A Bridgestone Tatabánya aláírta az Európai Sokszínűségi Kartát

  • A Bridgestone Tatabánya csatlakozott a Hungarian Business Leaders Forum által működtetett EU Sokszínűségi Karta Magyarországhoz, ezzel is hozzájárulva a sokszínűség és az esélyegyenlőség támogatásához a vállalaton belül, és azon kívül is.

A Bridgestone tatabányai gyára a vállalatcsoport egyik legmodernebb üzeme, amely rugalmas működéssel és változatos termékportfólióval szolgálja ki partnereit. A színvonalas szakmai munka biztosítása többek közt a különböző háttérrel és tapasztalattal rendelkező kollégáknak köszönhető. A cég egyik legfontosabb értéke – az E8 elköteleződései mentén – az Empowerment, azaz a Felhatalmazás, melynek alapja elősegíteni az esélyegyenlőséget, támogatni minden ember és csoport méltóságát, így járulva hozzá egy élhető és fenntartható világhoz. Mindez arról is szól, hogy a Bridgestone-hoz akármilyen ambiciózus karriercélokkal, álmokkal érkezik valaki, annak a tatabányai gyár megfelelő lehetőségeket fog biztosítani azok megvalósítására.

Topolcsik Melinda, a Bridgestone Tatabánya ügyvezető igazgatója a Kartához való csatlakozás kapcsán elmondta: „Büszkék vagyunk arra, hogy az EU Sokszínűségi Karta aláírásával tovább erősíthetjük elkötelezettségünket a sokszínűség és esélyegyenlőség mellett. Hiszünk abban, hogy ezek az értékek hozzájárulnak vállalatunk innovációjához és általános sikeréhez.”

A Bridgestone Tatabánya továbbá márciusban több programot indított a sokszínűség és inkluzivitás előmozdítása érdekében a gyárban. Idén a „Légy önmagad!” programhét keretében a vállalat inspiráló idézetekkel, tematikus beszélgetések szervezésével és egy önkéntes alapú élelmiszergyűjtéssel hívja fel a figyelmet az elfogadás, és embertársaink támogatásának jelentőségére. Ezek a tevékenységek nemcsak a munkahelyi, hanem a szélesebb esélyegyenlőség támogatását is szolgálják, kiemelve a Bridgestone Tatabánya meghatározó szerepét a társadalmi felelősségvállalás terén.

Az Európai Sokszínűségi Karta 2004 óta támogatja a foglalkoztatók és szervezetek sokszínűségét és esélyegyenlőségét előmozdító irányelveket Európa 24 országában. A Hungarian Business Leaders Forum (HBLF) a Sokszínűségi Karta hazai képviselőjeként elősegíti a fenntartható gazdasági növekedést és a sokszínűségi törekvéseket Magyarországon. A szervezet lehetőséget teremt tagjai számára a nemzetközi jó gyakorlatok megismerésére és alkalmazására a vállalati kultúrában. Így a HBLF és a Karta együttműködése hozzájárul egy inkluzívabb és sokszínűbb üzleti környezet kialakításához.

www.bridgestone-emia.com

www.bridgestonenewsroom.eu  

Facebook

Instagram

- bdpst24.hu

Check Also

Egy-két napos útra is fontos megkötni az utasbiztosítást

Labdarúgó EB: Biztosításokkal garantálhatjuk a felhőtlen szórakozást A mai naptól kezdve egy hónapon keresztül több …