5+1 tévhit az otthoni hajápolásról, amelyekkel ideje leszámolni

Számtalan hasznos tanács él a köztudatban az otthoni hajápolással kapcsolatban, ugyanakkor sok olyat is találni köztük, amelyek ahelyett, hogy szebbé varázsolnák, inkább ártanak hajunknak – mint például a magas hőfokon történő hajszárítás vagy a hajápoló készülékek nem megfelelő használata. A hajformázás szakértőjeként a Rowenta most eloszlatja az 5+1 leggyakoribb és legártalmasabb tévhitet, új termékcsaládjának dizájnerével, a Karl Lagerfeld márkával közösen pedig elárulják, mivel segíthetjük hajunk egészségét a hétköznapi ápolás során. 

  1. A hajszárítással ártunk a hajunknak

Hajmosás után a legjobb, ha hajunk magától szárad meg? Többen is ezt vallják, pedig sokat árthatnak vele a hajkoronájuknak – még nyáron is. A fejbőr hosszas nedvessége miatt ugyanis könnyen megfázhatnak a hajhagymák, valamint elszaporodhatnak a baktériumok és gombák. Ez könnyen megelőzhető, ha mindig hajszárítóval szárítjuk a hajunkat, de legalábbis a hajtöveket. Hajszárításnál figyeljünk arra, hogy a hajat mindig a növekedési iránnyal megegyezően szárítsuk, a készüléket pedig legalább 20 cm távolságban tartsuk a hajtól. Állítsuk a hajszárítót közepes hőfokra vagy váltsunk hideg funkcióra, hogy megvédjük a haj szerkezetét és ragyogóbbá tegyük. 

  1. Minél több sampont használunk, annál tisztább lesz a hajunk

Elsősorban nem a sampon mennyiségén, hanem a hajmosás technikáján múlik, hogy mennyire lesz tiszta a hajunk. Sose közvetlenül a hajunkra, helyette inkább a tenyerünkbe tegyünk annyi sampont, ami kényelmesen elfér benne, egy kis vízzel habosítsuk fel, majd vigyük fel a fejbőrünkre és onnan oszlassuk el a vizes haj teljes hosszán. A mosást követően pedig alaposan öblítsük ki a hajunkat. A legjobb hatás elérésének érdekében ajánlott kétszer samponozni a hajat. A megfelelő sampon kiválasztásánál érdemes arra figyelni, hogy ne a kívánt hatás elérését tartsuk szem előtt, hanem inkább a meglévő problémát kezeljük vele, mint például a töredezett vagy éppen zsíros hajat.

  1. A forgókefés hajszárító épp olyan, mint a hajcsavarás

A forgókefés hajszárítók egyre népszerűbbek, hiszen használatukkal könnyedén adhatunk texturát és volument a frizuránknak. Ám sokan úgy kezelik, mint a hajszárítót vagy hajcsavarókat. Ezzel azonban erősen roncsolhatják a haj szerkezetét, amitől töredezetté válhat. A legjobb eredmény elérése érdekében mindig szárítsuk meg a hajat 80 százalékban, mielőtt forgókefét használunk, valamint győződjünk meg arról, hogy a kefe feje folyamatos mozgásban van – sose használjuk statikus állapotban. 

  1. A gyakori fésüléstől szebb lesz a hajunk

Sokan vélik úgy, hogy a napi többszöri fésülködés serkenti a fejbőr vérkeringését, és segít eloszlatni a fejbőrön és hajtöveken lévő természetes olajokat. Az igazság azonban az, hogy a túl gyakori fésülködés fokozhatja a faggyúmirigyek működését – tehát zsírosabbá válhat a haj -, továbbá roncsolhatja a haj szerkezetét, és egyéb károsodást is okozhat a hajszálakban. Elegendő naponta kétszer, reggel és este alaposan megfésülködni, amihez a legjobb, ha természetes anyagokból készült fésűt használunk. 

  1. Nem számít a hajszárító hőfoka, a lényeg, hogy gyorsan megszáradjon a hajunk

A gyors száradásért gyakran a hajszálaink épségével fizetünk. Egy minőségi hajszárító önmagában nem roncsolja a hajat, azt a türelmetlen és helytelen használat teszi. A forró, közvetlen közelről érő hő hatására hajunk ugyan gyorsan megszárad, de típusától és állagától függően roncsolódni fog, valamint nedvességet is veszíthet. Legyünk türelmesek! A kívánt hatásért mindig szárítsuk meg a hajat 80 százalékban, ezt követően használjunk hővédőt, és csak ezután formázzuk a hajunkat hajszárító segítségével. 

+1. Nincs azzal semmi baj, ha hajvasalóval szárítjuk meg a hajunkat

Lehetséges, hogy időmenedzsment szempontjából hajvasalás előtt jó ötletnek tűnik kihagyni a hajszárítást, de ez az egyik legkárosabb dolog, amit elkövethetünk a hajunk ellen. A hő hatására ugyanis a hajszálakon belül a víz gőzzé alakul – ezért is gőzölög -, ami repedésekhez, töredezettséghez vezethet. Az átlagos hajvasalókat és hajsütővasakat a haj formázásához mindig teljesen száraz hajon, hővédővel együtt használjuk. 

A divat és a technológia találkozása

A  homeandcook.hu  nem köt kompromisszumot, ha hajunk egészségéről és formázásáról van szó, mindezt pedig a kifinomult luxus stílusában teszi. A két márka kollaborációjából létrejött elektromos hajápoló termékek a megbízható és magas minőséget épp úgy megtestesítik, mint a kortalan és letisztult divat elvárásait. 

- bdpst24.hu

Check Also

A Kopaszi Gát és a CETIN Hungary együttműködési megállapodást kötött

Együttműködési megállapodást kötött a lakossági és az üzleti ingatlanokat fejlesztő Kopaszi Gát Zrt. és a …