JUNO11 Distribution: KÉK PELIKAN 

  • „A Kék Pelikan egy hatalmas nosztalgiabomba a kilencvenes évekről (ameddig a filmzenéje is tart, a Bonanza Banzaitól a Hiperkarmáig), de elkerüli a téma feldolgozásának az összes lehetséges csapdáját, egészen egyszerűen azért, mert vizuális fantáziával készült, lendületes a története, és mégiscsak az igazságról szól.”

Klág Dávid, TELEX.HU

„A dokumentumfilmes alapokat, az animációs megközelítést és a játékfilmes alapelvekre történő biztos támaszkodást ötvöző Csáki könnyedén elegyíti mindhárom világ legjobb elemeit, hogy egy csodálatos, nosztalgikus és szívmelengető történetet meséljen el.”

 

Marko Stojiljkovic, CINEUROPA
1988-ban Magyarországon már mindenki igényelhetett világútlevelet, kinyíltak a határok, felszabadult az utazás lehetősége, a vonat és a busz azonban nagyon drága volt. Mit ér a szabadság, ha nem lehet élni vele? A Nyugatra vágyó három jóbarát, Ákos, Laci és Petya rájönnek, hogy a MÁV-nál a jegyeket kézzel írva, kék Pelikan indigót használva töltik ki – egy budapesti belvárosi bérház egyik lakásában megkezdődnek a kémiai kísérletek, hogy hamis vonatjegyekkel mehessenek világot látni…A valós eseményeket feldolgozó, felnőtteknek szóló animációs film sok humorral és korabeli zenékkel meséli el hogyan oldották meg okosba’ az utazást a kilencvenes évek csibészei. A Kék Pelikan igazi nosztalgiautazás, amelyen a felidézett tárgyak vagy olyan korabeli zenék segítségével vehetnek részt a nézők, mint az Induljon a banzáj! a Bonanza Banzai-tól, a Lidocain a Hiperkarmától vagy a Húsrágó hídverő a Kispál és a Borztól. 

  • Bemutató: 2024. április 4.

Magyarországon forgalmazza a JUNO11 Distribution.

youtube.com/@JUNO11 www.facebook.com/juno11pictures www.facebook.com/kekpelikanfilm instagram.com/juno11pictures instagram.com/kekpelikan tiktok.com/@juno11_eletedmozija www.junoeleven.com www.eletedmozija.hu

  • Író-rendező: Csáki László
  • Operatőr: Horváth Árpád
  • Vágó: Szabó Dániel
  • Producerek: Felszeghy Ádám, Kázmér Miklós  (Umbrella)
  • Koproducer: Temple Réka (Cinemon Entertainment)
  • Szereplők: Lévai Norman, Kenéz Ágoston, Tegyi Kornél, Börcsök Olivér, Rujder Vivien, Kapácsy Miklós, Thuróczy Szabolcs, Olasz Renátó, Csőre Gábor, Kálmánchelyi Zoltán, Trokán Nóra

- bdpst24.hu

Check Also

Az MTV Entertainment Studios és a 101 Studios megasikerű sorozatát jelenleg Montanában forgatják

A világsikerű Yellowstone sorozat november 14-én, csütörtökön, kizárólag a SkyShowtime-on tér vissza a képernyőre A …