Innovatív technológiák jelentik a jövőt a HR-ben: aki itt lemarad a versenyben is lemarad

  • A korábbi üzleti kiszolgáló szerepkörből versenyelőnyt nyújtó üzleti szolgáltató területté válik a HR

Sok viszonylatban beszélnek az AI-ról, de talán kevesebbet a HR és a toborzás terén, pedig az új technológiai megoldások alapjaiban változtatják meg a munkaerőpiaci toborzás módszereit is. Az AI alapú eszközök és az online csatornák széleskörű használata lehetővé teszi a munkáltatók számára, hogy gyorsabban és hatékonyabban találják meg a legmegfelelőbb jelölteket. Sőt, aki ebben nem tart lépést, gyorsan le fog maradni a piaci versenyben is, függetlenül attól, hogy milyen területen működik – legalábbis így látják az egyik letapasztaltabb hazai HR tanácsadó vállalat a Simonyi és Tóth szakemberei.

„A fejlett adatbázisok és algoritmusok segítségével a toborzási folyamat sokkal célzottabbá válik, lehetővé téve a munkáltatóknak, hogy pontosan azokkal a készségekkel és tapasztalatokkal rendelkező jelölteket találják meg már első körben is, amelyekre valóban szükségük van. Az ilyen technológiák használata különösen fontos a magas szintű pozíciók és a nehezen betölthető szakértői szerepek esetében, ahol a hagyományos módszerek gyakran nem vezetnek eredményre. Azt látjuk, hogy egyre több vállalat fordul az innovatív megoldások felé, de ez még mindig csak a töredéke a piaci vállalatoknak” – mondta el Pataki Géza Simonyi és Tóth új toborzási üzletágának vezetője. A 30 éves tapasztalattal rendelkező HR tanácsadó cég, nemrégiben indított el egy új toborzási üzletágat, az SnT Recruitmentet. Az új üzletág célja, hogy a legmodernebb technológiákat és módszereket alkalmazva segítse a partnereit a megfelelő jelöltek megtalálásában.

Pataki Géza

„A hagyományos módszerek mellett AI és az adatbázis alapú toborzási technológiákra is támaszkodni kell. Ez lehetővé teszi számunkra, hogy gyorsan és hatékonyan találjuk meg a megfelelő szakembereket, miközben a pszichológiai tesztek alkalmazásával segítjük a partnereket a legjobb jelöltek kiválasztásában.” – összegezte a szakember, aki több mint 15 éves tapasztalattal rendelkezik a toborzás területén. Pataki korábban start-upoknál és multinacionális vállalatoknál dolgozott, ahol számos sikeres toborzási projektet vezetett be többek között már a legújabb technológiai trendek digitális módszereit is átültetve a gyakorlatba.

A technolóigai vívmányok a sokszor inkább kiszolgáló szerepkörből üzleti versenyelőnyt jelentő szolgáltatássá változtatják a HR-t

Az új trendek és technológiák alkalmazása nemcsak a toborzási folyamatokat gyorsítja fel, hanem lehetőséget ad a cégeknek arra is, hogy hosszú távon fenntartható és sikeres munkaerő-stratégiákat alakítsanak ki. Ahogy a technológiai fejlődés tovább halad, várhatóan egyre több vállalat fogja kihasználni ezeket az új eszközöket a hatékonyabb toborzás érdekében.

„Legyen szó középvezetői toborzásról, speciális szakértők toborzásáról, vagy akár bértrendek, bérsávok kutatásáról, az interneten lévő digitális információs cunami az új technológiák segítségével igazi aranybányát és komoly piaci versenyelőnyt hozhatnak a cégeknek. Mindezzel a HR korábbi inkább kiszolgáló szerepe is átalakul, hiszen az adott pozícióra legmegfelelőbb szakemberek gyors és költséghatékony megtalálása kulcs lehet a hosszútávú üzleti sikerekben.” – foglalta össze a Pataki Géza.

További információk: www.sandt.hu

- bdpst24.hu

Check Also

Till Attila a házigazdája az őrült járgányok versenyének

Sufnituning autók veszik be a Tabánt június végén Már csak két hét van hátra a …