Hagyományteremtő szülinapi rendezvény – Ne féljetek!

Minden nap tapasztaljuk, hogy a félelem mennyire sok kis résbe bekúszhat az életünkben. Szorongunk munka és egzisztenciális kérdések miatt, aggódunk a szeretteink egészségéért, biztonságáért, fejtörést és megoldandó feladatokat okoz a gyereknevelés, vagy éppen a párkapcsolatunk.  Gyakran előfordul, hogy valakinek olyan elakadása van, amit egyedül vagy a család, barátok segítségével már nem tud megoldani. De vajon merünk-e időben szakemberhez fordulni vele?  A mentális egészség eléréséhez és fenntartásához általában elég sok félelemmel kell megküzdeni, és bizony gyakran éppen az a bizonyos első lépés hiányzik, amellyel megkeressük a megfelelő segítséget. 

A segítség többféle módon érkezhet. Van hogy elég egy-egy témába vágó blogcikk vagy egy online előadás, átlendíthet az első elakadáson egy rövid pszichológusi válasz is egy közösségi média-csoportban. És persze ennél is kézzelfoghatóbbak a tematikus csoportfoglalkozások, vagy pedig az egyéni problémákra fókuszáló terápiák. 

A 2023. májusában megnyílt Mindwell Pszichológiai Központ fenti megoldásokkal már működése első évében is nagyon sok hozzáforduló páciensnek segített online vagy személyesen. 

„Nagyon örülünk, hogy az első évünk visszaigazolta mindazt, amiért létrejött a központ” – mondja dr. Dura Mónika, a Mindwell alapítója. – „Ötgyerekes édesanyaként és üzletasszonyként is azt vallom, hogy a pszichológiai biztonság mindennek az alapja. Az életünkben van helye örömnek, hobbinak, kultúrának, persze jóféle munkának és kötelezettségeknek is, de félelemre semmi szükségünk nincsen. Nem véletlenül választottuk ezt a témát az egyéves születésnapi rendezvényünk fő mottójának, mert pszichológus kollégáimmal együtt hisszük, hogy ez a legfontosabb, ami ellen tennünk kell: le kell tudni győzni a félelmeinket.”

A pszichológiai központ szeretne új hagyományt teremteni ezzel a nyilvános, különleges születésnapi rendezvénnyel, így minden évben egy-egy kiemelt témát szeretnének majd feldolgozni ezen a jeles napon. Az idei eseményre május 23-án, csütörtökön, 17 és 20 között kerül majd sor. „A félelem és megszelídítése” című rendezvény díszvendége Al Ghaoui Hesna, Prima Primissima-díjas riporter, szerkesztő, külpolitikai újságíró és író lesz, aki munkája során rengeteg félelemmel nézett már szembe, így biztosan különleges megközelítésekkel járul majd hozzá a kerekasztalbeszélgetéshez. 

A program 17 órától kezdődik, meghallgathatnak az érdeklődők néhány rövidebb előadást a központ pszichológus szakértőitől      félelem témakörben, melyben szó esik önbizalomról, a határok feszegetéséről, irreális és halálfélelmekről is. Ezt követően 18 órától kezdődik a kerekasztalbeszélgetés, melyben a díszvendég, Hesna és a Mindwell pszichológus szakértői, Dr. Koltói Lilla és Pollák Éva mélyebben és több szempontból körbejárják a félelem témáját, beszélnek majd személyes tapasztalataikról is. A beszélgetés moderátora Dr. Dura Mónika, a központ alapítója lesz. Az előadás után Hesna dedikálja könyvét, miközben kötetlen kérdezz-felelek-re is lehetőség nyílik.

A rendezvény ingyenes, de regisztrációhoz kötött. 

- bdpst24.hu

Check Also

Rövidesen megkezdi az idei évi osztalékfizetést a Waberer’s

A tavalyi értéknél 20 százalékkal magasabb, 121,47 forint részvényenkénti osztalékot fizet a vállalat A múlt …