Netrisk: Horvátország és Olaszország szinte mindent visz

  • A legtöbben közvetlenül az utazás előtt kötnek biztosítás

A hosszú hétvégékén – például a pünkösdin – jellemzően egy-egy várost látogatnak meg az utasbiztosítással külföldre utazók magyarok. Tavaly pünkösdkor átlagosan 5 napra kötöttek biztosítást 8800 forintért – derül ki a Netrisk összeállításából, amelyből kiderül az is, melyek a legnépszerűbb célországok.  Az első negyedévben egyébként a megkötött utasbiztosítások átlagdíja 9 százalékkal nőtt éves szinten. 

Közeledik a pünkösdi ünnep, amely háromnapos hosszú hétvégét jelent, ez pedig sokaknak kínál lehetőséget külföldi utazásra. A Netrisk utasbiztosítási adatai szerint a hosszú hétvégéken leginkább városlátogatásra utaznak a magyarok. 

Így néz ki az országslágerlista

Tavaly pünkösdkor az olaszországi, ausztriai és németországi városok voltak a legnépszerűbbek. A külföldre látogatók átlagosan 5 napra kötöttek utasbiztosítást fejenként 8800 forintért. Az utasok kevesebb mint fele, 47 százaléka autóval, 39 százalékuk pedig repülővel utazott külföldre. 

A teljes tavalyi évet nézve viszont nem a városlátogatások, hanem a tengerparti pihenés volt a legnépszerűbb utazási cél. A legtöbben horvátországi utazásra kötöttek biztosítást, az országok sorrendjében Ausztria a második, Olaszország pedig a harmadik. Tavaly átlagosan 7 napra szóltak a Netrisknél kötött utasbiztosítások, a szerződések átlagdíja pedig 10 ezer forint volt. 

„Akár a tavaly pünkösdi, akár a teljes évre vonatkozó számokból is jól látható, hogy naponta kevesebb mint 2 ezer forintból kijön az utasbiztosítás, amely komoly védelmet nyújt egy esetleges külföldi baleset, kórházi kezelés, esetleg lopás esetén is. A jól megválasztott biztosítással akár milliós kiadásról is megkímélhetjük magunkat” – mondta Besnyő Márton, a Netrisk ügyvezető igazgatója. 

A szakember szerint még az 1-2 napos rövid városlátogatások esetén is érdemes megkötni egy utasbiztosítást. Az ilyen rövid utaknál sokan a bankkártyájukhoz tartozó utasbiztosításokban bíznak, ám ezeknél a szolgáltatási paletta gyakran korlátozott, nem nyújt megfelelő segítséget, ha nagyobb baj történik. 

Így alakult az első negyedév

A Netrisk idei adataiból az látszik, hogy az első negyedévben az egy évvel korábbinál 13 százalékkal több, 72 ezer utasbiztosítási szerződést kötöttek az ügyfelek. Az átlagdíj 10 500 forintot tett ki ebben az évben, ami 9 százalékos növekedésnek felel meg az előző év azonos időszakára vonatkozó 9600 forinthoz viszonyítva.

www.netrisk.hu

- bdpst24.hu

Check Also

Fashion Show és VIP varázs a Soundon

Lakatos Márk ismét divatshowkkal készül a Heineken Balaton Soundra, de idén, a kifutón felvonuló márkákkal …