Kolumbiában és Mexikóban is bemutatják a Recirquel sikerprodukcióját

  • Telt ház várja Latin-Amerikában a magyar társulatot 

Áprilisban visszatér Latin-Amerikába a Recirquel: a tavalyi brazíliai fesztiválsiker után most Kolumbiában és Mexikóban lép fel a társulat. A Vági Bence rendezte Solus Amor című produkciót először a nyolcmilliós kolumbiai főváros, Bogotá világhírű kulturális központjában mutatják be telt ház előtt, majd a mexikói Culiacán város nagyszínházában áll színpadra a társulat. A hitről és szeretetről, a természetről és az univerzumról szóló cirque danse előadást április 19. és május 9. között összesen hatszor láthatja a latin-amerikai közönség.  

Franciaországi turnéját követően áprilisban és májusban ismét Latin-Amerikában lép fel a Recirquel. A társulat április 19. és 21. között a bogotái Julio Mario Santo Domingo kulturális központ meghívására vendégszerepel Kolumbiában. A nyolcmilliós főváros Teatro Mayor nagyszínházában több mint 1300 néző előtt mutatják be a Solus Amor című produkciót, mindhárom előadásra már elővételben elkelt az összes jegy. 

Kolumbia után Közép-Amerika felé veszi az irányt a társulat, amely először áll színpadra Mexikóban. A Solus Amor-t május 7. és 9. között a nyugat-mexikói Sinaola állam fővárosában, Culiacánban, a több mint ezer fős Teatro Pablo de Villavicencio színházban mutatják be.

A Recirquel visszatérő vendég Latin-Amerikában: 2016-ban Chilében és Kolumbiában is fellépett a társulat, tavaly pedig Braziliában a CIRCOS Sesc Nemzetközi Cirkuszfesztiválon aratott közönségsikert a Solus Amor. A nemzetközi sikerű produkciót immár a tizenkettedik országban mutatják be. 

 

A 2020-ban debütált Solus Amor a „cirque danse” nyelvén megszólaló monumentális előadás. A produkció korunk természet és csoda iránti vágyódásából meríti erejét. A hitről és a szeretetről, a természetről és az univerzumról szóló előadásban az újcirkusz, a klasszikus és a modern tánc egyesül. Miközben az akrobatika a káprázatot és az ámulatba ejtést szolgálja, a tánc lehetőséget ad az önkifejezésre, a finomabb jelentésárnyalatok közvetítésére és a történetmesélésre.

A Solus Amor nem egy történetet mond el, hanem többféle közelítésben azt vizsgálja, mennyire fontos az ember számára a bolygónkon jelen lévő szeretet. A produkció feleleveníti a szeretet különféle rétegeit, a szerelem és a gyűlölet változatait, de mindenekelőtt azt az egyetlen és ősi hajtóerőt kutatja, mely időtől és tértől függetlenül mindannyiunkat összeköt.

A Solus Amor Magyarországon legközelebb május 17. és 20. között látható a Müpa Fesztivál Színházban. 

- bdpst24.hu

Check Also

Új kiállítás és új műtárgy az Iparművészeti Múzeumban

A Múzeumok Éjszakájára több éve új kiállítással készül az Iparművészeti Múzeum, az idei évre a …