AZ ENNISMORE BUDAPESTRE HOZZA A SO/ MÁRKÁT

  • A stílusos SO/ Budapest 2026-ban nyílik meg a történelmi belvárosban.
  • Ez lesz a márka első magyarországi szállodája.

Az Ennismore, a leggyorsabban növekvő életmód- és szabadidős vendéglátóipari vállalat Magyarországra érkezik. A SO/ Budapest a márka első magyarországi szállodája lesz – és az épület külső és belső felújítását követően – 2026-ban nyitja meg kapuit a vendégek előtt.

A SO/ Budapest 350 szobája, köztük 56 klasszikus és két elnöki lakosztálya új szintre emeli a stílusos utazást. A divat és a luxus koncepcióüzletek világa által inspirált SO/ szobák középpontjában az „öltözködés” művészete áll. A vendégek divatos kényelmi szolgáltatásokra számíthatnak: a hátulról megvilágított mosdók, a nyitott stílusú szekrények, öltözőtükrök és tükröződő felületek sokasága segít, hogy minden szögből megragadhassák a pillanatot. Az elegáns hátteret megteremtő SO/ Budapest négy helyszínen várja majd étel- és italkínálattal a vendégeket: a földszinten egy teraszos étteremmel és a Carte Blanched kávézóval, az Ennismore házon belüli F&B koncepcióstúdiójával, az első emeleten a lobby kávézóval, a tetőtéren pedig egy étteremmel és egy klubbal. Ezen kívül a szálloda több mint 740 négyzetméternyi tárgyaló- és rendezvényteremmel, valamint 855 négyzetméternyi fitnesz- és wellness-részleggel és úszómedencével is rendelkezik majd.

A Duna pesti oldalán, a történelmi belváros szívében található SO/ Budapest – ahonnan lélegzetelállító kilátás nyílik a Dunára és a Lánchídra – a korábbi Sofitel Budapest Chain Bridge hotelt a lifestyle szegmensbe pozícionálja. 

„Izgalommal várjuk, hogy a SO/ avantgárd dizájnját és kreatív megközelítését bemutassuk Magyarországon” – mondta Chadi Farhat, az Ennismore SO/ márkáért felelős igazgatója. – „A SO/ elegáns társasági hangulata illik az UNESCO világörökségi helyszínek gazdagsága révén a kultúrát modernitással ötvöző Budapesthez. A stílusos SO/ Budapest kétségtelenül a helyiek és az utazók kedvelt úti céljává válik majd.”

A SO/ márka 2011-ben debütált a globális szállodapiacon, és avantgárd dizájnjával folyamatos figyelmet követel a luxus világában.  A brand markáns divatkollaborációiról ismert: a világ leghíresebb tervezőivel – úgy, mint Guillaume Henry, Christian Lacroix és Viktor&Rolf – dolgozott együtt a stílusos és kifinomult terek, egyenruhák, felszerelések és élmények megteremtésében. A SO/ szállodák a világ legpezsgőbb és legelegánsabb úti céljain találhatók, többek között Berlinben, Bangkokban, Párizsban, Dubajban, illetve legújabb helyszínként a Maldív-szigeteken. A tervek szerint a márka folytatja az intenzív terjeszkedést, így többek között, a szaúd-arábiai Dzsiddában nyitnak hotelt 2025-ben. 

A SO/ Budapest mellett az Ennismore további szállodákat is nyit Magyarországon a következő években: a 25hourst, a JO&JOE-t és a Mama Sheltert fogják megnyitni 2024-ben, szintén a fővárosban. Az Ennismore világszerte több mint 15 szállodát, 50 éttermet és bárt nyit ebben az évben, többek között az alábbiakat: The Hoxton Vienna, Ausztria; Hyde London City, Egyesült Királyság; 25hours The Odd Bird, Jakarta, Indonézia; SLS Barcelona, Spanyolország; Mama Shelter Nice, Franciaország; Rixos Tersane Isztanbul, Törökország és Rixos Obhur Jeddah, Szaúd-Arábia.

- bdpst24.hu

Check Also

Már az utolsó simításokat végzik az ország legnagyobb kulturális rendezvényéhez

‌ Már csak két nap és ismét itt a nyár legjobban várt programja, hazánk legnagyobb …