NAV: Majdnem „turisták”

A tetőboksz, a kombi felépítmény és a svájci rendszám vált gyanússá a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőreinek az M7-es autópályán.

A pénzügyőrök a sztráda Zala vármegyei szakaszán ellenőrizték az autót. A járműre szerelt tetőbokszból kezdetben arra következtettek, hogy egy húsvéti családi kirándulásra indultak a benne tartózkodók. Később, amikor az autó mellé gurultak, látták, hogy ez esetben másról lehet szó – a benne ülő két férfi látványosan próbálta kerülni a járőrök tekintetét, ezért a kockázatosnak ítélt gépkocsit egy biztonságos helyre kísérték. Mint kiderült, az útipoggyász összesen 22 darab kartondoboz volt.

Amikor a járőrök felnyitották a bokszban és a csomagtartóban talált dobozokat, látták, hogy a „kirándulók” 7.700 doboz zárjegy nélküli cigarettát vittek magukkal.

Az egyenruhások a körülbelül 18 millió forint értékű adózatlan cigarettát lefoglalták, majd jövedéki törvénysértés és költségvetési csalás bűncselekménye miatt eljárást indítottak. A jogsértés elkövetése okán a 33 éves sofőr, akár 25 millió forint bírságra is számíthat.

Ahhoz, hogy a külföldi utazás felhőtlen legyen, érdemes tisztában lenni az utasforgalomra vonatkozó vám- és egyéb szabályokkal: https://nav.gov.hu/vam/utazás

- bdpst24.hu

Check Also

Kádár-kocka-kiállítás a Skanzenben

A KOCKAHÁZ. LAKÓHÁZ, ÉLETFORMA ÉS ANNAK REPREZENTÁCIÓJA A KÁDÁR-KORBAN címmel nyílt kiállítás június 21-én a …