Magyar fejlesztésű alakformáló krémek segítenek formába jönni a nyárra

A jó idő beköszöntével egyre többen szeretnék magukat minél gyorsabban formába hozni. Azt azonban sokan elfelejtik, hogy a fogyás egy összetett folyamat, amelynek része a megfelelő táplálkozás, testmozgás és a mentális egészség is. A megfelelő diéta és testmozgás mellett azonban vannak olyan természetes készítmények, amiknek alkalmazásával látványosabb eredményt tudunk elérni, akár rövid idő alatt is. A zsírégetést támogató, természetes hatóanyagú krémek akár centimétereket csökkenthetnek ott is, ahol diétával nem sikerül. Dr. Kelen Ákossal, a Dr. Kelen márka termékfejlesztő szakgyógyszerészével beszélgettünk. 

Még mindig sok a fogyókúrás tévhit

Sokan hiszik, hogy egy hirtelen diéta vagy extrém testmozgás segítségével pillanatok alatt le lehet fogyni. Azonban a valóság az, hogy a hirtelen fogyás általában nem tartós és káros lehet az egészségre is. Testsúlycsökkenéskor ugyanis a bőraljában tárolt felesleges zsírtöbblettől szabadulunk meg, amihez a szervezetben energiahiányt kell előidézni és folyamatosan fenntartani a kívánt testsúly eléréséig. Ezt az energiahiányt csökkentett energiabevitellel, például étrendváltoztatással és diétával vagy fokozott energiafogyasztással, azaz intenzív mozgással érhetjük el. 

Azonban, ha a testsúly csökkenését kizárólag a táplálékbevitel korlátozásával kívánjuk elérni, akkor az egyoldalú „mennyiségi éhezéskor” a zsírszövet csökkenése mellett az izomszövet is jelentősen leépül, ami számos későbbi problémához vezethet. Az egészséges, elsősorban a zsírszövetet csökkentő sikeres fogyókúra tehát csak fokozott fizikai aktivitással és mérsékelt diétával érhető el.

A modern karcsúsító készítmények többet segíthetnek, mint gondolnánk

A karcsúsító készítmények széles skáláját kínálja a piac, azonban még mindig sokan szkeptikusan állnak hozzájuk. Pedig a zsírégető kozmetikai készítmények használata lehetővé teszi, hogy koncentrált, helyi hatást érjünk el és megfelelő diéta, valamint testmozgás mellett a készítményekkel ott csökkentsük a centimétereket, ahol az a legfontosabb vagy épp a legnehezebb nekünk. Hatásukat rendszeres mozgással és masszázzsal lehet fokozni.

A zsírégetést támogató és serkentő, külsőleges gélek és krémek előnye, hogy a zsírraktárakhoz, vagyis a bőr harmadik rétegéhez legközelebb fejtik ki hatásukat, így használatukkal mobilizáljuk a zsírsejteket, tehát zsírtöbblettől szabadulunk meg. Nem utolsó sorban a bőr feszesítését is segítik, ami egy fogyás esetén szintén nagyon fontos.” – emelte ki Dr. Kelen Ákos, termékfejlesztő szakgyógyszerész.

Itthon is számos remek készítmény érhető el, amely segíthet elérni a kívánt hatást. A Dr. Kelen által kifejlesztett zsírégető krémek a legmodernebb tudományos és gyógyszertani ismeretekre épülnek. A magyar tulajdonban lévő családi cég gyógyszerészei 1992 óta fejlesztenek egészségkozmetikumokat, köztük zsírégető krémeket, amelyek természetes hatóanyagokat tartalmaznak. Zsírégető hatóanyagaik elősegítik a zsíranyagcsere folyamatát, miközben támogatják a test természetes méregtelenítő mechanizmusait is. Ennek eredményeképpen könnyebben és gyorsabban érhető el a kívánt alak, anélkül, hogy a szervezetet fogyókúrás tablettákkal vagy agresszív diétákkal terhelnénk.

A Dr. Kelen Fit Slim, Fit Figure és BodyPro termékekben a természetes koffein, karnitin és a növényi olajok segítik a problémás helyeken (has, comb, fenék, csípő, derék) kialakult zsírlerakódást látványosan csökkenteni és egyidejűleg a narancsbőr, sőt még a stria ellen is hatékonyak.

A külsőleg használt zsírégető krémek alakformáló hatékonysága abban rejlik, hogy használatukkal a szervezet a szükséges energiát még nagyobb hányadban a zsírokból felszabaduló zsírsavakból biztosítja és nem az izomzat lebontásából fedezi. A külsőleg használatos zsírégető kozmetikumok hatóanyagai nem kerülnek a vérkeringésbe, így nem terhelik feleslegesen a szervezetet. Hatásuk lokális, ezért helyspecifikusan „formázhatjuk” velük a testünket. Segítségével a problémás helyeken csökkenthetjük a zsírsejteket, így a test sziluettje napról-napra szebbé válhat” – tette hozzá a szakértő.

- bdpst24.hu

Check Also

Lajos András kapta idén a Déryné-díjat!

Miskolc Város Napja alkalmából a közgyűlés hagyományosan kitüntetéseket, díjakat ad át május 11-én azoknak a …