Magyarországot képviseli és a győzelemre készül Válint Bence az idei Ferrari Challenge kupasorozatban

Fotókredit: Ferrari Budapest / Petr Michalek
A tavalyi félszezon és az akkor bravúrral elért összetettbeli harmadik helyezése után 2024-ben teljes idényt teljesít a nagy presztízsű Ferrari Challenge Trofeo Pirelli Europe kupasorozatban Válint Bence. Az ifjú versenyző a Ferrari Budapest-Rossocorsa csapat színeiben indul a szériában, nem titkolt célja a bajnoki cím megszerzése.

Április 11-én a Ferrari Budapest Showroom-ban tartott sajtótájékoztatón hivatalosan is bejelentették, hogy 2024-ben Válint Bence képviseli Magyarországot a profik között a Ferrari Challenge Trofeo Pirelli Europe kupasorozatban.

A 19 éves versenyző tavaly már megmérettette magát a szériában. Akkor bravúros versenyzéssel, mindössze öt versenyen indulva az összesen hét versenyből álló sorozat top mezőnyében, az előkelő harmadik helyet zárta a szezont.

A csütörtöki eseményen a pilóta bejelentése mellett lerántották a leplet a sorozat legújabb versenyautójáról is. A Ferrari 296 Challenge nem ismeretlen Bence számára, hiszen a tavalyi év végén – ezzel is elismerve versenyzői kvalitását – az elsők között lehetett, akik tesztelhették az autót Mugellóban.

– Hatalmas büszkeséggel töltött el, hogy meghívtak azon kevesek közé, akik közvetlenül a bemutató után tesztelhették az autót, hiszen a csapatok és a versenyzők többsége március előtt nem ülhetett be ebbe a csodálatos versenygépbe. A Ferrari 296 Challenge új távlatokat nyit meg számomra, a tavaly megszerzett tapasztalatokra alapozva pedig komoly reményekkel állok a 2024-es szezon előtt. Azért fogok küzdeni, hogy győzelemmel zárjam az évet – nyilatkozott Bence.
A világ egyik legexkluzívabbnak tartott márkakupa-sorozata – amelyben többek között korábbi Forma-1-es versenyzők is indulnak – idén hét fordulóból áll majd, a magyar szurkolóknak pedig nem kell messzire utazniuk, hogy a pályán láthassák Válint Bencét. A széria ugyanis május elején az olaszországi Mugellóban rajtol, május 30. és június 2. között pedig Európa legújabb versenypályájára, a Balatonfőkajár mellett megépült Balaton Park Circuit-re is ellátogat. Ezt követően spanyol, portugál, francia és német helyszínek következnek, a sorozat döntőjét pedig októberben rendezik Imolában. A versenysorozatot a Sport TV élőben közvetíti a hazai rajongók számára.
 
A Ferrari Challenge bajnokságban kizárólag hivatalos Ferrari kereskedés indíthat csapatot. A Ferrari Budapest, 2004-es alapítását követően, 2007-től kezdte meg aktív pályafutását a Ferrari Challenge bajnokságban egy saját üzemeltetésű csapattal, melyben számos pilóta megfordult kiemelkedő eredményekkel. 
 
– 2024-ben a Ferrari kizárólagos magyar importőreként, a Ferrari Budapest a nagy hagyományokkal rendelkező Rossocorsa olasz istálló közösen fogja működtetni a csapatot, a cél pedig egyéni bajnoki címhez segíteni Válint Bencét, és a lehető legelőkelőbb helyen zárni a csapatok külön értékelésében – mondta Erdős Gábor, a Ferrari Budapest marketing menedzsere.
A Rossocorsa szakmai támogatása mellett Vitantonio Liuzzi is segíteni fogja Bence versenyzését. Az egykori Forma 1-es pilóta a budapesti sajtóeseményen is részt vett.

A Ferrari 296 Challenge versenyautóban V6-os, 700 lóerő leadására képes Ferrari-motor dolgozik, az autó súlya pedig mindössze 1330 kilogramm, és az új modell minden versenyző és csapat számára új lesz, így az idei szezonban a szurkolók és a rajongók még kiegyenlítettebb erőviszonyok mellett számíthatnak izgalmas csatákra.

Fotókredit: Ferrari Budapest / Petr Michalek

- bdpst24.hu

Check Also

A Gin Marketen lelkes amatőrök is bártenderekké válhatnak a Schweppes gin tonik készítő versenyén

Zárjuk a tavaszt Budapest legizgalmasabb ginfesztiváljával, a Gin Markettel, ahol minden a borókás ital körül …