamingben fogják hallgatni” – nyilatkozta Leslie. Újdonság, hogy egy 80 perces, egy központi gondolatra épülő album elkészítése ritka vállalkozás napjaink zenei világában beleértve azt, hogy az anyag tisztán, analóg jelfeldolgozással véglegesedett a mikrofontól a keverésen és maszteringen át a vinyl lakkvágásáig. Egy kontinensen átívelő projekt volt ez, hiszen a Starnbergi-tónál lévő Mandoki-stúdióban már lekevert analóg mesterszalagot a híres Greg Calbi (John Lennon, Bob Dylan, Paul Simon, Bruce Springsteen) finomította tovább Leslie-vel a New York-i Sterling Sound masztering stúdióban, míg a bakelit masztert az Emil Berliner Studios-ban keverték. Mindkettő garancia arra, hogy az LP kiválóan megfeleljen minden speciális audiofil igénynek.

A napjaink zenéjében ritka rögzítési és produkciós folyamat alkalmazásával sikerült az együttesnek egy melegséget és vibráló hangzást megörökítenie, ami gyakran hiányzik a digitális felvételekről. Az „A Memory Of Our Future” összességében olyan változatos zenei művet teremt, mely a progresszív zenétől a jazz rockig terjed és ötvözi a kompozíciós érettséget, a játékos könnyedséget, valamint a művészi szólókat izzó feszültségével és mélyreható társadalmi, politikai szövegeivel.

A Mandoki Soulmates a rock és fúziós nagymesterek generációkat átölelő szuperbandája – melynek tagjai az alapító, Leslie Mandoki mellett: Ian Anderson (Jethro Tull), Mike Stern, Al Di Meola, Randy Brecker, Till Brönner, Bill Evans, John Helliwell (Supertramp), Cory Henry, Richard Bona, Steve Bailey, Simon Phillips (Toto), , Tony Carey (Rainbow), Nick van Eede (Cutting Crew), Jesse Siebenberg és Mark Hart (mindketten a Supertrampből) – egy olyan összefogás, mely az emberiség egységéért emel szót a megosztottság útvesztői közepette.

Az „A Memory Of Our Future” albummal a Mandoki Soulmates egyedülálló módon ötvözi a zene legmagasabb minőségét a maga társadalmilag és politikailag releváns üzeneteivel. Ez a lemez nem csupán a progresszív zene és a jazz rock rajongóinak szól, hanem minden olyan embernek, aki igazi és hiteles zenét keres.
A Fekete Hattyú borítója már önmagában ikonikus szimbólummá vált.

Leslie szerint „Itt vagyunk a válságok zuhatagában háborúkkal, járványokkal és geopolitikai hatalmi játékokkal, ahol a Fekete Hattyú közöttünk landolt.Amikor a fiatal és tapasztalt szabadelvű lázadók összefognak, és kéz a kézben az emberség, az összetartás, a szabadság és a béke érdekében keresik a közös utat, akkor megtaláljuk az elveszettnek hitt iránytűt, amely kijelöli az utat ebből a krízisekkel teli labirintusból.A mi felelősségünk, mint zenészeknek, hogy a közönségünket ezekben a vészterhes időkben alázatos tisztelettel szolgáljuk egy békés, szabad és boldog a jövőhöz vezető úton.”

Devil’s Encyclopedia: 

The Big Quit: 

A Memory Of My Future : 

 

We Stay  Loud:

 

A lemez rendelhető az MG Records oldalán: https://lnk.to/MandokiSoulmates_AMOOF

- bdpst24.hu

Check Also

Nemzeti színű kivilágítással szurkolnak a Bridgestone gyár kollégái a magyar válogatottnak

Az abroncsgyár kollégái a szívükön viselik a magyar válogatott sikerét, ezért a csoportmeccsek idejére piros-fehér-zöld …