10 millió forint értékű adománnyal segít az Egyszülős Központ

Az Egyszülős Központ áprilisban és májusban 10 millió forint értékű tisztítószer-, tisztálkodószer- és élelmiszeradománnyal támogatja az egyszülős családokat. Áprilisban 120 egyszülős család kapott a mindennapokban használatos takarítószereket, mosó- és mosogatószereket tartalmazó csomagokat egyenként több mint 25 ezer forint értékben, 240 család részére pedig egyenként 25-30 ezer forint értékű élelmiszercsomagot küldünk.

A Henkel Magyarország felajánlásának köszönhető tisztítószer csomagokat a múlt héten vehették át az egyszülős családok, akik az ország bármely részéről pályázhattak a segítségre. Ez idén már a második adományosztás, amellyel a nehezebb helyzetben lévő egyedülálló szülőket és gyermekeiket segíti a központ. Az elmúlt 2 hónapban 50 vidéki és 50 budapesti család kapott élelmiszercsomagot egyenként 25-30 ezer forint értékben a MOL – Új Európa Alapítvány támogatásának köszönhetően. A programot folytatjuk és hamarosan újabb egyszülős családok jelentkezhetnek tartós élelmiszereket tartalmazó csomagokra. 

Az Egyszülős Központ a megnyitása óta eltelt hat évben 5000 családnak nyújtott adományt – a többi között élelmiszert, tisztálkodószereket, informatikai eszközöket és iskolakezdési csomagokat. Csak a tavalyi évben összesen 123 millió forint értékű adományt osztottunk ki.

2023-ban minden órában segítettünk egy egyszülős családot adományokkal, programokkal, tanácsadással, ezt 2024-ben is folytatjuk. Ennek egyik állomása a mostani csomagosztás.

Az Egyszülős Központról 

Magyarországon ma 341 ezer családból hiányzik az egyik szülő. A pesti Egyszülős Központ 2018 májusában nyílt, hogy gyakorlati segítséget és közösséget nyújtson azoknak a családoknak, ahonnan hiányzik az egyik szülő. Az elmúlt hat évben a központ több mint 70 féle szolgáltatásával közel 30 000 egyszülős családot ért el. 2022 márciusában megnyílt a második Egyszülős Központ Budán, amely a budai agglomerációban és a Budán élő egyszülős gyerekeknek és családoknak is könnyen megközelíthető.  

- bdpst24.hu

Check Also

Így lehetne jobb a magyarok anyagi helyzete

Pénzügyekben nem hallgatunk sem a reklámokra, sem az influenszerekre Egy friss, országos kutatás eredményei szerint …