Mit tud a műfordító? 

  • Greskovits Endre, Salman Rushdie és Cormac McCarthy egyik legismertebb magyar fordítója a Könyvtolmácsok sorozat következő vendége

Leginkább Salman Rushdie „második magyar hangjaként” ismerheti az olvasóközönség Greskovits Endrét, az Élet és Irodalom folyóirat által szervezett Könyvtolmácsok nevű beszélgetéssorozat következő, május 16-ra meghívott vendégét. Az Élet és Irodalom nagymúltú folyóirat munkáját három PR-ügynökség, a FleishmanHillard Café, a FERLING és a Noguchi segítik. 

Mit tud a műfordító és mit tudunk mi magunk a műfordítókról? A külföldi műveket magyar nyelvre átültető szakemberek sokszor háttérbe húzódnak, izgalmas és változatos műhelytitkait rejtve maradnak az olvasók előtt. Ennek feloldására, valamint a magyar nyelven olvasható külföldi irodalom és olvasókedv fellendítésére szervezi meg az Élet és Irodalom a Könyvtolmácsok nevű beszélgetéssorozatot. 

Az esemény legutóbbi vendége Nádori Lídia műfordító volt, aki számos műhelytitokba beavatta a közönséget. A következő beszélgetést május 16-án tartják a budapesti Írók Boltjában. 

Greskovits Endre műfordítót az Élet és Irodalom szerkesztői kérdezik a kultikus könyvesboltban; emellett elhangoznak olyan személyes ajánlások, amelyek a műfordítói szakma fiatal generációja felé terelik a figyelmet. Greskovits Endre (1954) magyar műfordító. A MEGY (Magyar Műfordítók Egyesülete) tagja. Nevéhez fűződik többek között Mark Twain, Cormac McCarthy, valamint Salman Rushdie műveinek magyar nyelvű fordítása. 

A nagy múltú hetilap kezdeményezését a FERLING, a FleishmanHillard Café és a Noguchi kommunikációs ügynökségek támogatják, hogy a műfordítók munkáját még többen megismerhessék a média közvetítésével. A közös cselekvést a magyar nyelvű olvasás népszerűsítése és a műfordítók ismertségének növelése motiválja. Az ügynökségek az ÉS, az Írók Boltja és a Magyar Műfordítók Egyesületének (MEGY) munkatársaival egyeztetve folyamatosan tájékoztatják a közönséget a legfontosabb információkról.

Az első beszélgetésről készült felvétel az Írók Boltja YouTube-csatornáján is megtekinthető: 

- bdpst24.hu

Check Also

Programok a vakáció elejére a Gyermekvasúton

Kezdődik a vakáció, érdemes az első pár napban a budai hegyekbe indulni és ellátogatni az …