Nincs kihívója az eszpresszónak 

  • Megújul az OMV VIVA Classic Selection kávékínálata
  • Kilenc év után teljesen megújul az OMV VIVA kávékínálata
  • A kávészemek közvetlenül a termelőktől kerülnek
    a társaság olaszországi pörkölő partneréhez 
  • Az OMV Hungária adatai alapján döntően az eszpresszó fogy a töltőállomásokon, méghozzá helyben, a reggeli napszakban 
Az OMV Hungária magyarországi hálózatában gyűjtött adatok alapján 2024-ben a kávézni betérő autósok 55 százaléka választotta az espresszót, míg a vendégek további 20 százalékának választása esett a kapucsínóra. A hosszúkávé, a Wiener Melange, valamint az OMV VIVA kávézókban kapható további 6 kávékülönlegesség a vásárlások negyedét tették ki az év első négy hónapjában.

A töltőállomásokon a kávézás nem csupán az energiapótlásról szól, hanem egy rövid szünet, egy kis énidő a mindennapi teendők vagy utazások közepette. Ezt támasztja alá, hogy a kávéfogyasztók kétharmada helyben fogyasztotta el a kávéját az elviteles változattal szemben.

Az OMV elkötelezett amellett, hogy a VIVA kávézókban minden vásárló találjon az ízlésének megfelelő élénkítőt, ezért a klasszikus kávék mellett szezonális italokat is találnak a töltőállomások látogatói. Nyáron a jeges italok, télen pedig a szezonális melegital-különlegességek, például a pisztáciás Latte Macchiato örvend nagy népszerűségnek. 

Új ízben tér vissza a VIVA Classic kávé

Kilenc év után megújul a VIVA Classic Selection kávékeverék az OMV töltőállomásain. A mogyorós jegyekkel, szárított gyümölcsök aromájával és selymes csokoládés lecsengéssel rendelkező új termék 80 százalékban arabica, 20 százalékban robusta kávé keverékéből készül. A Brazíliából és Indiából származó kávét három farmról, az átláthatóságot maximálisan figyelembe véve, közvetlen kereskedelmi gyakorlaton keresztül szerzi be a társaság. Az új kávékeverék 2024. május 1-től az OMV VIVA kávézók teljes országos hálózatában elérhető. 

Egyenesen a termelőktől

A jó kávé mindenekelőtt az emberekről szól. A Direct Trade koncepció megvalósításával, az ellátási lánc lerövidítése érdekében az OMV a kávét egyenesen a termelőktől, közvetítők bevonása nélkül szerzi be és juttatja el a Milánó melletti pörkölőüzemébe. A termelők a piaci árnál magasabb árat kapnak a kávébabokért, ami fedezi a költségeiket és tisztességes jövedelmet biztosít számukra. De a direct trade gyakran együtt jár a fenntartható mezőgazdasági gyakorlatokkal is, így környezetbarátabb termesztést tesz lehetővé, és óvja a biodiverzitást. 

„Egyértelműen azt tapasztaljuk, hogy a töltőállomásainkra érkező járművezetők már nem a gyors felélénkülés eszközét keresik, hanem jellemzően szeretnének néhány pihentető percet eltölteni egy helyben fogyasztott finom kávé társaságában” – mondta Kováts Botond, az OMV marketing menedzsere. – A VIVA Classic Selection kávékeverék megújítását hosszas ízpróbák előzték meg, és arra számítunk, hogy továbbra is igazi kávéélményt ad majd az utazóknak. A kávé ráadásul nem csak ízletes, de a közvetlenül a farmerektől beszerzett kávébabnak köszönhetően a vásárlók abban is biztosak lehetnek, hogy etikus és fenntartható forrásból származó feketét fogyasztanak.”  

 

- bdpst24.hu

Check Also

Fogszabályzó felnőttként: megéri a szenvedés?

Bár a felnőttek egyre nagyobb számban választják a fogszabályozást, még mindig létezik bizonyos társadalmi stigma. …