Ördög Nóri, Bátyai Évi és Freddie is színezett az új 3D Galériában

  • A 3D Gallery Budapest után, Győrben indul útjára a különleges művészeti kezdeményezés.

Interaktív angyalszárnyas színező nyílt hétvégén Győr szívében 

Győr történelmi belvárosában új kulturális élményközpont nyílik. A 3D Gallery Győr legújabb kezdeményezése nem csupán egy galéria, ahol a híres festmények életre kelnek, hanem olyan interaktív tér, ahol a látogatók maguk is részt vehetnek a  művészeti alkotás folyamatában.

A győri származású Freddie (Fehérvári Gábor Alfréd) örömmel látogatott szülővárosába, hogy részt vehessen az egyedi kezdeményezésben.

  • Az emberek általában hierarchikus rendszerben nevelik a gyerekeiket, de ez a közeg tökéletes biztonsággal nyújt egy olyan terepet, ahol egy szintre kerül az egész család. Biztos vagyok benne, hogy ez óriási örömet okoz a gyerekeknek, a szülőknek pedig a  kiszakadás lehetőségét a mindennapi mókuskerékből – mondta az énekes, aki hozzátette, örül, hogy Budapest után szülővárosa ad otthont a második 3 dimenziós kiállításnak.

Bátyai Évi színésznő 6 évet töltött a Győri Nemzeti Színház tagjaként, így számára is öröm volt részt venni a galéria megnyitóján.

  • Minden alkalmat megragadok, hogy visszatérhessek ebbe a gyönyörű városba, de amikor megtudtam, hogy egy ilyen eseményen vehetek részt, még lelkesebb lettem. Színésznőként fontos számomra a kultúra és a művészetek népszerűsítése, különösen, ha a gyerekekhez keressük az utat. Ez a galéria remek helyszín ahhoz, hogy a humoros festményeken keresztül mi magunk is újra gyerekek lehessünk és a gyermekeinket is a művészetek szeretetére neveljük – nyilatkozta a Barátok Közt egykori sztárja.

Az újonnan megnyíló galéria falain egy óriási angyalszárnyas színező várja az alkotni vágyókat, amelyet az épület homlokzatára helyeztek a galéria megálmodói. A projekt célja, hogy a művészeti tevékenység közösségi és inkluzív élménnyé váljon, áthidalva ezzel a művészet hagyományosan magányos természetét.

A közösség építő, alkotó ereje és szerepe fontos: A projekt lehetőséget biztosít mindenki számára, hogy aktív részese legyen a város kulturális életének.

Fényképezés a galériában is, elő a telefonokkal! A galériába jegyet váltók további 50 ismert reprodukált műalkotással találkozhatnak, sajátos megközelítésben. Vendégeink szabadon tovább gondolhatják a műalkotásokat. Az eredménynek csak a kreativitás szabhat határt.

Foto: 3D Gallery Budapest

- bdpst24.hu

Check Also

A Samsung The Frame kijelzői új lehetőségeket kínáltak

A művészet felfedezésére a 2024-es bázeli Art Basel kiállításon A művészeti vásáron interaktív foglalkozások, élő …