Perwoll: Kifutón a fenntarthatóság

  • Újra teltházas a Perwoll fenntartható divat napja  

Április 27-én egy teljes napon át a fenntartható divaté lesz a főszerep a Magyar Nemzeti Múzeumban. Második alkalommal kerül megrendezésre a Fenntartható Divat napja a Perwoll támogatásával. A teltházas rendezvényre előreláthatóan több mint 550 vendég látogat el, akik ez alkalommal is egész napos divatbemutatókon és gondolatébresztő kerekasztal beszélgetéseken vehetnek majd részt.

A fenntarthatóság nem csak egy trendi kifejezés a divatiparban, sokkal inkább egy olyan környezettudatos lépés, ami segít enyhíteni mindazokat a negatív hatásokat, amikkel a fast fashion környezetünket terheli. Az eseményen a Perwoll is ezzel a témával foglalkozik majd, cél, hogy a nagyközönség is megismerhesse a téma fontosságát.

6 divatbemutató 1 nap alatt

A rendezvényen olyan kiemelkedő magyar designerek munkáival is találkozhatnak majd a látogatók, mint Cakó Kinga (CAKO), Kiss Tibi (Amore), Bódis Boglárka (Elysian), Kerényi Virág és Majoros Zita (PRINTA). Ezen felül a Perwoll egy vintage darabokból összeállított show-val is készül melynek darabjait a legismertebb budapesti vintage ruhaboltok biztosították- a Szputnyik, a Lovechild, a TypoVintage és a ReClaim -, hogy bebizonyítsák, a divat igenis örök.

Tudj meg többet a fenntarthatóságról

A divatbemutatók mellett számos izgalmas kerekasztal beszélgetéssel is készülnek az érdeklődők számára. Csalár Bence segítségével – aki ez alkalommal a moderátor szerepében tündökölhet – olyan témákat feszegetnek majd többek közt, mint a ruhajavítás öröme, és hogy léteznek-e fenntartható kiegészítők. A beszélgetések témái és a résztvevők listája a Perwoll – Fenntartható Divat Napja weboldalán érhető el.

Fenntartható és trendi megoldások

A programokon túl a helyszínen olyan magyar tervezők, mint Vágó Réka, Reményi Éva, Vengru, Tipton, Kerényi Virág x Batz és a Mitter Sisters accessories kollekciójából rendezett pop-up kiállítással is találkozhatunk majd, így az ékszerek, táskák, szemüvegek és más kiegészítők világába is betekintést nyerhetünk. Illetve Csalár Bence könyveivel is megismerkedhetünk.

- bdpst24.hu

Check Also

Új kiállítás és új műtárgy az Iparművészeti Múzeumban

A Múzeumok Éjszakájára több éve új kiállítással készül az Iparművészeti Múzeum, az idei évre a …