Az OTP Egészségpénztárral könnyebb életmódot váltani

  • Elhízással küzd a magyarok több mint fele

Európa több országában is problémát jelent a túlsúlyosság. Magyarországon a lakosság több mint fele küzd tartósan a kilókkal, ami számos betegséghez vezethet. Szűrővizsgálatokkal, mozgásgazdag életmóddal, egészséges étrenddel azonban elkerülhető a betegség. Az OTP Egészségpénztár tagjai pedig több száz egészségtámogató terméket és szolgáltatást elszámolhatnak egészségpénztári számlájuk terhére, azaz több forrásuk lehet egészségükre.

Május 22-e immár tizennegyedik éve az elhízás elleni küzdelem európai napja (European Obesity Day, OED). Az eredmények azonban a túlsúly elleni küzdelemben európai és világszinten sem fényesek. Bár az Eurostat szerint kontinensünk átlaga is rengeteget romlott, az Európai Unió országaiban öt év alatt 15-ről 16 százalékra nőtt az elhízottak száma, de Magyarország produkálta a legrosszabb eredményeket: 20,6-ról csaknem 24 százalékra nőtt ez az érték. A KSH eddigi utolsó vonatkozó felmérésében kimutatta, hogy a magyar lakosság több mint 58 százaléka elhízottnak vagy túlsúlyosnak tekinthető (utóbbi csoport aránya 34,3 százalék). A mozgásszegény életmód vagy a helytelen táplálkozás önmagában is hatalmas probléma, de a tartós elhízás súlyos egészségügyi problémákat okozhat. 

Az egészséges életmód követése és fenntartása komoly anyagi terhet róhat az érintettekre, különösen az infláció okozta gazdasági helyzetben. Egészségpénztári számlával azonban ezek a nehézségek is könnyebben vehetők. A jelentős mértékben, évente akár 150 ezer forinttal gyarapodó OTP Egészségpénztári egyenlegből számtalan egészségtámogató eszközt, terméket és egészségügyi szolgáltatást fizethetünk ugyanis. Például bizonyos vitaminokat, pulzusmérő okosórát, fizioballt, hasizomerősítő övet, terápiás hengert és szűrővizsgálatokat, orvosi kezeléseket is.

Mindezeken felül a vérnyomásmérő vagy a vércukorszintmérő is megvásárolható egészségpénztári egyenlegből. 

„Az OTP Egészségpénztári kártyával tagjaink több száz termékhez és szolgáltatáshoz juthatnak hozzá kedvezőbb áron. Elszámolhatók például az életmódváltás esetén szükséges belgyógyászati, endokrinológiai vagy akár kardiológiai vizsgálatok. Amennyiben orvosi javaslatra szűrővizsgálaton vesznek részt, a pénztári befizetések után igényelhető 20 százalékon felül további 10 százalék adó-visszatérítésre számíthatnak a szűrővizsgálat összege után, ami évente együttesen legfeljebb 150 ezer forint pluszt jelenthet, és ami visszaforgatható a következő évi egészségmegőrző kiadásokba.” – emelte ki Budai József, az OTP Egészségpénztár ügyvezető igazgatója.

- bdpst24.hu

Check Also

LÉGSZENNYEZÉS 2021-BEN VILÁGSZERTE 8,1 MILLIÓ HALÁLESETÉRT VOLT FELELŐS

EZZEL A MÁSODIK LEGVESZÉLYESEBB KOCKÁZATI TÉNYEZŐVÉ VÁLT A VILÁGON – HÍVJA FEL A FIGYELMET AZ …