Bridgestone abroncsokon gurul

  • a Maserati első teljesen elektromos SUV-ja

A prémium gumiabroncsok és fenntartható mobilitási megoldások terén világszinten vezető Bridgestone-t választotta a Maserati, hogy egyedi 20″-os gumiabroncsokat fejlesszen első teljesen elektromos SUV-ja, a Maserati Grecale Folgore számára.

A korábbi együttműködések után – mint a Maserati MC20 szupersportautó és a Maserati Grecale felszerelései –  a Maserati olyan gumiabroncsot keresett hosszú távú partnerénél, amely javíthatja első, teljesen elektromos SUV-jának teljesítményét. A Bridgestone az egyedi fejlesztésű, csúcskategóriás Potenza Sport ENLITEN-nel válaszolt.

A Bridgestone Potenza Sport ENLITEN abroncsok kiemelkedően teljesítenek száraz időben, és egy speciális vízálló tulajdonságokkal ellátott prémium csomaggal kiegészítve készültek. Ezeket az abroncsokat úgy tervezték, hogy a Maserati Grecale Folgore autókat vezetők mind száraz, mind nedves úton kiválóan tudjanak vele manőverezni, még nehezebb körülmények között is.

Az ENLITEN technológiával készült abroncs megfelel a Maserati Grecale Folgore speciális igényeinek, és a Bridgestone innovatív abroncsfejlesztési megközelítésének köszönhetően fokozza a teljesítményt. Több csúcstechnológiát kombinál, így maximális biztonságot nyújt a Maserati Grecale Folgore vezetői számára, miközben fenntarthatóbb is.

Az elektromos autók forradalma

A Bridgestone és a Maserati sikeres, hosszútávú partnerségének része a villanyautózás iránti egyformán erős elkötelezettség is. A Bridgestone új, egyedi gumiabroncsa nagyon alacsony gördülési ellenállással bír – az EU-címkék szerint A-osztályú –, így a Maserati Grecale Folgore 500 km-es hatótávolságát jelentősen megnöveli

A Bridgestone átfogó módszerekkel dolgozik azon, hogy az elektromos járművek használata hatékonyabb és könnyebben hozzáférhető legyen mind a magánautósok, mind a flották számára. A vállalat úttörő szerepet játszik az elektromos járművekhez szánt prémium gumiabroncsok és abroncstechnológiák, valamint a célzott flotta- és mobilitási megoldások terén, miközben vezető EV-gyártókkal működik együtt, és EV-kész kiskereskedelmi és szervizhálózatot alakít ki. A Maserati a maga részéről az első olasz luxusmárka, amely 100 százalékban elektromos járműveket vezet be, és amely 2025-ig minden modelljéből tervez elektromos változatot, 2028-ig pedig kizárólag teljesen elektromos járműveket gyárt.

A Maserati mélyen gyökerező olasz örökségével összhangban a Maserati Grecale Folgore-t Olaszországban tervezték és gyártották, akárcsak a Bridgestone Potenza Sport ENLITEN gumiabroncsokat.

A Bridgestone saját fejlesztésű virtuális abroncsfejlesztési technológiáit a Maserati vezetési szimulátorával kombinálták annak érdekében, hogy az egyedi abroncsot digitális környezetben lehessen létrehozni és tesztelni. Ezzel csökken a fizikai prototípusgyártás mértéke és a tesztelés száma, valamint a metódus kisebb nyersanyagfelhasználást és a szén-dioxid-kibocsátást igényel, és gyorsabb piacra jutást tesz lehetővé.

A bejelentés kapcsán Steven De Bock, a Bridgestone EMEA régiójának OE alelnöke így nyilatkozott: „A Grecale Folgore történelmi jelentőségű a Maserati számára a villamosítás útján, és nagyon büszkék vagyunk arra, hogy Bridgestone gumiabroncsokkal segíthetünk ezt életre kelteni. Mindketten erősen elkötelezettek vagyunk az elektromos járművekre való átállás felgyorsítása mellett; nagyszerű pillanat, hogy együttműködésünk új utakat nyit ezen a téren.


Az 500 km (310 mérföld) a Maserati belső tesztjeire vonatkozik a WLTP kombinált ciklus szerint. A felhasználó által elérhető valós, napi hatótávolság kilométer/mérföldben kifejezve elsősorban az egyéni vezetési stílustól a domborzati viszonyoktól, a külső hőmérséklettől és a jármű terhelésétől függ.

- bdpst24.hu

Check Also

A Z generáció felnőtt tagjai inkább dolgoznának

 nyári nyaralóhelyen, mint az Y generációsok; az Y-ok pedig jobban élveznék az önkénteskedést. Közel minden …