Sony World Photography Awards 2024 – kihirdették a nyerteseket

A World Photography Organisation egy különleges gálaünnepségen Londonban kihirdette a Sony World Photography Awards 2024. évi nyerteseit. Az immár 17. éve megrendezett díjátadó ünnepség napjaink legjobb fotográfiai alkotásait mutatja be, valamint az elmúlt év legközkedveltebb képeit és történeteit díjazza. A győztes, döntős és shortlistre került képek április 19-től láthatók a Sony World Photography Awards 2024 kiállításon a londoni Somerset House-ban.

A nívós Év fotósa címet Juliette Pavy kapta a Spiralkampagnen: Forced Contraception and Unintended Sterilisation of Greenlandic Women című képsorozatáért. Pavy 25 000 USD pénzdíjat és egy Sony digitális képalkotó készletet nyert, valamint legújabb munkáit is bemutathatja majd a jövő évi Sony World Photography Awards kiállításon.

Pavy-t a Professzionális kategória nyertesei közül választották, akiket ma hirdettek ki a dobogósokkal együtt. Az idei Professzionális díjazottak olyan égető jelenségeket dokumentáltak, mint a klímaváltozás, a természet és ember kapcsolata, vagy akár egyének és közösségek testközeli ábrázolása, mindezt a világ minden táján kiemelkedő fotográfiai technikával.

Az idei Outstanding Contribution to Photography kitüntetést Sebastião Salgado nemzetközileg elismert fotográfus kapta, akinek jellegzetes fekete-fehér munkái már vagy ötven éve nyerik el az emberek tetszését. Salgado-t a fotográfia művészeti fejlődéséhez való maradandó hozzájárulásáért ismerték el. 

A gálaünnepségen elismerésben részesültek továbbá a Nyílt, a Diák és az Ifjúsági versenyek győztesei, valamint az idei Sustainability Prize nyertese. A Nyílt kategóriában indulók pályafutásuk különböző szakaszában lévő fotósok voltak, és csupán egyetlen képet küldhettek be Míg a Diák és Ifjúsági verseny a következő generáció munkáját emeli ki. A tavaly alapított Sustainability Prize olyan fotósokat díjaz, akik a bolygónkon végbemenő pozitív változásokat emelik ki. 

A Sony World Photography Awards 2024 kiállítást április 19-től május 6-ig lehet megtekinteni Londonban a Somerset House-ban. A kiállítás London tavasszal várható legizgalmasabb kulturális programjai között szerepel. Az érdeklődök több száz grafikát és fotót láthatnak a győztes és shortlistre került munkák közül, valamint az Outstanding Contribution to Photography díjazott Sebastião Salgado több munkája is megtekinthető.

AZ ÉV FOTÓSA

Juliette Pavy francia származású fotós Spiralkampagnen: Forced Contraception and Unintended Sterilisation of Greenlandic Women című munkája egy dokumentumfilm-projekt, amely a dán hatóságok által szervezett nem önkéntes születésszabályozási kampány súlyos és tartós hatásait vizsgálta, Grönland 1960-as, 70-es éveiben. Ez a sorozat a spiralkampagnen-t vizsgálja, amely során több ezer inuit nőnek – némelyiknek már 12 éves korában – beleegyezése nélkül ültettek be méhébe eszközöket. A projekt a programot a kezdetektől egészen napjainkig nyomonköveti, beleértve a dán kormány folyamatban lévő vizsgálatát is. 

Pavy projektje az áldozatok nézőpontjából, valamint a traumatizált közösség fontos és szívszorító vélekedéseiből készült. A sorozat különböző fotográfiai formátumokat használ; a Nuuk városáról és klinikai tereiről készült felvételektől kezdve a röntgenfelvételeken és az érintett fiatal nőkről készült archív fotókon át, az áldozatok képeit is láthatjuk a program alatt és után, a Grönlandon dolgozó orvosok közelmúltbeli portréi mellett a spiralkampagnen napjainkban is zajló dán parlament vizsgálatig. 

Monica Allende, a 2024-es Profi kategória zsűrijének elnöke így kommentálta Pavy győztes projektjét: “A Sony World Photography Awards zsűrije elismerően nyilatkozott Juliette Pavy empatikus ábrázolásáról, amely egyszerre méltóságteljes és intim módon örökíti meg alanyait, kiemelve ezzel kivételes tehetségét. Pavy elkötelezettsége a kirekesztett közösségek által tapasztalt rideg valóság feltárása iránt, valamint meggyőző narratív megközelítése nemcsak a Sony World Photography Awards rangos elismerését érdemelte ki, hanem a zsűri hitét is alátámasztja a benne rejlő lehetőségekben és a pályafutása támogatásának fontosságát.”

PROFESSZIONÁLIS KATEGÓRIA NYERTESEI

A Professzionális verseny nyertes fotográfusait egy szakmai zsűri választotta ki 5-10 képből álló kiemelkedő sorozat beküldése alapján, amelyeket mesteri technikával és erős kifejezésmóddal alkottak meg.  

Minden kategória győztese digitális képalkotó felszerelést kap a Sony-tól. Az idei nyertesek: 

ÉPÍTÉSZET ÉS LAKBERENDEZÉS

GYŐZTES: Siobhán Doran (Írország) a Sala Mayor (Living Room) című képsorozatáért

Dobogósok: második helyezett Karol Pałka (Lengyelország); harmadik helyezett Yaser Mohamad Khani (Irán)

KREATÍV

GYŐZTES: Sujata Setia (Egyesült Királyság) A Thousand Cuts című képsorozatáért

Dobogósok: második helyezett Mackenzie Calle (USA); harmadik helyezett Tine Poppe (Norvégia)

DOKUMENTUMFILM PROJEKTEK

GYŐZTES: Juliette Pavy (Franciaország) Spiralkampagnen: Forced Contraception and Unintended Sterilisation of Greenlandic Women című képsorozataiért

Dobogósok: második helyezett Brent Stirton (Dél-Afrika); harmadik helyezett Davide Monteleone (Olaszország)

KÖRNYEZET

Győztes: Mahé Elipe (Franciaország) Echoes of the Hive című képsorozatáért

Dobogósok: második helyezett Jean-Marc Caimi & Valentina Piccinni (Olaszorzság); harmadik helyezett Maurizio Di Pietro (Olaszország)

TÁJKÉP

GYŐZTES: Eddo Hartmann (Hollandia) The Sacrifice Zone című képsorozatáért

Dobogósok: második helyezett Jim Fenwick (Egyesült Királyság); harmadik helyezett Fan Li (Kína)

PORTFÓLIÓ

GYŐZTES: Jorge Mónaco (Argentína) Portraits and Landscapes című képsorozatáért

Dobogósok: második helyezett Aly Hazzaa (Egyiptom); harmadik helyezett Angelika Kollin (Észtország)

PORTRÉ

GYŐZTES: Valery Poshtarov (Bulgária) Father and Son című képsorozatáért

Dobogósok: második helyezett Adali Schell (USA); harmadik helyezett Drew Gardner (Egyesült Királyság)

SPORT

GYŐZTES: Thomas Meurot (Franciaország) Kald Sòl (Cold Sun) című képsorozatáért

Dobogósok: második helyezett Angelika Jakob (Németország); harmadik helyezett Tommaso Pardini (Olaszország)

CSENDÉLET

GYŐZTES: Federico Scarchilli (Olaszország) Flora című képsorozatáért

Dobogósok: második helyezett Peter Franck (Németország); harmadik helyezett Beth Galton (Egyesült Államok)

TERMÉSZET ÉS VADVILÁG

GYŐZTES: Eva Berler (Görögország) Suspended Worlds című képsorozatáért

Dobogósok: második helyezett Haider Khan (India); harmadik helyezett Jasper Doest (Hollandia)


További információ az idei év győztes és döntős projektjeiről az alábbi honlapon: https://www.worldphoto.org/2024-winners-and-shortlist-galleries 

SUSTAINABILITY PRIZE

Kathleen Orlinsky (USA) lett az idei Sustainability Prize nyertese, America’s First Wilderness című sorozatáért 5000 USD értékű pénzdíjat nyert.

Orlinsky sorozata az Új-Mexikó délkeleti részén található Gila Wilderness táját, élővilágát és lakóit vizsgálja, feltárva azokat a természetvédelmi erőfeszítéseket, amelyek az érintetlen környezet fenntartására és a terület biodiverzitásának megőrzésére irányultak. Orlinsky projektje azt vizsgálja, hogy a vadonban élő emberek milyen módon élnek békésen együtt az őket körülvevő természettel, és hogyan segítik elő ennek a területnek a megőrzését.

A győzelemmel kapcsolatban Orlinsky a következőket mondta: „Nagy öröm és megtiszteltetés számomra a díj, és különösen izgatott vagyok, hogy most, a klímaválság idején felhívhatom a figyelmet a sürgető környezetvédelmi és természetvédelmi kérdésekre”.

A Sustainability Prize az egész évben tartó globális „Creators for the Planet” program része, amelyet a Crea hozott létre az ENSZ és a Sony Pictures közreműködésével. Olyan történeteket, embereket és szervezeteket ismernek el, akik tetteikben legalább az ENSZ fenntartható fejlődési céljainak egyikét szem előtt tartják. 

AZ ÉV FOTOGRÁFUSA – NYÍLT KATEGÓRIA

A Nyílt verseny egy kép egyedülálló hatására épült. A győztes fotókat a figyelemre méltó képi narratívák és a mesteri technikai megvalósítás alapján választják ki. A 10 kategóriagyőztes közül Liam Man (Egyesült Királyság) lett az idei év Open Photographer of the Year cím nyertese, aki 5000 USD értékű pénzdíjat és Sony digitális képalkotó készletet nyert a nemzetközi elismerés mellett. 

Liam Man a Moonrise Sprites over Storr című fotójával nyert, amely a skóciai Skye-szigeten található Old Man of Storr jól ismert sziklaalakzatát ábrázolja, amely drónfényben és a narancssárga holdfényben úszott. A kép késő este, erős hóvihar idején készült, és kiemeli a hatalmas hegyvidéki tájat és a lenyűgöző téli égboltot.  

A győzelméről Man így nyilatkozott: „Minden évben megcsodálom a győztes fotókat, és elképzelem, hogy a munkámat is kiállítják közöttük. Az, hogy a Sony World Photography Awards-on a Nyílt kategória győztese lettem, egy valóra vált álom, borzasztóan hálás vagyok örülök, na meg szóhoz sem tudok igazából jutni!”

AZ ÉV DIÁK FOTOGRÁFUSA

Az idei Diák kategóriában induló fotográfus hallgatókat arra kérték, hogy küldjenek be egy 5-10 képből álló sorozatot a Home cím alatt, kiemelve a helyhez és a közösséghez köthető személyes élményeiket, valamint az identitás és a hovatartozás kérdésköréhez tartozó meglátásaikat. 

Kayin Luys (Belgium), a LUCA School of Arts Sint Lukas Brussels diákja nyerte el a Student Photographer of the Year címet, és 30 000 euró értékű Sony digitális képalkotó készletettel gazdagította egyetemét. Luys Don’t Trust Pretty Girls című sorozata egy intim portré az anyósáról, amely rávilágít arra, hogy miként ismerte meg párja családját, és hogyan vált részévé mindennapi életüknek.

A győzelemmel kapcsolatban Luys így nyilatkozott: „A fotózás útján tudom környezetemet a legjobban megismerni. Munkáimban a személyes történeteimhez nyúlok, és azokból merítek ihletet. Megható és megtisztelő számomra, hogy ezek a kisebb-nagyobb történetek a Sony World Photography Awardsnak köszönhetően szélesebb közönséghez jutnak el, és további elismerést kapnak.”

AZ ÉV IFJÚSÁGI FOTOGRÁFUSA

Idén az Ifjúsági kategória jelöltjeit arra kérték, hogy a Through Your Eyes témakörben alkossanak, és osszák meg az őket körülvevő világról megörökített egyedi képeiket. A 19 éves és annál fiatalabb, a shortlistre került 10 fotós közül kiválasztott Daniel Murray (Egyesült Királyság, 15 éves) nyerte a the Youth Photographer of the Year díjat, aki a Sony digitális képalkotó készletet nyert és világszintű figyelemhez jutott. 

Murray fotója egy magányos szörföst ábrázol egy üres cornwalli tengerparton a nyári szezon végén. A fénykép az angol tengerpartot és annak békés atmoszféráját jeleníti meg. Lágy tónusain keresztül a nyár meleg fényeinek játékával él.  

Murray így nyilatkozott a győzelemről: „Nagyon boldog és büszke vagyok magamra, hiszen fiatal fotósként ez nagyszerű eredmény. Ez arra ösztönöz, hogy tovább folytassam és fejlődjek mint fotós. Köszönöm a Sony World Photography Awardsnak ezt a lehetőséget!

OUTSTANDING CONTRIBUTION TO PHOTOGRAPHY

Az Outstanding Contribution to Photography díját idén a nagyra becsült fotográfus, Sebastião Salgado kapta. Sebastião Salgado, aki napjaink egyik legkiválóbb fotóművésze, több mint 50 éves pályafutása során készített figyelemre méltó fekete-fehér képekeivel nemzetközi elismerést szerzett.

A fotós több mint 40 képe lesz látható a Sony World Photography Awards 2024 kiállításon a Somerset House-ban. A fotográfus által készített válogatás kiemeli pályafutásának elmúlt öt évtizedének legfontosabb témáit és mérföldköveit, és olyan ikonikus korai projektjei közül mutat be munkákat, mint a Gold (1986) és a Workers (1993), valamint olyan újabb munkákat, mint a Genesis (2011) és az Amazônia (2019).

EDGAR MARTINS | EGYÉNI KIÁLLÍTÁS

Az idei év összesített és kategóriagyőzteseinek munkái mellett a Sony World Photography Awards kiállításon a 2023-as Photographer of the Year, Edgar Martins (Portugália) egyéni kiállítása is látható.

Az elismert fotográfus Anton’s hand is made of Guilt. No muscle or bone. He has a Gung-ho Finger and a Grief-stricken Thumb. című sorozatának több képét láthatják majd az érdeklődök. A 2023-as győztes Our War című projektjére építve ez a bemutató Martins egy hosszú távú munkáját mutatja be, amely közeli barátja, Anton Hammerl fotóriporter elvesztésének állít emléket, aki 2011-ben a líbiai polgárháborúban esett el.

PROFESSZIONÁLIS VERSENY DÖNTŐSÖK ÉS SHORTLISTESEK

ÉPÍTÉSZET ÉS DIZÁJN

Kategóriagyőztes

Siobhán Doran, Írország

2.helyezett: Karol Pałka, Lengyelország

3.helyezett: Yaser Mohamad Khani, Irán

Shortlist

Francesco Amorosino, Olaszország

Maciej Czarnecki, Lengyelország

Joseph Horton, Egyesült Királyság

Marc Koegel, Kanada

Julia Mustonen-Dahlkvist, Finnország

Nick Ng, Malajzia

Albrecht Voss, Németország

KREATÍV

  Kategóriagyőztes

Sujata Setia, Egyesült Királyság

2.helyezett: Mackenzie Calle, USA

3.helyezett: Tine Poppe, Norvégia

Shortlist

Daniela Balestrin, Brazília

Diana Cheren Nygren, USA

Peter Franck, Németország

Noru Innes, Finnország

Lei Jiang, Kína

Romain Laurendeau, Franciaország

Qiu Yan, Kína

DOKUMENTFILM PROJEKTEK

  Az év fotográfusa

Juliette Pavy, Franciaország

2.helyezett: Brent Stirton, Dél-Afrika

3.helyezett: Davide Monteleone, Olaszország

Shortlist

Raphael Alves, Brazília

Ernesto Benavides, Peru

Natalia Garbu, Moldova

Eddo Hartmann, Hollandia

Jens Juul, Dánia

Frankie Mills, Egyesült Királyság

Renaud Philippe, Kanada

KÖRNYEZET

Kategóriagyőztes 

Mahé Elipe, Franciaország

2.helyezett: Jean-Marc Caimi & Valentina Piccinni, Olaszország

3.helyezett: Maurizio Di Pietro, Olaszország

Shortlist

Javier Arcenillas, Spanyolország

Aletheia Casey, Ausztrália

Sachin Ghai, India

Jonas Kakó, Németország

Maximilian Mann, Németország

Kathleen Orlinsky, USA

TÁJKÉP

Kategóriagyőztes 

Eddo Hartmann, Hollandia

2.helyezett: Jim Fenwick, Egyesült Királyság

3.helyezett: Fan Li, Kína

Shortlist

Liang Chen, Kína

Hendrik J. Hunter, Hollandia

Kevin Kraugartner, Németország

Alessio Paduano, Olaszország

Ekrem Sahin, Törökország

Yevhen Samuchenko, Ukrajna

Haozheng Wu, Makaó

PORTFÓLIÓ

Kategóriagyőztes 

Jorge Mónaco, Argentína

2.helyezett: Aly Hazzaa, Egyiptom

3.helyezett: Angelika Kollin, Észtország

Shortlist

Paweł Bojarski, Lengyelország

Lydia Grizzle, USA

Horst Kistner, Németország

Anna Neubauer, Ausztria

Mojtaba Radmanesh, Irán

PORTRÉ

Kategóriagyőztes 

Valery Poshtarov, Bulgária

2.helyezett: Adali Schell, USA

3.helyezett: Drew Gardner, Egyesült Királyság

Shortlist

Liang Chen, Kína

Owen Harvey, Egyesült Királyság

Jiatong Lu, Kína

Michael O. Snyder, USA

SPORT

Kategóriagyőztes 

Thomas Meurot, Franciaország

2.helyezett: Angelika Jakob, Németország

3.helyezett: Tommaso Pardini, Olaszország

Shortlist

Lorenzo Foddai, Olaszország

Oles Kromplias, Ukrajna

James Rokop, USA

Piotr Sadurski, Lengyelország

Kai Schwörer, Németország

Luis Tato, Spanyolország

Lucas Urenda, Chile

CSENDÉLET

Kategóriagyőztes 

Federico Scarchilli, Olaszország

2.helyezett: Peter Franck, Németország

3.helyezett: Beth Galton, USA

Shortlist

William Abranowicz, USA

Raúl Belinchón Hueso, Spanyolország

Kristina Kulakova, Ausztria

Helen McLain, USA

Michael Young, USA

TERMÉSZET ÉS VADVILÁG

Kategóriagyőztes 

Eva Berler, Görögország

2.helyezett: Haider Khan, India

3.helyezett: Jasper Doest, Hollandia

Shortlist

Steven Begleiter, USA

Kathryn Cooper, Egyesült Királyság

Massimo Giorgetta, Olaszország

Kathleen Orlinsky, USA

Jen Osborne, Kanada

Jacques Smit, Dél-Afrika

Lukas Zeman, Csehország

NYÍLT PÁLYÁZAT 2024 GYŐZTESEK ÉS SHORTLISTESEK

ÉPÍTÉSZET

Kategóriagyőztes

Ana Skobe, Szlovénia

Shortlist

Mark Benham, Egyesült Királyság

Lim Chien Ting, Malajzia

Marcelo Cugliari, Argentína

Sophia Li, USA

Markus Naarttijärvi, Svédország

Anna Rossetti, Olaszország

Yang Shu, Kína

Chau Lun Shum, Hong Kong

Eng Tong Tan, Malajzia

Hadriel Torres, Olaszország

Siu Hang Andrew Tsang, Egyesült Királyság

Sheng Wang, Kína

Huanzhen Yang, Kína

Xiangsheng Zhang, Kína

KREATÍV

Kategóriagyőztes

Rob Blanken, Hollandia

Shortlist

Laurence Cabantous, Franciaország

Elizabeth Casasola, Mexikó

Murray Chant, Új-Zéland

Jana Fašungová, Szlovákia

Alastair McLellan, Egyesült Királyság

Margit Lisa Roeder, Németország

Hiromichi Shimizu, Japán

Natalie Strohmaier, Németország

Yang Tongyu, Kína

Rob Trendy, Egyesült Királyság

Maciej Wróblewski, Lengyelország

Bin Yang, USA

Ann Zhulan, Ukrajna

TÁJKÉP

Kategóriagyőztes

Liam Man, Egyesült Királyság

Shortlist

Marco Capitanio, Olaszország

Barry Crosthwaite, USA

Garrett Davis, USA

Filip Hrebenda, Szlovákia

Guangming Hu, Kína

Charles Janson, USA
Li Jun, Kína

Lisa K. Kuhn, USA

Juan Lopez Ruiz, Spanyolország

Ivan Padovani, Málta

Vladimir Tadic, Bosznia Hercegovina

Zhihe Yang, Kína

Marcin Zajac, Lengyelország

ÉLETSTÍLUS

Kategóriagyőztes

Alvin Kamau, Kenya

Shortlist

Sergio Attanasio, Olaszország

Anirudha (Robi) Chakraborty, USA

Tony Cowburn, Egyesült Királyság

Argus Paul Estabrook, USA

Leo Huang, Taiwan

Philip Joyce, Egyesült Királyság

Mahesh Pamidimarthi, India

Paul Robertson, Írország

Amy Sacka, USA

Rosella Tapella, Olaszország

Catherine Wang, USA

MOZGÁS

Kategóriagyőztes

Samuel Andersen, Norvégia

Shortlist

Matteo Baronio, Olaszország

Serkan Dogus, Törökország

Jelly Febrian, Indonézia

ChenYu Hsieh, Tajvan

Thusitha Jayasundara, Srí Lanka

Herman Morrison, Indonézia

Andrew Moss, Egyesült Királyság

Ron Ratner, USA

John Studwell, USA

Frederic Volpato, Franciaország

Sarah Wouters, Hollandia

F. Dilek Yurdakul, Törökország

Ryszard Zembrzuski, Lengyelország

TERMÉSZET & VADVILÁG

Kategóriagyőztes

Ian Ford, Egyesült Királyság

Shortlist

Christopher Baker, USA

Jesus Frias, Spanyolország 

Stuart James, USA

Pedro Jarque Krebs, Peru

Jayaprakash Joghee Bojan, India

Jonathan McSwain, USA
Thien Nguyen Ngoc, Vietnám

Francis Principe-Gillespie, Egyesült Királyság

Christopher Ratcliff Iverson, USA

Elodie Ruelleux-Dagorne, Franciaország

Rina Saito, Japán

Chris Schmid, Svájc

Pui Sun Tang, Malajzia

Chee Kin Wong, Malajzia

TÁRGY

Kategóriagyőztes

Toni Rinaldo, Indonézia

Shortlist

Petia Angelova, Bulgária

Robyn Barron, Ausztrália

Martina Ceravolo, Olaszország

Aleksandra Garbarczyk, Lengyelország

Ian Knaggs, Egyesült Királyság

Tom Laszlo, Magyarország

Doris Mangalu, Tanzánia

Marcos Medina Garcia, Spanyolország

Daria Pietrasiewicz, Lengyelország

Oliver Sequenz, Németország

Natalie Strohmaier, Németország

PORTRÉ

Kategóriagyőztes

Michelle Sank, Egyesült Királyság

Shortlist

Frederic Aranda, Egyesült Királyság

Jonah Atkins, Kanada

Jon Enoch, Egyesült Királyság

Mark Harrison, Egyesült Királyság

Lloyd Jonathan Wright, Egyesült Királyság

Andreas Kanellopoulos, Görögország

Vladimir Karamazov, Bulgária

Tetiana Nikitina, Ukrajna

Maira Ray, Brazília

Tyler Schiffman, USA

Amadeusz Świerk, Lengyelország

UTCAI FOTOGRÁFIA

Kategóriagyőztes

Callie Eh, Malajzia

Shortlist

Sonia De Wit, Belgium

Deepbrata Dutta, India

Seyed Ali Hosseini Far, Irán

Kathryn Mussallem, Kanada

Kathryn Mussallem, Kanada

Panfil Pîrvulescu, Románia

Xavier Ponce, Ecuador

Manuel Sáez Campillos, Spanyolország

Apolo Sales, Brazília

Stefano Valerio, Olaszország

Carlo Yuen, Hong Kong

UTAZÁS

Kategóriagyőztes

Yan Li, Kína

Shortlist

Matthew DeSantis, USA

Nicola Ducati, Olaszország

Wasiri Gajaman, Srí Lanka

Todd Kennedy, Ausztrália

Setsuna Kurouzu, Japán

Oscar Manso, Spanyolország

Cziráki Orsolya Boglárka, Magyarország

Alexandre Pietra, Svájc

Joy Saha, Banglades

Azlan Shah Sahubar Naina Mohamed, Malajzia

John Seager, Egyesült Királyság

Tran Tuan Viet, Vietnám

Beatrice Wong, Hong Kong

Beatrice Wong, Hong Kong

DIÁK & IFJÚSÁGI PÁLYÁZAT 2024 GYŐZTESEK ÉS SHORTLISTESEK

DIÁK PÁLYÁZAT 2024

Student Photographer of the Year

Kayin Luys, Belgium

LUCA School of Arts Sint Lukas, Brussels, Belgium

Shortlist

Brayan Enriquez, USA

Georgia State University, Ernest G Welch School of

Art and Design, USA

Frederik Rüegger, Németország

Ostkreuzschule für Fotografie, Németország

Gaoge Ouchen, Kína

Communication University of Zhejiang, Kína

Gaston Zilberman, Argentína

Motivarte, Argentína

Juan David Aguirre, Kolumbia

Universidad EAFIT, Kolumbia

Kazi Arifujjaman, Banglades

Counter Foto – a Center for Visual Arts, Bangladesh

Makaziwe Radebe, Dél-Afrika

Michaelis School of Fine Art, University of Cape Town,

Dél-Afrika

Siphosethu Sanelisiwe Sikhosana, Dél-Afrika

University of Pretoria, Dél-Afrika

Yufei Ma, Kína

School of Visual Arts, USA

IFJÚSÁGI PÁLYÁZAT 2024

Youth Photographer of the Year

Daniel Murray, Egyesült Királyság

Shortlist

Afiq Sharkawi, Malajzia

Chengchen Wang, Kína

Isaac Friend, Egyesült Királyság

Joyce Xu, Ausztrália

Kas Christiaens, Belgium

River Lewis-Gosch, USA

Shayna Cuenca, USA

Sebastián Fernández Lora, Spanyolország

Zy Grei Zander M. Esperanza, Fülöp-szigetek

Sony World Photography Awards Exhibition 2024

DÁTUM: 2024. ÁPRILIS 19.- MÁJUS 6.

NYITVATARTÁSI IDŐ: HÉTFŐ – VASÁRNAP, 11:00 – 20:00 / ÜNNEPNAP (MÁJUS 6.), 11:00 – 18:00

CÍM Somerset House, London, WC2R 1LA

BELÉPŐ: £15 / £11 ENGEDMÉNYEK

FOGLALÁSI INFORMÁCIÓ: worldphoto.org/sony-world-photography-awards-exhibition

- bdpst24.hu

Check Also

Új kiállítás és új műtárgy az Iparművészeti Múzeumban

A Múzeumok Éjszakájára több éve új kiállítással készül az Iparművészeti Múzeum, az idei évre a …