LEGO®: itt a Ideas Dungeons & Dragons készlet

  • Vágj bele a kalandba az Elfeledett Birodalmakban az új LEGO® Ideas Dungeons & Dragons készlettel!
  • Ez az első LEGO Ideas DUNGEONS & DRAGONS készlet, amely a Wizards of the Coast csapatával együttműködésben készült.
  • A készletet egy 32 éves LEGO és DUNGEONS & DRAGONS rajongó tervezte.
  • A DUNGEONS & DRAGONS 50. évfordulójának alkalmából jelenik meg.

A LEGO Csoport bejelentette a LEGO® Ideas DUNGEONS & DRAGONS: A vörös sárkány meséje készletet, amit az ikonikus társasjáték inspirált és egy rajongó tervezett LEGO kockákból. A LEGO Csoport a játék 50. évfordulója alkalmából először készített DUNGEONS & DRAGONS készletet, amelynek a tervezésében a LEGO Ideas platformon keresztül meghirdetetett felhívásban a rajongók segítségét kérte a vállalat.

A Wizards of the Coast csapatával közösen kidolgozott brief alapján több, mint 600 LEGO rajongó küldött be DUNGEONS & DRAGONS ihlette terveket, de a győztes a 32 éves Lucas Bolt (@bolt.builds) lett Amszterdamból, aki a szerepjáték saját interpretációját készítette el LEGO kockákból. Lucas szorosan együttműködött a LEGO tervezői csapatával, hogy kialakítsák a végleges készletben megjelenő egyedi környezetet. Emellett a Wizards of the Coast csapata egy egyedi kalandot is kifejlesztett a készlethez.

A 3745 darabos készlet hihetetlenül részletes, és egy várbörtönt, egy tornyot és egy levehető tetővel rendelkező vendéglőt is tartalmaz, amelynek felső szintjére is be lehet látni. Hat LEGO minifigura is található a készletben – egy ork kalandor, egy gnóm harcos, egy tündér varázsló és egy törpe pap-, valamint kockából épített szörnyeket, például egy szemlélőt, egy bagolymedvét és egy térváltó szörnyet is tartalmaz az új készlet. Szintén hozzá tartozik az óriási Cinderhowl vörös sárkány, amelyet az építők a torony köré tekerhetnek.

A LEGO Csoport a LEGO Ideas platformon keresztül lehetőséget adott a rajongóknak, hogy megtervezzék a készlet építési útmutatójának borítóját. A Chris Yu által készített győztes terv egy legendás csatát ábrázol, amelynek technikája mélységet teremt a képben, bemutatva a jó és a gonosz ellentétet, középpontjában pedig az ikonikus 20 oldalú kocka áll, amelytől a végeredmény elképesztően átütő lett. Chris Yu terve a játék alapvető értékeit élteti, az együttműködést, a kreativitást és a kalandot.

Az új készlet megjelenésének alkalmából a LEGO Csoport meghívta a jól ismert DUNGEONS & DRAGONS játékosokat a LEGO House-ba egy izgalmas játékestre. Anjali Bhimani foglalta el a Dungeon Master székét, hozzá csatlakozott Luis Carazo és Ginny Di, valamint a tervező Lucas és LEGO tervező Jordan Scott, akik mind részt vettek egy izgalmas kalandban egy nagyon különleges, egyedi készítésű LEGO DUNGEONS & DRAGONS asztalon. Az élőben rögzített eseményeket a rajongók élőben nézhetik meg április 6-án, a játék premierjén 18:00 órától a LEGO.com/DnD oldalon, illetve a DUNGEONS & DRAGONS YouTube és Twitch csatornákon.

A rajongók egy speciálisan a Wizards of the Coast és a LEGO Csoport együttműködésével készült DUNGEONS & DRAGONS kalandkönyvhöz is hozzáférhetnek, amely teljesen új és egyedi játékélményt nyújt. A könyv a LEGO Insiders tagok számára ingyenesen letölthető vagy papírkötésű könyvként 2700 Insider-pontért megvásárolható (amíg a készlet tart). A könyv a D&D Beyond felületén is kapható, karakterlapokkal, digitális kockával és egyéb kiegészítőkkel.

Lucas kiemelte: „A tervemben építettem a DUNGEONS & DRAGONS és a történelem, a fantasy és a játékkészítés iránti szenvedélyemre, ami arra inspirált, hogy egy jól játszható elrendezést hozzak létre különböző kihívásokkal és felfedezésre váró útvonalakkal. Nagyon jól éreztem magam ennek a különleges modellnek a tervezése közben, és igazi kiváltság látni, hogy a tervemet egy részletes LEGO készletté fejlesztették, amellyel az ikonikus szerepjáték 50. évfordulóját ünnepelhetjük.

Lucas tervének életre keltésével kapcsolatban Jordan Scott, a LEGO tervezési menedzsere elmondta: „Lucas terve tökéletesen megragadta a DUNGEONS & DRAGONS játék történetének izgalmát. A Wizards of the Coast csapatával együttműködve az ő tervére építve egy igazán hiteles DUNGEONS & DRAGONS élményt tudtunk létrehozni, tele olyan részletekkel, amelyek az építési folyamat során és azon túl is izgalomba hozzák a rajongókat.” 

A LEGO kockák és a DUNGEONS & DRAGONS története már olyan régóta inspirálja a rajongókat, hogy a két kreatív márka egyesítése az 50. évfordulónk alkalmából már magától értetődő volt” – mondta Dan Rawson, a DUNGEONS & DRAGONS és az RPG-k globális játékmenedzsere. „A Lucas Bolt által tervezett csodálatos LEGO készlettel, a D&D Beyond felületén elérhető kalandcsomaggal és az ősszel megjelenő LEGO Minifigura sorozattal a rajongók rengeteg új ihletet meríthetnek, amelyekkel fantáziadús történeteket találhatnak ki a barátaikkal és a családjukkal közösen.

A LEGO Ideas DUNGEONS & DRAGONS: A vörös sárkány meséje készlet a LEGO Insiders tagok számára 2024. április 1-től lesz kapható a LEGO Store üzletekben és a LEGO.hu/DnD oldalon, mindenki más számára pedig 2024. április 4-től lesz elérhető. Ezen kívül április 1-7. között minden megvásárolt LEGO Ideas DUNGEONS & DRAGONS: A vörös sárkány meséje készlet megvásárlása esetén egy LEGO DUNGEONS & DRAGONS Mimic Dice Box szettet adnak ajándékba.

A DUNGEONS & DRAGONS kalandkönyv április 1-jétől a LEGO.hu/DND és a D&D Beyond oldalon is elérhető lesz (karakterlapokkal, digitális kockával és egyéb kiegészítőkkel együtt). A LEGO DUNGEONS & DRAGONS Minifigura sorozat pedig 2024 szeptemberében jelenik meg.

- bdpst24.hu

Check Also

Milliókat nyerhetünk ezzel még néhány hétig!

A 2024-es adótörvény módosítások egy egyszeri amnesztiát biztosítanak a társaságok számára, lehetővé téve a korábban …