MÉTA-BABÁTÓL a ruhacserén és könyvbemutatón át a nemezelő foglalkozásig a Néprajzi Múzeumban

A Néprajzi Múzeum május 10-11-én ismét kihagyhatatlan élményekkel várja a látogatókat. A hétvége folyamán fókuszba kerül a szülés-születés témája és a fenntarthatóság, de emellett az érdeklődők részt vehetnek egy könyvbemutatón és nemezelő foglalkozáson is.

Május 10-én, pénteken délelőtt a MÉTA-BABA programsorozat következő foglalkozásán jelenlévő szülők és gyerekek számos kérdést járnak majd körbe. Milyen élmények érik a szülőanyát és a szülővé váló apát? Miért lehet jelentős a szülés körüli időszak?Hogyan változik az identitás? A program az Együtt. Inaktelki képek 2000-2002 c. kiállítást érintve a Néprajzi Múzeum tárgyai segítségével mondókázva, beszélgetve és alkotásba öntve foglalkozik a szülőség korai fázisával.

Május 10-én délután, a környezettudatosság jegyében, ismét ruhacserét és textilgyűjtést szervez a múzeum EthnoEco csoportja. Szintén május 10-én délután a múzeum könyvbemutatóval várja az érdeklődőket, melynek fókuszában Dávid Somfai Kara és István Sántha Altay-Sayan ve Baykal bölgelerinde şamanların izimi sürmek – Vilmos Diószegi’ni anmak (Sámánok nyomában az Altaj-Szajan és Bajkál vidékén – Diószegi Vilmosra emlékezve) c. könyv áll. 

Továbbá május 10-től már látogatható a Shipibo-konibo. Népem portréi – David Díaz képei c. új időszaki tárlat is. A Peru Magyarországi Nagykövetségének közreműködésével létrejött kiállítás, Peru egyik legtehetségesebb fiatal fotósának, David Díaz Gonzálesnek a munkáját mutatja be, mely egyben tisztelgés a shipibo-konibo ősök és a perui fotográfia úttörői: Martín Chambi és a Vargas fivérek emléke előtt.

Május 11-én délelőtt pedig kreatív kézműves foglalkozással készül a múzeum az alkotni vágyóknak. A résztvevők finom kártolt merinógyapjúból tűnemezeléssel készíthetik majd el saját kis róka figurájukat, melyhez a Néprajzi Múzeum gyűjteményében található faragott dobozka szolgál inspirációul.

- bdpst24.hu

Check Also

Nyaralás előtt módosítja hátrányosan a Revolut az utasbiztosítását

A Revolut egyelőre nem tett hivatalos bejelentést, azonban sikerült utána járnom a részleteknek. Jelentősen csökkennek …