Válint Bence pódiumon ünnepelt a Ferrari Challenge balatoni futamán

Dobogós eredménnyel, a harmadik helyen zárta Válint Bence a Ferrari Challenge Europe Trofeo Pirelli kupasorozat Balaton Park Circuiten rendezett versenyhétvégéjének első futamát. 

Változékony időjárási viszonyok közepette, heves esőzésekkel és erős széllel nehezített nappal indult a Ferrari Challenge Europe kupasorozat 2024-es második versenyhétvégéje, amelyet Magyarországon, a Balaton Park Circuiten rendeztek.

A hazai verseny magyar sikert sikert is hozott, a profik nemzetközi mezőnyének egyetlen magyar versenyzője,  a Ferrari Budapest Rossocorsa színekben autózó Válint Bence az előkelő harmadik helyen végzett.

Bence az összesített tabella első helyezettjeként komoly eséllyel indult. Az időmérőn a második pozíciót szerezte meg, a verseny rajtja után közvetlenül azonban hátulról meglökték az autóját, ami miatt értékes másodperceket és két helyet veszített. Bence a szerencsétlen incidens ellenére higgadt versenyzéssel visszaküzdötte magát az élmezőnybe, és így Giacomo Altoé és Philipp Baron mögött harmadikként intették le a célvonalban.

– Győzni jöttem a balatoni pályára, de a harmadik helyre is büszke vagyok, a bajnokság egésze szempontjából minden egyes dobogós eredménynek komoly értéke van. Holnap folytatódik a verseny, én pedig ugyanazzal az elszánt lendülettel állok majd rajthoz, ahogyan azt a mai napon is tettem – mondta Válint Bence.
A Ferrari Challenge Europe Trofeo Pirelli második futama vasárnap folytatódik 15:15 órai kezdettel, a versenyt élőben közvetíti a Sport2.

- bdpst24.hu

Check Also

Új kiállítás és új műtárgy az Iparművészeti Múzeumban

A Múzeumok Éjszakájára több éve új kiállítással készül az Iparművészeti Múzeum, az idei évre a …