TEST ÉS KÉTELY, A kétely felfüggesztése c. kiállítás finisszázsa 

2024. április 28-án lesz utoljára lehetőség a Néprajzi Múzeum A kétely felfüggesztése c. kortárs képzőművészeti kiállításának megtekintésére. A tárlat, ahol keresztezik egymást a néprajz és a kortárs művészet kérdései, válaszai, képviselői, egy több programpontból álló zárórendezvénnyel várja a közönséget: bumerángkészítő műhely, előadás, tánc és tematikus tárlatvezetés.

A program tematikus kiindulópontja a test, ami nemcsak művészi megformálásában, alkotói gesztusaiban, hanem hiányában is része a kiállításnak. A Halhatatlanok hajója című munkáról Albert Ádám tart előadást a test perspektívájából. A mágikus analfabéta című munka alkotója, Kristóf Krisztián a múzeum munkatársaival tart bumerángkészítő workshopot Giroszkópos precesszió, macska és egy szalamandra címmel. Gergye Krisztián táncművész a kiállítás terében hoz létre egy táncművet, melynek címe Hiszem, ha látom. Az egész napos program pedig egy záró tárlatvezetéssel ér véget a művészek és a kurátorok részvételével.

Mindemellett a Föld napja és anyák napja is középpontba kerül majd a Néprajzi Múzeum programkínálatában. Április 18-án tárlatvezetéssel és szakmai beszélgetéssel Amazónia környezeti és társadalmi problémáiról, április 20-án az Emberek és a föld szimbiózisa címen tematikus kurátori tárlatvezetéssel az Együtt. Inaktelki képek 2000-2002 c. kiállításban, április 21-én Terrakotta, az égetett föld c. tematikus kurátori tárlatvezetéssel a Kerámiatérben várják a látogatókat a Föld világnapja alkalmából. Április 20-án pedig anyák napi gyöngyfűzésre kerül sor, ahol a résztvevők elkészíthetik saját, egyedi ékszerüket. A program jelentkezési határideje április 18.

Képek: Incze László

- bdpst24.hu

Check Also

Perspektíva Összművészeti Fesztivál // Karaván Fesztivál

május 24-27., Karaván Színház; Független Színház Az első alkalommal megvalósuló Perspektíva Összművészeti Fesztivál fókuszában a …