FOTÓKKAL: ELSŐ EGYÉNI EB-ÉRMÉT NYERTE MEG PIGNICZKI FANNI!

Az MTK Budapestet erősítő Pigniczki Fanni ezüstérmes lett labdával, majd ötödikként zárt a budapesti ritmikusgimnasztika-Európa-bajnokságon, megszerezve nemcsak saját, de Magyarország első egyéni dobogóját is Eb-ken.

Voltak még eldöntendő kérdések a hazai rendezésű, 40. ritmikusgimnasztika-Európa-bajnokságon, még ha nem is a párizsi kvótákat illetően, ott ugyanis csak összetett viadalt rendeznek „egyesben”. A vasárnapi záró napon az egyéni versenyzők szerenkénti döntőit rendezték meg a Papp László Budapest Sportarénában, melyből kettőben volt magyar érdekeltség – Pigniczki Fanni a nyolcadik helyen jutott be mind a labda, mind pedig a szalag döntőjébe. Nem sokon múlott egyébként egy harmadik szerdöntő, a karikáé is az MTK sportolójától, melyben a tavalyi valenciai világbajnokságon a szerdai selejtezőben árva fél tized ponttal maradt el a bejutástól a kilencedik helyen.

Fotócredit: ZELKÓ CSILLA

 

- bdpst24.hu

Check Also

Európaiak milliói néznek illegálisan sporteseményeket

és vásárolnak hamisított sportfelszereléseket, ami 850 millió euróba kerül a gyártóknak Magyarország polgárainak 6%-a nézett …