Együttműködési megállapodást kötött a Pensum Group és a Livita-Dorta

  • munkaerő-kölcsönzéshez kapcsolódó projektmenedzsmentről

Együttműködési megállapodást kötött a munkaerő-kölcsönzés terén Magyarországon meghatározó pozíciójú Pensum Group és a Livita-Dorta. A megállapodás keretében a társaságok együttműködnek harmadik országbeli munkavállalók kölcsönzésével kapcsolatos projektmenedzsment és munkavállalóknak nyújtott szolgáltatások területén. 

Tovább bővíti munkaerőkölcsönzéssel foglalkozó üzletágát a Budapesti Értéktőzsde Standard kategóriájában jegyzett Pensum Group Nyrt. azt követően, hogy együttműködési megállapodást kötött a Komárom-Esztergom vármegyében erős munkaerő-kölcsönzői jelenléttel rendelkező Livita-Dorta Kft.-vel. Minősített munkaerő-kölcsönző vállalkozásként a Pensum jogosult gyorsított eljárással harmadik országbeli munkavállalókat biztosítani magyarországi megrendelők részére, a Livita-Dorta pedig saját földrajzi régiójában jelentős kapcsolatrendszerrel, kiterjedt ügyfélkörrel, közel 500 fő foglalkoztatotti létszámmal és 5,7 milliárd forintos árbevétellel rendelkezik. A két munkaerő-kölcsönző vállalat megállapodott, hogy a Pensum a harmadik országbeli munkavállók kölcsönzésével kapcsolatos feladatokat fogja ellátni, a Livita pedig közreműködik utaztatásukban, szállásoltatásukban és a projektmenedzsmentben.

A Pensum Group 2023-ban 4,8 milliárd forintra növelte árbevételét, miközben eredményessége is jelentősen nőtt, többek között annak köszönhetően, hogy minősített munkaerő-kölcsönzőként növelte a harmadik országbeli munkavállalók számát a kapcsolódó szabályozási lehetőségek között. A Pensum jelentős fejlesztéseket hajtott végre annak érdekében, hogy tevékenységét tovább bővítse, így a most megkötött megállapodás kiválóan illeszkedik a stratégiai terveibe. A társaság 2023-ban számos új partnerrel kötött szerződést harmadik országbeli munkavállalók meghatározott munkakörökben történő foglalkoztatására, ami 2024-ben jelentős mértékben növekedhet tovább. A Pensum Group által közvetített harmadik országbeli munkavállalók létszáma folyamatosan nő, de a belföldi munkavállalók száma még mindig jelentősen magasabb, és a társaság továbbra is törekszik az arányok megtartására. A Livita-Dorta Kft.-vel kötött megállapodás alapján a Pensum Group nagyjából 400 fős bővüléssel számol harmadik országbeli munkaerő-kölcsönzés területén, ami éves szinten akár 2 milliárd forintos árbevétel-növekedést is eredményezhet a tevékenység felfutását követően. A Pensum Group célja, hogy 2024-ben tovább erősítse a 2023-as organikus bővülést és akvizíciókat hajtson végre. A dinamikus növekedést a vállalat több módon támogatja, így az üzletfejlesztés mellett a belső folyamatokat is optimalizálja, a szinergiákat kihasználja. Ennek során törekszik az adminisztrációs folyamatok automatizálásra, új technológiák, mesterséges intelligencia alkalmazásának bevezetésére.

www.pensum.hu

- bdpst24.hu

Check Also

Kádár-kocka-kiállítás a Skanzenben

A KOCKAHÁZ. LAKÓHÁZ, ÉLETFORMA ÉS ANNAK REPREZENTÁCIÓJA A KÁDÁR-KORBAN címmel nyílt kiállítás június 21-én a …