90 millió eurós hitelmegállapodást kötött a CTP és az Erste Csoport

A CTP 90 millió euró (mintegy 35 milliárd forint) értékű hitelszerződést írt alá az Erste Bank Hungary Zrt.-vel és az Erste Group Bank AG-vel négy logisztikai- és ipari parkjának finanszírozására Magyarországon. A CTP ipari- és logisztikai parkjait a legmagasabb fenntarthatósági sztenderdeknek megfelelően tervezték, az ingatlanok kiváló energiahatékonysággal rendelkeznek, és napelemekkel biztosítanak zöld energiát a bérlők számára.

Az Erste Bank Hungary Zrt. és az Erste Group Bank AG a nagy összegű finanszírozás közös szervezőiként működött együtt, míg az ügynöki és biztosítéki ügynöki feladatokat az Erste Bank Hungary látja el. A többszereplős finanszírozás hét éves futamidőre biztosít forrást a vezető európai ipari- és logisztikai ingatlan üzemeltető és fejlesztő CTP csoport magyarországi leányvállalatainak. A finanszírozott ingatlanok modern létesítmények a CTPark Budapest West és a CTPark Budapest East területén, a legmagasabb fenntarthatósági sztenderdek szerint tervezve, kiváló energiahatékonysággal rendelkeznek, amelyet az A+++ és A++ energetikai tanúsítvány besorolásuk is alátámaszt. Az energiatermelés jelentős részét a tetőn elhelyezett napelemek biztosítják.

„Az Erste finanszírozása lehetővé teszi számunkra a tőke felszabadítását és új fejlesztésekbe fektetését, hogy megvalósítsuk ambiciózus növekedési terveinket. Hosszú távú a kapcsolatunk az Erstével, és nagyra értékeljük a közreműködésüket. Támogatásuk tanúbizonysága üzleti stratégiánk szilárdságának és hírnevünknek a kelet-közép-európai ipari- és logisztikai piacon. A CTP régóta úttörő a fenntartható ipari- és logisztikai épületek fejlesztésében, amit banki partnereink is nagyra értékelnek” – mondta Richard Wilkinson, a CTP csoport pénzügyi vezetője.

Budapest leggyorsabban fejlődő ipari övezete

Üllőn, nyolc kilométerre Budapesttől délkeletre, az M0-s autóút, az M4-es és az M5-ös autópálya, valamint a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér közelében elhelyezkedő CTPark East Budapest keleti agglomerációjának leggyorsabban fejlődő ipari zónájában található, míg a CTPark West biatorbágyi elhelyezkedése kiemelt fontosságú a Budapest és Nyugat-Európa közti kereskedelem lebonyolításának elősegítésében. A lokáció, valamint az ügyfélközpontú megoldások versenyképes összhangját jól jelzi, hogy több nagyvállalat választása is a CTP-re esett, az ingatlanok összterülete közel 155 ezer négyzetméter, kihasználtságuk csaknem 100 százalékos, amely kiemelkedő eredmény a logisztikai iparágban.

A jogi tanácsadást az Erste Bank számára az Ernst&Young Budapest illetve a White&Case Prague szolgáltatta, míg a CTP Hungary-t a Kinstellar Budapest képviselte.

„Ez a partnerség nem csupán egy sikeres üzleti tranzakciót jelent az Erste Csoport és a CTP csoport között, hanem egy olyan elkötelezettséget, amely a fenntarthatóság és a zöld finanszírozás fontosságát tükrözi. A projekt nem csupán egy épületegyüttes megvalósítása, hanem a fenntartható jövő iránti közös elkötelezettség kifejezése. Nagyon büszkék vagyunk, hogy részesei lehetünk a CTP története legújabb fejezetének” – emelte ki Salamon György, az Erste Bank Hungary ingatlanfinanszírozási területének osztályvezetője.

„Nagy öröm számunkra, hogy a 2024-es évet a CTP új finanszírozásával indíthattuk, amely támogatja növekedési tervüket, hogy az évtized végére elérjék a 20 millió négyzetméter bérbeadható területet. Ez az ügylet a kiváló kommunikáció és csapatmunka példája volt a budapesti és bécsi kollégáink között, mind üzleti, kockázati, jogi, pénzügyi, műszaki, értékbecslési és operációs csapatok között, amely bizonyítja kollégáink és az Erste sikerét, mint vezető kelet-közép-európai bankcsoport” – mondta Gál Balázs, az Erste Group Bank AG igazgatója. 

- bdpst24.hu

Check Also

Perspektíva Összművészeti Fesztivál // Karaván Fesztivál

május 24-27., Karaván Színház; Független Színház Az első alkalommal megvalósuló Perspektíva Összművészeti Fesztivál fókuszában a …