Édesapja elvesztéséről vallott Pataki Ádám

  • A mestercukrász a mai napig tisztán emlékszik arra a pillanatra, amikor édesapja a műtéti ágyról hívta fel és közölte vele, hogy infarktusa miatt azonnal megműtik.

Egyik pillanatról a másikra szakadt a Pataki Cukrászda vezetése és a gyász Pataki Ádám nyakába, aki 1997-ben vesztette el az édesapját. Apa és fia remek viszonyt ápoltak és bár Pataki Ádám kezdetben nem cukrászi pályát képzelt el magának, a sors mégis ebbe az irányba terelte. „Apukám következetesen nevelt, elképesztő, amit ő véghez vitt. Persze örültem volna, ha több apa-fia programunk lett volna és többet tanulhattam volna tőle a szakmáról, de sajnos erre már nem volt lehetőség” – idézte fel a Sláger FM-en a mestercukrász, aki édesapja elvesztésének minden momentumára tisztán emlékszik. „Szakmailag és üzletvezetés szempontjából nem mindenben értettünk egyet. Pont egy olyan periódusom volt, amikor elkezdtem nézelődni, hogy máshol milyen lehetőségek adódhatnak. Ezt senki nem tudta, ettől még ugyanúgy végeztem a munkám” – kezdte élete egyik legnehezebb időszakának felelevenítését Pataki Ádám.

„Augusztusban orbánca lett, így az Ország Tortája eseményen nem tudott részt venni, de folyamatosan konzultáltunk róla. Augusztus 20-án én voltam kint a tortainstallációnkkal. Az esemény után a Csalogány utcától az Alkotás útig – ahol akkor laktam – hazagyalogoltam, végig beszéltünk telefonon. Hazaértem, eldőltem és egy óra múlva ő hívott. Azt mondta ne hívjam anyámat, most tolják a műtőbe, infarktusa van” – mesélt a történtekről a mestercukrász, akinek édesapja a műtét után Balatonfüredre ment a gyógyulás érdekében. „A műtét után azt mondta, hogy szeretne hátrébb lépni, csináljuk úgy a dolgokat, ahogy szeretnénk. Intő jelnek vette a történteket. Szeptember 1-re Balatonfüreden volt, előtte együtt volt az egész család. Édesanyám szeptember 2-án hajnalban hívott, hogy édesapám meghalt. Előtte való nap még azon gondolkozol, hogy nem hívod fel, hagy pihenjen, majd hajnalban jön egy ilyen telefon” – idézte fel a Hétköznapi példaképek, nem hétköznapi történetei című műsorban Pataki Ádám.

A beszélgetés a https://open.spotify.com/episode/2rWHLmi9fnJy259V2pBNxU linken érhető el.

- bdpst24.hu

Check Also

A focidrukkerek támogatására is számítanak az autizmussal élők az EB szurkolói zónájában

Az Együtt az Autistákért Alapítvány is ott lesz az idei labdarugó EB szurkolói zónájában a …