Így tedd boldoggá a bőröd

…és vele együtt magadat is!

Ahogy a mondás tartja: a szem a lélek tükre. Arra azonban gondoltál már, hogy nem csak a szemeid, de a bőröd is elárulja, ha nem érzed jól magad? A FOREO szakértői most megvizsgálták, hogy milyen kapcsolat áll fenn a mentális egészség és a bőr állapota között, és adnak néhány tippet, hogyan javíthatunk bőrünk általános egészségén és kinézetén.

A bőrünk egy interaktív szerv, ami összeköt a külvilággal, és felfogja az onnan érkező külső hatásokat. Egyben az egyik legérzékenyebb szervünk is, így az akné, rozácea, csalánkiütés és társaik mind olyan bőrproblémák, amelyek tünetei egyértelműen súlyosbodnak, ha valami kibillent lelki egyensúlyunkból. 

A British Medical Journal szerint az akné az emberek 80%-át érinti életük során. Ez a bőrprobléma, akár látványosabb, akár nem, szociális elszigeteltséghez, depresszióhoz és szorongáshoz is vezethet. Az aknéval küzdőknél 63%-kal magasabb a valószínűsége a depresszió kialakulásának, a rozáceában szenvedő emberek több, mint fele pedig szívesen odaadna 1-2 évet az életéből, cserébe a problémamentes bőrért.

A bőrt a stressz, a szorongás és a káros környezeti hatások előszeretettel választják céltáblául. Dr. Raj Arora, a FOREO bőrápolási szakértője szerint fontos megérteni, hogy hogyan hat a mentális egészségünk a bőrünkre, és fordítva, hogyan befolyásolja a bőr állapota a mentális egészséget. “Ebben a végtelen kölcsönhatásban a stresszes életstílus, a depresszió és a szorongás felborítja a szervezet hormonháztartását, ami gyulladásos folyamatokat idéz elő a szervezetben, és káros hatással van az immunrendszerre. Ennek nyomait pedig szó szerint a saját bőrünkön tapasztalhatjuk. Például egy stresszes élethelyzetben könnyen előjöhet az aknénk vagy rozáceánk, de a bőrünk szárazabbá, irritálttá is válhat, attól függően, hogy alapvetően milyen bőrtípusba tartozunk. Ezért nagyon fontos, hogy egyszerre kezeljük mind a testi, mind a lelki tüneteinket” – magyarázza Dr. Arora.

Mit tehetünk, ha hasonló gonddal küzdünk?

A bőrápolásra és öngondoskodásra fordított idő egészséges önbizalmat adhat, és segíthet abban, hogy rendbe tegyük a kapcsolatot önmagunkkal. A bőrápolási rutin kialakítása és az egészséges életmód, mint például a megfelelő táplálkozás és a rendszeres testmozgás hozzájárul a mentális jólétünkhöz. És nem is kell sok lépésből álló, bonyolult kezelésekre gondolni.

Reggel egy kíméletes arclemosó és egy szilikon arctisztító kefe segítségével távolítsuk el az éjszaka felhalmozódott szennyeződéseket és felesleges faggyút. Ezután használjunk alkoholmentes tonikot, majd vigyünk fel antioxidáns hatású szérumot, amely segíthet megvédeni a bőrt a környezeti ártalmaktól. Végül zárjuk a rutint egy könnyű, fényvédő hidratálóval. 

Este alaposan távolítsuk el a sminket és a nap folyamán felhalmozódott szennyeződéseket egy kíméletes arclemosóval. Egy gyengéd tonikkal egyensúlyozzuk ki a bőr a pH-ját, majd egy regeneráló szérummal gondoskodjunk róla, hogy a bőr éjszaka új erőre tudjon kapni. Az esti rutin végén bátran használjunk gazdagabb, tápláló éjszakai krémet.

Az összefüggés a mentális egészségünk és bőrünk állapota között tehát szorosabb, mint gondolnánk. Szenteljünk figyelmet mindkettőnek, és a bőrünk megfelelő ápolása mellett tegyünk meg mindent lelki egyensúlyunk felállításáért – szól a FOREO szakértőjének tanácsa. Hiszen, ha jobban érezzük magunkat a bőrünkben, valószínűleg jobban fogjuk érezni magunkat fejben is! 

A szép és egészséges bőr nem csak a lelki egyensúly, hanem a megfelelő arcápolási rutin kérdése is. Az arcbőr igényei szerint kiválasztott kozmetikumok mellett igazi aduász lehet a kezünkben egy többfunkciós arctisztító- és masszázs eszköz.

FOREO LUNA 4

Ez a sokoldalúan használható tisztító és feszesítő masszázs készülék a T-Sonic™ pulzációk segítségével mindössze 1 perc alatt eltávolítja a szennyeződések, a felesleges faggyú és a sminkmaradványok akár 99%-át a bőrről. A higiénikus orvosi szilikonból készült tisztítókefe másik oldala többféle masszázs üzemmódot kínál, amelyek alacsony frekvenciájú pulzációkkal megakadályozzák a bőr megereszkedését, és segítik kisimítani a finom vonalakat és ráncokat. A LUNA 4 frissé és tisztává varázsolja az arcbőrt, így tökéletes alapot ad a bőrápolási rutin következő lépéseinek.

 

- bdpst24.hu

Check Also

Örvényesvölgy Fesztivál: Matteo Bocelli luxus turnébusszal érkezik Magyarországra

Jövő héten startol az Örvényesvölgy Fesztivál nemzetközi sztárokkal és kulturális programokkal Matteo Bocelli az Örvényesvölgy …