Drámaian nő az asztmától szenvedők száma

  • az OTP Egészségpénztárral mérsékelhető a gyógyszerekre, segédeszközökre fordított kiadás

Légszennyezettség, erős pollenszennyezettség, szárazság, korai tavaszi hőhullámok – ezek mind az allergiások életét teszik egyre nehezebbé. Az Országos Korányi Pulmonológiai Intézet      szerint két évtized alatt 272%-kal lett több az asztmától szenvedők száma hazánkban. Az OTP Egészségpénztári tagok az asztma elleni gyógyszereket, porokat és eszközöket is megvásárolhatják egészségpénztári számlájukról, ezáltal 20%-kal több forrásuk lehet mindezekre – hívja fel a figyelmet az OTP Egészségpénztár az asztma világnapja alkalmából.

Világszerte május első keddje – idén május 7-e volt– az asztma elleni küzdelem napja, ugyanakkor évről-évre egyre többen szenvednek a betegség következményeitől. A világon mintegy 300 millió embert érint a légutak eme krónikus gyulladásos betegsége, ám meglepő adatokra világított rá legutóbbi tanulmányában az Országos Korányi Pulmonológiai Intézet: két évtized alatt ugyanis közel háromszorosára nőtt az érintettek száma, hazánkban 300 ezer diagnosztizált asztmás élt 2022-ben. Az asztma komoly betegség, meghatározza az érintettek mindennapjait és életminőségét, gyakran ismétlődő légszomj és zihálás jellemzi. 

Az asztmások számára segítség lehet az OTP Egészségpénztári számla, hiszen segítségével több forrásuk lehet a napi szinten használt inhalátorra, pipára, légzőizom-erősítőre, légzésmérőre, BiPAP készülékre és a kapcsolódó maszkra, párásítóra, melyek csökkentik a tünetek súlyosságát, és megelőzik a rohamok kialakulását. Az OTP Egészségpénztár adatai szerint évről-évre növekszik az egészségpénztári számlákról gyógyászati segédeszközökre fordított összeg, amely 2024 első negyedében meghaladta a 252 millió forintot.

“Szerencsére egyre többen ismerik fel, hogy akár a szükséges napi gyógyszereik költségét is tudják csökkenteni OTP Egészségpénztári számlájuk segítségével. Mivel a betegség okán ezen kiadásokkal mindenképp számolni kell, érdemes élni a „kártyaösszekötés” lehetőségével is. Így tagjainknak már nem kell külön feltölteniük az egészségpénztári egyenlegüket, a szükséges összeg mégis rendelkezésre áll OTP Egészségkártyájukon a fizetés pillanatában, hiszen a kártyaösszekötés funkció automatikusan átvezeti a szükséges összeget a bankkártyáról a pénztári kártyára.” – mondta Budai József, az OTP Egészségpénztár ügyvezető igazgatója, majd hozzátette – „A kártyaösszekötéses vásárlások is egészségpénztári befizetésnek minősülnek, így ezen összegekre is igényelhető a 20%- adó-visszatérítés, amelynek maximális összege évi 150 ezer forint. Reméljük, hogy ezzel még inkább segíthetjük azokat, akik betegséggel küzdenek, és bízunk benne, hogy egyre több érintett válláról vehetjük le az anyagi terhet a jövőben is.”

- bdpst24.hu

Check Also

Az Etele Plaza az Év Bevásárlóközpontja

Az Etele Plaza érdemelte ki Az Év Bevásárlóközpontja – Fenntarthatósági fejlesztések díjat az Év Boltja …