AVON: Lépjünk túl a csokin és a virágon!

  • Gondoskodásunk lehet a legszebb ajándék anyák napjára

Idén is elérkezett az idő, hogy elkezdjünk azon gondolkodni, mivel is lephetnénk meg édesanyánkat vagy nagymamánkat anyák napja alkalmából. Minden évben átfut a fejünkön, hogy idén valami különlegességgel is kifejezhetnénk hálánkat és szeretetünket, de a legtöbbször végül beérjük egy szép virággal vagy finom édességgel. Habár legtöbbször a szokványos ajándékok is elégedett mosolyt csalnak szeretteink arcára, idén gondoskodásunk és figyelmünk lehet a legfontosabb meglepetés számukra. Az AVON idén anyák napján arra bíztat, hogy a szokásos virágcsokor mellé ajándékozzuk törődésünket édesanyánk és nagymamánk számára, hívjuk fel a figyelmüket egészségük megőrzésére, hogy még sok-sok évig velünk lehessenek és teljes életet élhessenek.

Az AVON szakértői összegyűjtötték, mikre érdemes felhívnunk szeretteink figyelmét egészégmegőrzésük szempontjából idén.

Egészséges táplálkozás:

Az egészséges táplálkozás minden életszakaszban elengedhetetlen, de ahogy szüleink idősödnek, hajlamosak lehetnek megfeledkezni a megfelelő tápanyagbevitel fontosságáról. Anyák napján figyelmeztessük arra édesanyánkat és nagymamánkat, hogy próbálja kerülni a cukrot és a gyorsan felszívódó szénhidrátokat, megfelelő mennyiségű gyümölcs- és zöldségfogyasztással, értékes K-vitaminnal, C-vitaminnal és antioxidánsokkal támogathatja szervezetét. Plusz D-vitaminnal, kollagénnel és kalciummal óvhatja ízületeit és csökkentheti az időskori csontritkulás kialakulásának esélyeit.  

Megfelelő hidratálás:

Hívjuk fel édesanyánk és nagymamánk figyelmét az elegendő folyadékbevitelre és arra, hogy koruk előrehaladtával megváltozik szomjúságérzetük. Sokak számára a szomjúságérzet csak akkor válik elég erőssé, ha testük dehidratáltsága már 4-5 százalékos, holott akár 1-2 százalékos dehidratáció is negatív hatással lehet az ember mentális és fizikai funkcióira is. Az Európai Élelmiszerbiztonsági Hatóság javaslata szerint egy átlagos felnőtt nőnek naponta legalább két liter folyadékot érdemes elfogyasztania, amelynek 70-80 százaléka italokból, a fennmaradó 20-30 százaléka pedig ételekből származhat.

Rendszeres testmozgás:

Figyeljünk arra, hogy szeretteink eleget mozogjanak, hiszen a rendszeres testmozgás nagyban hozzájárulhat egészségük megőrzéséhez. Napi 20-30 perc séta a friss levegőn, könnyű gyakorlatok, jóga vagy kerékpározás segít karbantartani izomzatukat, támogatja állóképességüket, valamint segíthet megőrizni helyes testtartásukat. Az esetleges túlsúly megterheli a csontokat, az ízületeket, valamint a szív- és érrendszert, de rendszeres testmozgással idősebb korban is megőrizhetik egészséges alakjukat.

Elegendő pihenés: 

Emlékeztessük édesanyánkat és nagymamánkat, hogy a megfelelő mennyiségű és minőségű alvás nélkülözhetetlen mindenki számára, és kérjük meg őket arra, hogy igyekezzenek minden este legalább 7-8 órát aludni. Az alváshiány ugyanis ronthatja a memóriát, a koncentrálóképességet, rossz hangulathoz vezethet, továbbá növelheti a szívbetegségek, a magas vérnyomás, a cukorbetegség kialakulásának, illetve a korai halál kockázatát. A szervezetünknek szüksége van pihenésre ahhoz, hogy egészségesen tudjon működni, hiszen ilyenkor tud regenerálódni, feldolgozni a napközben bennünket ért ingereket és feltöltődni energiával. 

Önfigyelem és szűrővizsgálatokon való részvétel: 

Rohanó világunkban mindannyian hajlamosak vagyunk megfeledkezni az egészségügyi szűrések fontosságáról és elhanyagolni testünk megfigyelését, pedig a tudatos önellenőrzés akár életünket is megmentheti. Figyelmeztessük arra szeretteinket, hogy az egészségi állapot évenkénti felmérése nagyon fontos, hiszen csak így tudjuk az egészségügyi problémákat még idejében felfedezni. Kérjük meg édesanyánkat és nagymamánkat, hogy jelentkezzenek be -esetleg kísérjük is el őket – nőgyógyászhoz az éves rákszűrésre, fogorvoshoz általános ellenőrzésre, bőrgyógyászhoz anyajegyszűrésre, valamint mammográfiás vizsgálatra. Emlékeztessük őket arra, hogy habár az idejében felfedezett emlőrák nagy eséllyel gyógyítható, mégis ez a magyar nők egyik vezető haláloka. Ösztönözzük őket arra, hogy beépítsék rutinjukba a havi emlőönvizsgálat elvégzését, amely csupán 5 percet vesz igénybe. Mutassuk meg nekik az AVON animációs filmjét, amely lépésről-lépésre szemlélteti az emlőönvizsgálat elvégzésének módját, és kérjük meg őket, hogy amennyiben bármilyen elváltozást tapasztalnak testükön, azonnal forduljanak orvoshoz. (Az emlőönvizsgálat lépéseit bemutató kisfilm az AVON Magyarország YouTube csatornáján, a következő linkre kattintva érhető el: 

 

 

A mentális egészség támogatása: 

Fontos, hogy édesanyánk és nagymamánk ne csak végtagjait, de elméjét is tornáztassa. A szokásos virágcsokor mellett lepjük meg őket egy jó könyvvel vagy keresztrejtvény füzettel, így ösztönözve őket agyuk rendszeres tornáztatására, amely segít fitten tartani elméjüket, pozitívan hathat memóriájukra, ráadásul remek kikapcsolódást is nyújthat számukra. 

Anyák napja alkalmából ajándékozzuk gondoskodást és figyelmet, hiszen szeretteink egészsége hatalmas kincs lehet számunkra! Az AVON adománygyűjtő termékei között válogatva pedig még jobban ráerősíthetünk a fontos üzenetekre, hiszen az Avon Remény szalagja testápoló vagy az Avon Remény szalagja karkötő minden nap emlékeztetheti szeretteinket arra, hogy figyeljenek oda önmagukra és egészségükre. Nem utolsó sorban pedig ezen termékek megvásárlásával még jó ügyeket is támogathatunk, hiszen az AVON adománygyűjtő termékeinek teljes hasznát a mellrák és a kapcsolaton belüli erőszak elleni küzdelemre fordítja.

Az AVON adománygyűjtő termékeiről a következő linken tájékozódhatunk: https://avononline.avon.hu/539/adomanygyujto-termek

Az AVON Önfigyelem napja weboldalán minden hasznos információt megtalálhatunk a mellrákkal kapcsolatban.

Az anyaghoz kapcsolódó termékek:

  • Avon Remény szalagja testápoló 2800 Ft
  • Avon Remény szalagja karkötő 2000 Ft

https://avononline.avon.hu/539/adomanygyujto-termek

http://www.avonworldwide.com

 avon.hu 

- bdpst24.hu

Check Also

Új kiállítás és új műtárgy az Iparművészeti Múzeumban

A Múzeumok Éjszakájára több éve új kiállítással készül az Iparművészeti Múzeum, az idei évre a …