Nemzetközi csapatok és saját számok a legnagyobb egyetemi tehetségkutató színpadán 

Ötödik alkalommal szervezte meg a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája a legnagyobb egyetemi tehetségkutatót, a MentorFactort. A közel 100 jelentkező között hazai és külföldi hallgatók egyaránt megjelentek, sőt olyan produkciók is helyet kaptak, ahol a magyar és nemzetközi fiatalok közösen alkottak csapatot.

A hátrányos helyzetű, a külhoni és a külföldi hallgatók integrációját és tanulmányait támogató mentorprogramok, a HÖOK Stipendium Hungaricum Mentorprogram, a HÖOK Diaszpóra Mentorprogram és a HÖOK Felsőoktatási Mentorprogram közös szervezésében megvalósult rendezvény nemcsak tehetségkutatóként, hanem a kultúrák közötti párbeszéd és együttműködés terén is évről évre jelentős szerepet játszik.

Az idei tehetségkutatóra az ország minden pontjáról jelentkeztek táncosok, énekesek, zenészek és bűvészek is. A döntőbe jutott 15 produkciót ráadásul olyan kiváló szakemberek zsűrizték, mint Topolánszky Tamás Harangozó-díjas táncművész és koreográfus, Lotfi Begi zenész és producer, valamint Király Linda nemzetközileg elismert énekesnő és dalszerző, akik által kiválasztott legjobb versenyző az EFOTT Fesztiválon is felléphet.

- bdpst24.hu

Check Also

Játsszunk EGYÜTT a Néprajzi Múzeumban!  

Gyereknap, ahol a szülők is gyerekek lehetnek!  2024.05.26. 11:00-17:00 A Néprajzi Múzeum 2024. május 26-án …